A
autozibi
Witam Panie i Panów 
Problem jaki mnie dotyczy to upływność prądu w Volvo S60 , 2.0T , rok - 2004.
Akumulator jest nowy ponieważ klient sam go wymienił bez żadnej diagnozy.
Jednak problem istnieje nadal , tj. rozładowany akumulator po 1 - 2 dniach.
Alternator dla pewności został wyjęty i sprawdzony na stole probierczym i na 100% jest ok.
Wszystkie masy sprawdzone i poprawione. Podświetlenie w bagażniku i w schowku też sprawdzone.
Aktualnie moje spostrzeżenia są takie , że prawdopodobnie problem leży po stronie centralnego zamka. Jeżeli z jego obwodu wyjmę bezpiecznik to pobór prądu waha się około 0,o3 A - 0,05A .
Jeżeli bezpiecznik jest włożony to pobór prądu waha się w granicach około 0,11 A - 0,14 A.
Ciekawe jest to , że w przypadku zamknięcia drzwi auta to pobór prądu jest prawidłowy.
Jeżeli drzwi auta z zamka są otwarte to czasami jest ten zwiększony pobór prądu.
Jak to ugryźć ??? Może zmierzyć miernikiem cęgowym ale jakim ?
Tester uniwersalny pokazuje mi tylko jeden błąd związany z immobilizerem , CEM-6C46.
Akumulator rozładowuje się czasami , różnie nie ma reguły.

Problem jaki mnie dotyczy to upływność prądu w Volvo S60 , 2.0T , rok - 2004.
Akumulator jest nowy ponieważ klient sam go wymienił bez żadnej diagnozy.
Jednak problem istnieje nadal , tj. rozładowany akumulator po 1 - 2 dniach.
Alternator dla pewności został wyjęty i sprawdzony na stole probierczym i na 100% jest ok.
Wszystkie masy sprawdzone i poprawione. Podświetlenie w bagażniku i w schowku też sprawdzone.
Aktualnie moje spostrzeżenia są takie , że prawdopodobnie problem leży po stronie centralnego zamka. Jeżeli z jego obwodu wyjmę bezpiecznik to pobór prądu waha się około 0,o3 A - 0,05A .
Jeżeli bezpiecznik jest włożony to pobór prądu waha się w granicach około 0,11 A - 0,14 A.
Ciekawe jest to , że w przypadku zamknięcia drzwi auta to pobór prądu jest prawidłowy.
Jeżeli drzwi auta z zamka są otwarte to czasami jest ten zwiększony pobór prądu.
Jak to ugryźć ??? Może zmierzyć miernikiem cęgowym ale jakim ?
Tester uniwersalny pokazuje mi tylko jeden błąd związany z immobilizerem , CEM-6C46.
Akumulator rozładowuje się czasami , różnie nie ma reguły.