• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rover75- Auto gaśnie przy hamowaniu silnikiem i nie tylko.

keda

Początkujący
Punktów
0
Witam Serdecznie

Wymieniłem we wtorek pompę paliwa w zbiorniku tą znajdującą się od strony pasażera.
Na następny dzień jak jechałem samochodem - wszystko ok.
Natomiast w czwartek samochód mi zaczął gasnąć 2 razy, na odcinku 18 km.
Zauważyłem że gaśnie przy hamowaniu silnikiem ( nawet 5-6 razy na odcinku kilkunastu KM)
Dzisiaj na podobnym dystansie zgasł mi tylko raz.
Wie może ktoś co może być przyczyną?

Ważną rzeczą jest to że wymieniłem samą Pompę, natomiast tą część - wężyk i ten taki plastik przepiąłem od starej pompy ale on jest uszkodzony (ułamany czy coś w tym stylu).

Proszę o pomoc bo mi już brakuje koncepcji.

Jeszcze jeden mankament: Wskazówka paliwa pokazuje mi że jest jeszcze około 20% paliwa w baku a mi brakuje paliwa. Czy może być tak że te rurki i plastiki przy pompach w baku są połamane-uszkodzone i zamiast wyrównać poziom paliwa w komorach, to w jednym sie kończy paliwo (i samochód gaśnie) a w drugim jest to paliwo nie przepompowane.

Przepraszam z góry za nonszalancje w poście ale już sam nie wiem gdzie mam szukać pomocy.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Witaj, najpierw napisz czemu wymieniłeś pompę, nie wiem o jaki plastik Ci chodzi, a ogółem to myślę sobie że masz problem z lewym powietrzem, krokowcem, albo ogólnie z połączeniami kostek elektrycznych na silniku

keda

Początkujący
Punktów
0
pompę wymieniłem dlatego bo stara szwankowała, zle pokazywal wskaznik paliwa, prawdopodobnie nie przepompowywała paliwa z jednej komory do drugiej, efektem bylo to ze wg wskaznika paliwo bylo w zbiorniku a mi go brakowalo. Juz podaje linka do tej pompy, bedzie widoczny ten plastik,

http://allegro.pl/pompa-paliwa-rover-75-cdt-i2564210027.html

to takie szare z "białym".

Przepraszam za błędy z góry.

Zbimic

Nowy
Punktów
0
Miasto
Legnica
miałem podobna przypadłość , silnik benzynowy , gasł po hamowaniu i wciśnięciu sprzęgła , pomogło wyczyszczenie części mechanicznej silnika krokowego/

Do góry Bottom