• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

szukam mechanika

mazi0000

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
123
Miasto
Katowice
Na różnych warsztatach pracowałem nawet w aso i zawsze czegoś brakowało.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Na różnych warsztatach pracowałem nawet w aso i zawsze czegoś brakowało.
Pokaz mi warsztat co ma wszystko.
Dlatego napisałem, ze braki uzupełnia sie na bieżąco. A taki zaklad co brakuje kluczy i podstawowych narzędzi to nie warsztat tylko grajdoł.

Ps. A jeśli chodzi np o blokady, to te do popularnych silników mam, jeśli czegoś brakuje to zanim kupie, dzwonie po znajomych czy maja pożyczyć. Jeśli nie, to kupuje i daje im znac, ze juz mam i na przyszłość moge im pozyczyc. To działa w dwie strony. Tylko trzeba dobrze żyć z innymi i nie ma problemu :)

Ostatnia edycja:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
To dobrych masz znajomych ..u mnie by bylo raczej w alkochol zainwestowane...tzn nie kupie blokad bo wole kupic vodke...a jak vicia kupi blokady to pożyczy ...i to tak idzie w jedna stronę. Wiec toomi pozazdrościć

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
dobry zwyczaj nie pożyczaj.
Widać grupa trzymająca władze czyli- jarocin turek pleszew czszyma sie razem.
kurna dwadziescia lat temu były tam najładniejsze furki i tak do dziś.

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
101
Miasto
Piaski
Ja mechanikowi nr 1 płacę 2500 netto ( stała pensja)+ premia uznaniowa max 500 Umowa na czas nieokreślony . Pracuje 10 godz dziennie , soboty wolne. Ubrania, socjal, wszysko wg kodeksu. Chodzi na urlopy wg kodeksu, coraz częściej na zwolnienia. Był 3 tyg na urlopie, bez znaczenia -2500 do wypłaty. 8 lat pracuje i nie narzeka Do pracy ma 1 km.. . Samodzielny mechanik ale nie diagnosta. Upg, sprzęgła, zawias, rozrządy robi bez pomocy.Lepszych warunków nie znajdzie w małym miasteczku pod Lublinem ani w Lublinie . W Lublinie może z 3 tyśki wyciągnąłby ale z 400 zł na dojazdy poszłoby. Takie są realia we wschodniej Polsce. Mechanik nr 2 odszedł bo będzie robił na akord w innym warsztacie i wyciągnie 6 koła jak sobie obliczył :D :D. Wrócił po pół roku z pytaniem czy nie wezmę go z powrotem.
Mam też takiego co 6000 bierze netto. Ale jemu płacę za wiedzę, umiejętność planowania, podejmowania decyzji, rozmowy z klientem. To kierownik hali - kiedyś mówiło się mistrz. Sam też naprawia samochody- najtrudniejsze przypadki .Gdy mnie nie ma przejmuje moje obowiązki.
Ogólnie z 8 osobowej ekipy najkrótszy staż u mnie to 5 lat.
Jak widać nie liczy się tylko ile się kasy weźmie w gotówce na koniec mies. Widzę ,że ogarnięci pracownicy, doceniają socjal, atmosferę w pracy , wyposażenie stanowiska, szacunek szefa itp.
Np 600 zł brutto za wymianę sprzęgła w mazdzie 6 2.0 CITD to max co można wziąć w moich okolicach i to ze zbieżnością.
Także zarobki, i ceny zależą od rynku- oczywista oczywistość

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
z tym wyposażeniem to przesadzacie, przecież dziś to kosztuje tylko pare zeta, to tzw. podstawowe jak klucze nasadki blokady prasa szlifierka itd... Ale juz kupić porządne imadło to nie taki pikuś.

byłem u kolesia który ma 4 stanowiska i wszystko piękne, nowoczesne włącznie z kiblem.
tylko strach czegokolwiek dotknąć, bo mam wrażenie że to się rozsypie po pierwszym strzale z młotka 3kilo.

koleś wywalił chyba z pół bańki a ja tam widzę kibel.
wózki nasadki szczypce z górnej półki a o stół strach się oprzeć, nowa szlifierka brzęczy jak stara krajzega i te żeliwne imadła.
No tacy ludzie teraz wchodzą na rynek.

Ostatnia edycja:

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
widzisz kibel ale tani kibel będzie robił tanio i taki ty odczujesz to na swoim przybytku

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja mechanikowi nr 1 płacę 2500 netto ( stała pensja)+ premia uznaniowa max 500 Umowa na czas nieokreślony . Pracuje 10 godz dziennie , soboty wolne. Ubrania, socjal, wszysko wg kodeksu. Chodzi na urlopy wg kodeksu, coraz częściej na zwolnienia. Był 3 tyg na urlopie, bez znaczenia -2500 do wypłaty. 8 lat pracuje i nie narzeka Do pracy ma 1 km.. . Samodzielny mechanik ale nie diagnosta. Upg, sprzęgła, zawias, rozrządy robi bez pomocy.Lepszych warunków nie znajdzie w małym miasteczku pod Lublinem ani w Lublinie . W Lublinie może z 3 tyśki wyciągnąłby ale z 400 zł na dojazdy poszłoby. Takie są realia we wschodniej Polsce. Mechanik nr 2 odszedł bo będzie robił na akord w innym warsztacie i wyciągnie 6 koła jak sobie obliczył :D :D. Wrócił po pół roku z pytaniem czy nie wezmę go z powrotem.
Mam też takiego co 6000 bierze netto. Ale jemu płacę za wiedzę, umiejętność planowania, podejmowania decyzji, rozmowy z klientem. To kierownik hali - kiedyś mówiło się mistrz. Sam też naprawia samochody- najtrudniejsze przypadki .Gdy mnie nie ma przejmuje moje obowiązki.
Ogólnie z 8 osobowej ekipy najkrótszy staż u mnie to 5 lat.
Jak widać nie liczy się tylko ile się kasy weźmie w gotówce na koniec mies. Widzę ,że ogarnięci pracownicy, doceniają socjal, atmosferę w pracy , wyposażenie stanowiska, szacunek szefa itp.
Np 600 zł brutto za wymianę sprzęgła w mazdzie 6 2.0 CITD to max co można wziąć w moich okolicach i to ze zbieżnością.
Także zarobki, i ceny zależą od rynku- oczywista oczywistość

To moglbym u Ciebie chociaz sprzatac warsztat ...i juz by mi wystarczylo.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Mechanik który potrafi stawiać dobre diagnozy to skarb. Ale na wschodzie trudno wyrywać kasę od ludzi. 400km kolega przyjechał zeby uzdrowić auto i nie przepłacać.

Mechanik który potrafi stawiać dobre diagnozy to skarb. Ale na wschodzie trudno wyrywać kasę od ludzi. 400km kolega przyjechał zeby uzdrowić auto i nie przepłacać.

CubeBonus

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Kraków
Prowadzę serwis motocykli, wulkanizacje, wypozyczalnie moto, sam. oso. etc, wynajem z oc sprawcy.
W odległości 25km od centrum Krakowa, kilka kilometrów od mniejszego miasta.
Mechanikowi płaciłem 17zł/h, etat, obiady przez cały rok, ubezpieczenie, wszystko pełen legal, przerwa śniadoaniowo- obiadowa 30-45minut. Urlop kiedy chciał - wtedy miał. Gdy trafiła się pracująca sobota (max 3-5 razy w roku) w okresie wysokiego sezonu na wulkanizacji płacone 30zł/h - do reki.
Zwolnił się po 3 może 4 latach na etacie u mnie.
Obecnie ogłoszenie na OLX z ofertą między 20-25zł/h - na wulkanizacji - dostałem trzy propozycje w ciągu chyba 2 tygodni, jedna z nich w załaczniku.
Ogłoszenie pracy na mechanika motocyklowego od 25zł/h - brak odzewu.

Załączniki

• Olx.png
    Olx.png
    319,2 KB · Wyświetleń: 117

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin

My szukaliśmy kogoś do pracy w Lublinie bo z kolegą serwisujemy motocykle w Lublinie i co ludzie przysyłali CV to się w głowie nie mieści, ktoś widzi że podasz zarobki 2500-5000 to puszcza CV na pałę np.taki kurier (nie ubliżając pracy kurierów), gdy oczekujemy żeby ktoś zrobił robotę i robił dokładnie. Dlatego działamy dalej sami bo szkoda nerwów.

potegat

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Jędrzejów
Ktoś kto jest ogarnięty raczej robi u siebie. Ja pracuję sam mam warsztat na wsi sprawdzeni klienci właściwie brak oszołomów i tym podobnych a i tak czasem nachodzą mnie czasem myśli żeby rzucić to i iść do kogoś na 8 godzin. Niestety u mnie na terenie żeby zarobić 4 tyś to trzeba by pracować z 12h i biegiem latać.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Jak Ty 4 tys nie możesz zarobić w normalny sposób to rzuć to w cholere... 4 tys to pracując po 5h dziennie. Jak nie szanujez siebie i robisz za darmo to bez sensu to wszystko. Jak będziesz wymieniał klocki po 30 czy 40zł to nigdy się nie dorobisz. Stały klient zapłaci każdą cenę byle robić u Ciebie.

potegat

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Jędrzejów
Nie napisalem że zarabiam 4 tyś tylko żeby u kogoś zarobić tyle musiałbym pracowac chyba z 12h na dobę (a to max co by się dało zarobić) ale 8 tys to u siebie też nie zarabiam. Ceny usług w miastach wiadomo ze są większe ale za to na wsi koszty utrzymania sa mniejsze i to troche rekompensuje niższe zarobki. No i do pracy mam 100m

Ewka_1906

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
...
Obecnie ogłoszenie na OLX z ofertą między 20-25zł/h - na wulkanizacji - dostałem trzy propozycje w ciągu chyba 2 tygodni, jedna z nich w załaczniku.

Może tak mało odpowiedzi, bo potencjalni pracownicy myślą, że to będzie praca sezonowa i za 2-3miesiące jak już wszyscy zmienią "kapcie" na zimowe to podziękujesz im za pracę?

arkadia2000

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Chicago
www.youtube.com
Ja mam podobnie w Usa daje 50% od robocizny i nie ma odwaznych.A jak sam zaczynalem to dostalem $5 na godzine i 54 godzin w tygodniu. Czy ludzie nie umieja liczyc?

Szukam mechanika praca od 8 do 17 a w soboty 8 do 1 jak masz swoje nazedzia place 50% od robocizny. Chicago tel 17736220698 Arek

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom