• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sposoby zabezpieczenia auta przed złodziejami?

Kamilla36

Nowy
Punktów
0
U mnie w firmie jako zabezpieczenie przed kradzieżą auta stosuje się zamontowanie lokalizatorów GPS firmy xxxxxx. Są one bardzo dokładne i dzięki dobremu zasilaniu wręcz niezawodne, dlatego od kiedy je mam, jestem spokojna o swoje auta.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
U mnie w firmie jako zabezpieczenie przed kradzieżą auta stosuje się zamontowanie lokalizatorów GPS firmy xxxxxxxx. Są one bardzo dokładne i dzięki dobremu zasilaniu wręcz niezawodne, dlatego od kiedy je mam, jestem spokojna o swoje auta.

ja jako doświadczony złodziej samochodowy, uwielbiam auta monitorowane przez GPS firmy xxxxsxx.
bardzo ułatwiają mi pracę.

polecam. Krzysztof Ibisz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
ja montuje lokalizatory i sie nie reklamuje jak pani :D:D:D:D pani kamilo;) albo panie kamilu;)

a dodatkowo w moim aucie spie grozny pies LABRADOR sunia co bardzo lubi ludzi i listonosza:D

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
upload_2018-12-20_14-52-22.jpeg upload_2018-12-20_14-52-50.jpeg

tanio i wierz mi złodziej nie bedzie marnował czasu !!!
ale gdy ma zlecenie to i to wyzej nie pomoze bo bedzie czekała
upload_2018-12-20_14-54-8.jpeg

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
367
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Ostatnio jeden ex "złodziej" w jakimś programie powiedział że jak nie był by w stanie odpalić i odjechać to by je podpalił jak by mu ciśnienie podskoczyło.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
to był kretyn ..myslisz ze złodziej chodzi na złodziejstwo z 5l benzyny?? :D:D:D:D:D:D:D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Widziałem takie auto po nieudanej próbie kradzieży.
Wszystkie tapicerki pociete, licznik i konsola środkowa podbita, wajha zmiany biegów polamana, schowek wyrwany itd. Porostu demolka. Do tego jeszcze całe z zewnątrz poobijane i porysowane. Nie pamiętam czy czasem też przednia szyba nie była trafiona. Audi a6 2006r, a działo to się w 2010.

to był kretyn ..myslisz ze złodziej chodzi na złodziejstwo z 5l benzyny?? :D:D:D:D:D:D:D
W przypadku samochodu to akurat bez benzyny łatwo podpalić. A używane tworzywa szyyybko się jaraja.

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Widziałem takie auto po nieudanej próbie kradzieży.
Wszystkie tapicerki pociete, licznik i konsola środkowa podbita, wajha zmiany biegów polamana, schowek wyrwany itd. Porostu demolka. Do tego jeszcze całe z zewnątrz poobijane i porysowane. Nie pamiętam czy czasem też przednia szyba nie była trafiona. Audi a6 2006r, a działo to się w 2010.

W przypadku samochodu to akurat bez benzyny łatwo podpalić. A używane tworzywa szyyybko się jaraja.
----------------
Więc krótka piłka
trzeba instalować pojemnik z gazem usypiającym z zaworem wyzwalanym napięciem np. z syrenki.
Kiedy zawyje - gaz zacznie wypełniać wnętrze i albo złodziej uśnie / być może bez możliwości wybudzenia / albo spierdzieli na zewnątrz słysząc syk.
A o to właśnie chodzi. Jak myślicie - złodziej chodzi na złodziejkę z maską pgaz ? :)

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
wystarczy deska z długim gwoździem na siedzeniu :)

No - a jak się zapomnisz i sam usiądziesz na taki gwożdzik :)

to już lepiej zrobić taki patent jak opisał autor książki "Pięć lat kacetu " Stanisław Grzesiuk.
To właściwie Niemcy w obozie koncentracyjnym podczas fotografowania nowych "pacjentów " - by przyspieszyć tą kolejkę wmontowali w krzesło taki wysuwany szpikulec który po "cyknięciu" wysuwał się w górę i wbijał się w dupę co powodowało oczywiście szybki zryw gościa i następny.
Więc taki mechanizm trzeba by wymyśleć.

Najlepiej koncówkę nasączoną preparatem który bedzie powodował np. wrzodzenie i nie gojące się rany. W ten sposób można wyeliminować pasożyta.

Ostatnia edycja:

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
Moim zdaniem najlepsze sa zabezpieczenia domowej produkcji !!! czyli jak Twój mechanik cos wymysli to zakładaj
bo wszystko co jest masowej produkcji mozna ......;)
mam kilka swoich patentów i staram sie pomagac klientom a zarazem zarabiac na tym dobrze :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Maesc

SuperMechanior
Punktów
2
Moim zdaniem najlepsze sa zabezpieczenia domowej produkcji !!! czyli jak Twój mechanik cos wymysli to zakładaj
mam kilka swoich patentów i staram sie pomagac klientom a zarazem zarabiac na tym dobrze :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Tak, takie są najlepsze, kiedy założyłem sobie zabezpieczenie bezprzewodowe tylko musiałem mieć pastylkę przy sobie było fajne do póki baterie zaczęły przysiadać.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja też mam nadzór starej corsy

dokladnie. Mam na placu audi A6 coś sie schrzanilo i tydzień czasu po godzinach kopie

Załączniki

• FB_IMG_1550686134596.jpg
    FB_IMG_1550686134596.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 24

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory