• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sposoby zabezpieczenia auta przed złodziejami?

mik0s86

Nowy
Punktów
0
ja mogę powiedzieć, że jeśli chodzi o zabezpieczenie antykradzieżowe do samochodu to zawsze patrzę na katalog czy moje auto jest obsługiwane i wtedy działam z nimi

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
525
Miasto
Częstochowa
Jak nie zapomnę i będę miał dostęp, to cyknę zdjęcie jak sąsiad parkuje i zabezpiecza seicento pod drzewem. Dojeżdża jak najbliżej drzewa tak żeby dostępu do drzwi kierowcy nie było, zakłada blokadę na kierownicę i wychodzi od strony pasażera, chłop około 50 a 60 lat a auto wartę z 1500 zł

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3311
Miasto
PZ
Parkował rano jak było ciemno, wybaczmy mu to:D
ale i tak.patent z drzewem jest dobry
W Anglii jak pracowałem na polskim warsztacie to szef parkował samochody tak że parkował jedno auto megablisko drzwi wejściowych do warsztatu a pozostałe samochody układał tak żeby jeden blokował kolejny :D taka układanka także w sumie otwarcie drzwi wejściowych było niemożliwe bo się otwierały na zewnątrz, odjechać autem też nie można było bo je blokowały pozostałe:stop:, wyobrażacie sobie minę potencjalnego złodzieja który chciałby dokonać szybkiego włamu? :D

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Z tego co widzę to z Częstochowy, chyba że chodzi o inne auto.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2046
Miasto
Kaczory
Ja bym szukał miejsca między dwoma drzewami i wychodził przez bagaznik.

Do góry Bottom