• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat Ibiza III AZQ

zububr

Bywalec
Punktów
3
Nickiel czyli myslisz ze komp odpada bo na niego stawiałem również, chodź podobno go podmienili ale kto ma komp bez imo dzis w gratach na warsztacie.

Witam chłopaki znów wpadam na kolejny trop komp mi wali wypadaniem zapłonów w parametrach i zamierzam wziąć pod uwagę teraz że może coś z paliwem bo to mi teraz zostaje układ zapłonowy sprawdzony. Może ktoś ma jakieś dane na to.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

zububr

Bywalec
Punktów
3
W zasadzie wykluczam upalony zawór czysta benzyna no a te ciśnienie nie najgorsze a co do cewek to wyciągając je iskrą nawala jak głupi.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Zawory się wypalają nawet bez gazu. Robiłem kilka takich silników. Grzybek zaworu wyglądał jakby ktoś kawałek tortu wykroił .

zububr

Bywalec
Punktów
3
Chłopaki nie mogą być zawory samochód został ogarnięty pod kątem układu paliwowego przedmuchałem mu wszystko i zaczął dobrze chodzić, zrobiłem nim przed chwilo kulka km i jest git ma moc. Czekam jeszcze niech postoi sobie i za jakiś czas znów zrobię rundkę bo podobno poprzednicy też wymienili przepustnice i coś tam majstrowali i było jakiś czas dobrze także nie wiadoma, choć kiedyś miałem taki przypadek że jakiś brud siedział i też autko nie chciało śmigać. Jedna rzecz mnie trochę martwi że sąda potrafi wskoczyć na ujemną wartość.

Do góry Bottom