Evirek
Początkujący
- Punktów
- 1
Witam, mam na imię Mateusz uczęszczam do III klasy gimnazjum, nie uczę się zbyt dobrze (średnia około 3:00) interesuje się samochodami i mam pewien dylemat. Zawodówka czy technikum (wiem że takie tematy już były) ze względu na oceny wolał bym zrobić zawodówkę Mechanik pojazdów samochodowych a następnie iść do pracy i w między czasie zrobić technikum zaoczne (uzupełniające) elektor mechanik i zdać maturę. Myślę że to dobry plan ze względu że interesuje się mechaniką, chciał bym już teraz zacząć grzebać w autach ale nie mam jak, więc od jakiegoś roku mam samochód zdalnie sterowany spalinowy i umiem w takich autkach wszystko naprawić czy go złożyć od podstaw (bez instrukcji), a w samochodach prawdziwych tylko umiem uzupełnić paliwo, płyny, olej, wymienić filtr powietrza i paliwa, przyglądałem się spawaniu progów może poradził bym sobie z tym. Więc z mojego punktu widzenia zawodówka, praca-technikum, robić jakieś kursy dodatkowe na samochody ciężarowe i tiry i wjechać za granicę (znam dobrze angielski) do Niemiec czy Norwegi.
Co o tym myślicie, co sądzicie, proszę się wypowiadać.
Dzięki.
Co o tym myślicie, co sądzicie, proszę się wypowiadać.
Dzięki.
zaowdówka pod wzglwdem praktyk wiele ci da niż technikum ale ja osobisco żałuje nie nie wybrałęm technikum, zapewne bym miał technika i mature 
Mechanika samochodowa jest łatwa przekonasz sie o tym jak zaczniesz cos dłubać wymienić cos to nie problem najewiększy problem to zdiagnozowanie przyczyny jakiejś