• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rozrząd land rover ferlander 2 2.2 td4 152km

Maniek88kc

Początkujący
Punktów
0
Witam kupiłem land rover freelander 2 no i muszę ustawić rozrząd bo poprzedni właściciel hyba uczył się wymiany rozrządu bo Pasek źle był napięty i przeskoczył ale chyba nic się nie stało.problem w tym że niewjem gdzie się blokuje wał.pomoże ktoś

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
430
Miasto
Świdnica
Jak kumasz cis tam to dasz rade z 2,2 hdi. A jak nie dasz rady mechanik ci ogarnie.

Maniek88kc

Początkujący
Punktów
0
Jak kumasz cis tam to dasz rade z 2,2 hdi. A jak nie dasz rady mechanik ci ogarnie.
Znajdę na pewno.A napewno nie postawję do mechanika chociaż niemam czasu i potrzebuje szybko samochodu ale ogarnę to tylko tak się zastanawiam pocą są te fora

Alpari

SuperMechanior
Punktów
160
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
Mechanik często też nie wie, ale wie gdzie szukać. Problem w tym, że taka baza wiedzy jak Autodata czy Haynes sporo kosztują. Dlatego nie dziw się, że mało kto chce się za darmo dzielić tym, za co sam musi zapłacić. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś olał mechanika i sam skorzystał z odpowiednich baz danych.

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
430
Miasto
Świdnica
Nie oddam do mechanika bo mechanik to złodziejki oszust. I naciągacz. Ale nic nie stoi na przeszkodzie aby od tego złodzieja wyżebrać informacje. Logiczne. A forum jest- jak sama nazwa wskazuje- dla mechanikow a nie gównojadów.

Maniek88kc

Początkujący
Punktów
0
Nie oddam do mechanika bo mechanik to złodziejki oszust. I naciągacz. Ale nic nie stoi na przeszkodzie aby od tego złodzieja wyżebrać informacje. Logiczne. A forum jest- jak sama nazwa wskazuje- dla mechanikow a nie gównojadów.
Zwykształcenia jestem mechanikiem,ale niestety pracuje w budowlance.Takie życie.Niepytałem o niewjadomo co chciałem zaoszczędzić czasu bo naprawy w takich warunkach nie są przyjemne a nie wstawiam do warsztatu nie dlatego że chodzi mi o oszczędności tylko wnerwia mnie oszustwo i robienie z ludzi debili jak miałem z renotraficem niedość że wymiana oleju i zacisków z tyłu z tarczami i klockami pochłonęła 7000 zł to po 5000 tyś km musiałem robić samemu i to było wbardzo znanym jednym z warsztatów w wrocławiu i znana sieciówka z YouTube.A tak na marginesie to już ogarnęłam ten rozrząd wystarczyło tylko wyjąć rozrusznik pozdrawjam

Załączniki

• 16656754931755243079134543604322.jpg
    16656754931755243079134543604322.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 14

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
Dwa razy mialem okazje robic po specach pod patronatem pomazanej osoby z yt. Moi uczniowie w pierwszym roku maja wieksza wiedze i robia czyciej i dokladniej niz oni "w tym wypromowanym" w internetwch warsztacie. Takie mamy spoleczensto - gdy zobaczy na yt czlowieka i do tego "ma siec warsztatow" to tylko do niego. A to ladnie wyglada na ekranie.

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Zwykształcenia jestem mechanikiem,ale niestety pracuje w budowlance.Takie życie.Niepytałem o niewjadomo co chciałem zaoszczędzić czasu bo naprawy w takich warunkach nie są przyjemne a nie wstawiam do warsztatu nie dlatego że chodzi mi o oszczędności tylko wnerwia mnie oszustwo i robienie z ludzi debili jak miałem z renotraficem niedość że wymiana oleju i zacisków z tyłu z tarczami i klockami pochłonęła 7000 zł to po 5000 tyś km musiałem robić samemu i to było wbardzo znanym jednym z warsztatów w wrocławiu i znana sieciówka z YouTube.A tak na marginesie to już ogarnęłam ten rozrząd wystarczyło tylko wyjąć rozrusznik pozdrawjam
Po 5000tys km to już chyba któryś silnik zajeżdżasz :) a co dopiero hamulce.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Po pierwsze to autor postu powinien nauczyć się polszczyzny .... bo jak zrobi auto w tem sposób jak pisze to zapewne nie odpali ....
Forum jest po to by pomagać.

Do góry Bottom