samspec13
Zweryfikowany Mechanik
Jak rozrząd 100 pro to co Ty -Wymienić czy się to jeszcze da jakos korygować?
suse 1 tą końcówkę ot tak dołożyłwariator - stwo
Jak rozrząd 100 pro to co Ty -Wymienić czy się to jeszcze da jakos korygować?
suse 1 tą końcówkę ot tak dołożyłwariator - stwo
Chodzi mi o to czy wariator siedzi na wałku "luźno"bez klina czy jakiegos innego pozycjonera tylko na ścisk. Bo zastanawiam się czy nie jest tak, że na kole wariatora wszytsko sie pokrywa znaki odległości ect. a wałek rozrządu nie jest jak powinien i trzeba go zblokowac i wtedy dokrecic wariator.
Pisałem , że jest pozycjonowany , ale nie znam przypadku zerwania . Z tego opisu wynika , ze wariator padoch .zdemontujemy wariator i obejrzymy jak to wygląda.
Bopewnie na krótko) W środku ponoć jest jakaś blokada która się uszkadza i daje taki efekt.
Następny łańcuch puki nie jest za późno. Nowy łańcuch dopasował się do starych kół i jest szmelc.
Tak tylko łańcuch a jakie zembatki tam wymienić, jak tylko dolna jest do wymiany ta na wale . reszta razem z wałkami .Szczerze to jeszcze nie miałem okazji robić tego silnika. Jest jeden czy dwa czujniki położenia wałka? Jeżeli dwa to można spróbować zamienić miejscami. Jeżeli jeden to wiązka do skontrolowania. Jeżeli wszystko w/w ok to sprawdziłbym rozrząd.
Ps. wymieniłeś sam łańcuch bez zębatek?
Kolega mam już kolejne auto z tym silnikiem i dopiero pierwszy przypadek problemu.Niestety to jest bardzo drogie w naprawie auto, gdybyś nas wcześniej zapytał
odradził bym zakup szmelc wagena.