• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przez przeszło 9 lat !!! - zaniedbana wymiana oleju silnikowego w BMW 525tds

Status
Zamknięty.

Stanisław-bmw

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
.
Moderatorze @shrek - może "źródło to samo", ale nie ta sama, tak jak Twoja, chęć wczytywania się w dość przepastne teksty przeróżnych definicji o trollach, albowiem nie ma to dla mnie aż tak wielkiego znaczenia. :) Po prostu moja chłopska natura nie jest aż tak bardzo dociekliwa, aby dogłębnie zastanawiać się nad bajkami @arni_poznań o trollach, czy też jak przed chwilą o jakichś tam "ograch". Po prosty nie jest to mój poziom i nie chcę sobie już z tym dalej zawracać głowy.

Skoro pouczająco do mnie się zwracasz, że "trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad etykiety, a jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie, w którym prowadzi się dyskusję......" - to tak dla porządku proponuję, abyś jako moderator równie uważnie zechciał od początku przeczytać wszystkie posty i na tej podstawie wyciągnął obiektywny osąd.

chyba trzeba będzie tutaj jeszcze trochę pospamować i poćwiczyć dowcip na naszym trollu
No tak - typowy styl @arni_poznań :) On się chyba już nigdy nie zmieni. :) Jak widać, niewyżyty autorytet na Forum Mechanika, któremu ciągle brakuje spamów i dowcipów

Zresztą Pan Stasiu tu na forum też się już.... zużył. :D:p
O nie, nie zużyłem się, lecz wprost odżyłem, ale mimo to - za forum reprezentowane przez takie wybitne, biegłe w sztuce trollowania indywidua, jak np. @bihor - to ja z góry "serdecznie" dziękuję. :) Po prostu szkoda na to czasu.

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Zastanawiam się co chcesz udowodnić ... racja jest po Twojej stronie ? Jest bo my się na niczym nie znamy i jesteśmy wrednymi mechanikami starającymi się wyciągnąć kasę podmieniającymi stare części na stare ... itp. Moim zdaniem temat jest bez sensu w wszelka konwersacja tez. Dla mnie człowiek który ma problem z wymianą oleju po 9 latach a nie widzący że należy o wiele więcej zrobić jest totalnym ignorantem technicznym i tyle w temacie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Moderatorze @shrek - może "źródło to samo", ale nie ta sama, tak jak Twoja, chęć wczytywania się w dość przepastne teksty przeróżnych definicji o trollach, albowiem nie ma to dla mnie aż tak wielkiego znaczenia. :) Po prostu moja chłopska natura nie jest aż tak bardzo dociekliwa, aby dogłębnie zastanawiać się nad bajkami @arni_poznań o trollach, czy też jak przed chwilą o jakichś tam "ograch". Po prosty nie jest to mój poziom i nie chcę sobie już z tym dalej zawracać głowy.

Skoro pouczająco do mnie się zwracasz, że "trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad etykiety, a jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie, w którym prowadzi się dyskusję......" - to tak dla porządku proponuję, abyś jako moderator równie uważnie zechciał od początku przeczytać wszystkie posty i na tej podstawie wyciągnąć obiektywny osąd.

No tak - typowy styl @arni_poznań :) On się chyba już nigdy nie zmieni. :) Jak widać, niewyżyty autorytet na Forum Mechanika, któremu brakuje ciągle brakuje spamów i dowcipów

O nie, nie zużyłem się, lecz wprost odżyłem, ale mimo to - za forum reprezentowane przez takie wybitne, biegłe w sztuce trollowania indywidua, jak np. @bihor - to ja z góry "serdecznie" dziękuję. :) Po prostu szkoda na to czasu.
Nie jestem żadnym autorytetem, gdybym nim był to bym się nie wdał w tą pustą dyskusję no ale zawsze jest czas aby naprawić swój błąd i dodać ten temat do ignorowanych skoro Misiek nie chce tego zamknąć.

Stanisław-bmw

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
.
Poniżej ciekawa definicja z tej strony ----> https://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie :)

"O ile trollowanie określane jest obecnie jako zachowanie patologiczne i chuligańskie, to wywodzi się ono z działania podejmowanego w usenecie wobec nowych użytkowników, mającego na celu ich zdyskredytowanie w oczach uczestników konkretnej grupy dyskusyjnej."

Obrona przed trollowaniem

Nie karmić trolla !!!

"Najskuteczniejszą obroną przed trollowaniem jest całkowite zignorowanie wszelkich zaczepek trolla, w momencie gdy się zorientujemy, że mamy z nim do czynienia. O ile istnieje taka możliwość, administratorzy lub moderatorzy powinni blokować możliwość publikowania wiadomości, które można uznać za trollowanie i odpowiadania na nie."

".....niektóre trolle potrafią stworzyć wokół siebie krąg osób, które ich wspierają, chronią przed oponentami, podsycają dyskusję z udziałem trolla etc."

Stanisław-bmw

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
.
Przeczytaj tekst pod linkiem podanym w moim powyższym poście - to zrozumiesz, a udowadniać tu nie muszę niczego. Wystarczy, że od początku po kolei przeczyta się te wszystkie posty na tym forum, które wystawiają dobitnie obiektywne świadectwo m.in. i Tobie.
Tutaj ja nie mam nic do ukrycia i nie muszę się z tego powodu wstydzić, ani tłumaczyć.

Od tej pory wyłączam się z tej bezcelowej, pustej dyskusji, bo na ww. stronie dość mądrze radzą, że
"W slangu internetowym często mówi się, że trolla nie należy karmić – czyli że nie należy z nim w ogóle wchodzić w jakąkolwiek polemikę." :)

Ostatnia edycja:

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk

upload_2016-11-23_17-38-52.jpeg

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom