• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Propozycja z Aso elektromechanik

mechanikwlkp

Początkujący
Punktów
0
Witam . Z racji ze dużo tu wyzeraczy mam kilka pytań .
Jestem tu nowy , w zasadzie to mój pierwszy post , a wiec tak . Jestem z wykształcenia mechanikiem , ale w zasadzie w ostatnim czasie nie pracowałem w tym zawodzie . Doświadczenie mam około 4 letnie razem z przyuczeniem do zawody ( tak wiem ze to mało i jestem tego świadomy ) Natomiast złożył pare cv i serwis aso zaproponował mi taka to rzecz , ze wyszkolą mnie na elektromechanika , tutaj jest moje pytanie ponieważ zaproponowali mi na początek 2 tys netto i przyznam szczerze ze nie jest to dla mnie jakaś rewelacyjna wypłata (wiem ze nic prawie nie umiem elektromechaniki ) i stad moje pytanie na jakie wynagrodzenie mogę liczyć np w ciągu roku . Wiem ze to co oni mogą mówić to jedno a drugie okazuje się w praktyce , w zasadzie kobieta mi nie powiedziała ile mogę zarabiać bo mówi ze maja tylko jednego elektromechanika który pracuje około 15 lat i on zarabia około 4 tysięcy ( No ale to i tak nic mi nie mówi ponieważ wiem ze to jest rozliczane od przerobu itd ) Jak wy to widzicie i co możecie mi doradzić czy warto podejmować tą prace i próbować swoich sił w elekteomechanice ? Aktualnie mam tez inna ofertę tyle ze jest to oferta na 3 zmiany i wynagrodzenie stałe w granicach 3.5 tys netto , no ale tam już raczej nie ma możliwości dorobienia i pensja będzie stała w miejscu .

RAVEN1906

Gaduła
Punktów
33
Miasto
Śląsk
A ja chcę dać uczniowi po technikum(jako pomocnik mechanika) 2netto na rękę +30%od obrotu, a mechaników z doświadczeniem 3na rękę +30%od obrotu...zero odzewu, albo jeden pyta czy dostanie kartę multisportu....

Nie wiem kolego jak u Ciebie w regionie, ale szukaj 3 miejsca...

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Za taką stawką, zapewne muszą iść wyniki, więc stanie i gapienie się w telefon raczej dopada. To odstrasza potencjalnych pracowników pewnie .

:D

Radosny

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Opole
Raven skąd jesteś bo taką stawkę dajesz i brak odzewu

RAVEN1906

Gaduła
Punktów
33
Miasto
Śląsk
Aglomeracja śląsko - zagłębiowska. Tak jestem też chuj**** kierownikiem bo nie daje siedzieć na telefonie....:)

Prostujac może wcześniej źle napisałem co do stawki;
Podstawa zawsze np 2k netto na rękę i +30%ale z założenia że 10000-70%=3000
Najlepszy dostaje u nas w okolicy 5k netto,ale nigdy nie mniej niż to co ma umówione np nowy te 2k na rękę.
Uważam że za ten czas pracy jest to wporzadku.

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Tylko pamiętaj że w serwisie ASO będziesz robił autka pewnie max 5 lat i do wszystkiego pełna dokumentacja, szkolenia, wszystkie części na miejscu i dobre warunki jeżeli chodzi o wyposażenie Social itp. Mój koleś poszedł po szkole do Bemo Motors gdzie mieliśmy praktyki. Też na wejściu miał 2tys netto. Teraz po dwóch latach mówi że poniżej 4 tyś nie schodzi. Także zastanów się ;) ja żałuję że do serwisu nie poszedłem. Przez te dwa lata się szarpałem z starymi gratami a zarobki żadne z tego.

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
RAVEN1906
Ja się przyjmę do Ciebie 5 z przodu co miesiąc na rękę i możemy zaczynać

oczywiście bez sobót

Ostatnia edycja:

RAVEN1906

Gaduła
Punktów
33
Miasto
Śląsk
RAVEN1906
Ja się przyjmę do Ciebie 5 z przodu co miesiąc na rękę i możemy zaczynać

oczywiście bez sobót
Zapraszam, ba! Dam zarobić nawet 6 lub 15, ale zarób na siebie:)
(proszę nie traktuj tego osobiście)
Przerabiałem juz wielu kandydatów za 5 na rękę, szkoda tylko, że jeden nie potrafił zrobić rozrządu 2,0tdi, a drugi poddał się w momencie gdy utrwala się śruba w sankach w ar.
Rynek zrobił się taki, że wielu uważa jacy to nie fachowcy, co nie umieją, ale jak przychodzi co do czego to "ja to w sumie lubię klocki tylko wymieniać"

Nie jest to wycieczka osobista do nikogo, ale niech każdy uderzy się w pierś i zastanowi na ile z niego mechanik a na ile wymieniacz
Z mojej strony EOT :)

art234

SuperMechanior
Punktów
483
Miasto
Chorzów
15 przerobu jest realne w sezonie jak są klimy ale teraz ciężko bo nie nawidzę robić opon

Tak serio to nie szukam pracy! mam dosyć, teraz pracuję z przyzwyczajenia no i wypłata nie jest zła no i na umowie tyle ile zarabiam. U siebie zarabiam drugie tyle ;) czas rozkręcić swój interes:)

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom