arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
No jedynie ostatni był narażonyA ostatni?

No jedynie ostatni był narażonyA ostatni?
Z Częstochowy agent 007A ostatni gasi światło
A ten kaszlaczek z fotki to od nas ze Szczecina jest jak widzę po ZS
Nawet bardzo dobryale i tak.patent z drzewem jest dobry
u mnie jest nadajnik. Jestem krótkofalowcem. W aucie zamontowany transceiver a że jestem elektronikiem to ztuningowany transceiver. Jeśli nie zostanie wyłączony w tajny (prosty) sposób zaczyna nadawanie. Do zabawy i pracy używam Mondeo MK2 ale prywatnie, domowo mam A6 z 2008r. Tam właśnie prócz elektrozaworów na dopływie paliwa, magnetozaworu na dopływie powietrza, przekaźników związanych z przerwaniem zasilania różnych obwodów jest radyjko alan ct152 z dopałkiem 200W gdzieś w konstrukcji auta. Dorobione wywołanie selektywne (przystawka z CBradia z innymi kwarcami) i skompletowane na automatyczną pracę z przemiennikami KF. Nie ma bata bym nie znalazł autka po kradzieży. Musieli by go rozebrać w czasie do 3,4 godzin od kradzieży a to nie możliwe. W dziupli swoje odstać musiZasilanie oczywiście dodatkowe. Wyjęcie akku nic nie daje. Skanowanie częstotliwości zajęło by rok by znaleźć nadajnik. Zasięg +5/7dB do 5,6km z praktycznie bunkra! W terenie otwartym do 30-40km +9dB. Namierzyć? Prostota! Trzy wozy w trójkąt i namierzony w godzinkę. Jakiekolwiek zabezpieczenia, alarmy, czy ochrony wysiadają. Musieli by zatopić! Testowałem kilka razy swój wynalazek - ma to kilka osób po rodzinie - jeden drugiemu "kradł" auto a reszta szukała. Max. 60-90min od kradzieży i byłem na miejscu. Dowolny rejon Polski. Działanie na 144-147MHz i z drugiej lufy na około 460Mhz. O reszcie wspomniec nie mogę. Na szczęście nikt A6 nie chce ukraść
![]()
I jak się tym operuje? Czym to się rozbraja?Witam Igla 231 do nowszych aut blokuje szyne Can jast zminiaturyzowane do minimum, zawijam w wiazke w roznych miejscach w aucie nie do znalezienia![]()
Fiata Multipla kradną?Najlepsze zabezpieczenie to przed zakupem sprawdzić które samochody są kradzione najczęściej i unikać ich jak ognia![]()
To może by wyciąć z kartonu taką multiple i nałożyć na normalne autoMultipla? Nie ma opcji bo taki smyk od razua -1000 do respektu na miescie
No bo wiesz nowy się psuje no i prestiż i szacun na mieścieWystarczy kupować samochód za normalne pieniądze a nie z ileś tysięcy. Kto i po co by kradł samochód warty 700zł?