• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Testujemy lampy warsztatowe Philips 2018

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Jeszcze jedno zastosowanie projektora z dzisiaj - regeneracja zacisku hamulcowego z użyciem imadła:

IMG_20181024_1144419.jpg

Do wlewania ATF'a też się nadaje jak znalazł.

IMG_20181024_1428103.jpg IMG_20181024_1428022.jpg

Ostatnia edycja:

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Po około trzy tygodniowym testowaniu lampy warsztatowej lampa działa jak najbardziej dobrze i dalej zadziwia swoją funkcjonalnością. Lampa mimo upadków z dużej wysokości nie uległą uszkodzeniu. Dzięki temu że lampa pokryta jest gumą, nie wyślizguje ani z dłoni i dobrze leży.
Lampa oprócz magnesów wyposażona jest w haczyk z tyłu lampy. W przeciwieństwie do innych lamp haczyk jest ten obrotowy co pozwala obrócić lampę w dowolnym kierunku. Przykład zastosowania lampy powieszonej na haczyku w skoda fabia II. A na drugim zdjęciu poszukiwanie nieszczelności w układzie dolotu powietrza. Jak widzimy dzięki mocnemu magnesowi nie musimy trzymać lampy a natężenie światła pozwala nam oświetlić komorę silnika w wystarczający sposób.

Załączniki

• DSC_0076.JPG
    DSC_0076.JPG
    238,3 KB · Wyświetleń: 23
  • DSC_0078.JPG
    DSC_0078.JPG
    338 KB · Wyświetleń: 23

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Mija prawie miesiąc od kiedy użytkuje i testuje lampę warsztatową Philips RCH25. Po tym czasie mogę stwierdzić że lampa jak najbardziej spełnia swoje zadanie i zadziwią ciągle funkcjonalnością. Dzięki temu że lampa posiada funkcję światła czołowego oraz pełnego światła w zależności od potrzeby zapewnia dobre oświetlenie miejsca pracy. Moc i jasność światła pozwala dostrzec najmniejsze szczegóły podczas pracy, a w zależności w jakich warunkach pracujemy możemy zmieniać jasność światła dostosowując ja do warunków pracy. Dzięki wbudowanej w lampce dużej ilości mocnych magnesów oraz haczyka pozwalają zamocowanie lampy w każdych warunków bez konieczności zajmowania rąk. Bardzo dużą zaleta jest przegub dzięki któremu możemy lampę ustawić pod wymaganym kątem. Wbudowany akumulator o dużej pojemności pozwala na wielogodzinne użytkowanie lampy bez potrzeby ładowania oraz daje możliwość zabierania lampy na wyjazdy poza warsztat.
Od kiedy dostałem do testów lampę RCH25 jest najczęściej używaną lampą na warsztacie.

Janoo

Uczestnik
Punktów
4
Najzdrowsze dla oczu jest swiatło zbliżone do słonecznego, ciezko tego wymagać od magnesowej lampki ale warsztat jako taki uważam że powinien być oświetlony halogenami oraz zwykłymi poczciwymi świetlówkami.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
A ja sobie kupiłem swoją... Nie będę zdradzał marki ale jest naprawdę bardzo dobra. I testy już przeszła zanim trafiła do sprzedaży. Pozdro

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Podsumowując miesiąc pracy z mini projektorem Philips PJH10 stwierdzam, że jest to jedna z bardziej udanych konstrukcji Philipsa do użytku warsztatowego. Na codzień używam całej gamy lamp warsztatowych tego producenta począwszy od małych bezprzewodowych przenosiek, większych lamp na kablu po hybrydy podmaskowe teraz zamierzam dokupić jeszcze jeden projektor, gdyż sprawdza się on naprawdę w każdej sytuacji.
Ponadto to czym urzekł mnie Philips kilka lat temu po wielu nieudanych romansach z innymi producentami czyli niezawodnością i wytrzymałością w przypadku tej lamp nadal jest ten efekt zachowany. Lampa była katowana przez miesiąc w każdych warunkach i oczywiście nic jej nie jest. Nadal świeci pełnią światła oraz jest w jednym kawałku.
Szczerze polecam ten produkt każdemu kto pracuje w warsztacie samochodowym.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
20181102_111557.jpg Na podsumowanie lampy RCH5S mogę napisać, ze jest warta zakupu. Po tym czasie testowania sprawdza sie bardzo dobrze, oprócz zewnętrznych zadrapań nie mogę jej nic więcej zarzucić. Nie straszne jej oleje, czy smary, barwa światła nadal taka jak na początku. Pomogła mi w wielu miejscach gdzie lampa na kablu nie miałaby podejścia do tematu. Magnes, oraz haczyk nadal funkcjonują.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Ja mam zajedobrą latarkę na czoło, chcecie o niej poczytać? Zostawiłem ostatnio na noc na dworku i psy się z nią bawiły, myślałem że nic już z niej nie będzie ale byłem w błędzie. Nie wiem czy mogę podać nazwę? Tych Filipinek nie testowałem, gdzie mogę taką kupić? To zrobił bym porównanie, taki sparing jakby.

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
ur3an i jak ta ech25 sie sprawuje? bo chce kupić jakaś dobrą lampę. Warto wydać prawie 300zł?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
ur3an i jak ta ech25 sie sprawuje? bo chce kupić jakaś dobrą lampę. Warto wydać prawie 300zł?
Kup sobie scangrip na czoło, mam dwie, jedną się ładuje a druga pracuje, trzy godziny na drugim biegu bez ściemniania światła aż do wyłączenia. Aku wbudowany w obudowę LED, wszystko w jednym module. Jak będziesz zainteresowany to wał na priv bo tu to mogę za to banana dostać od góru. To nie jest reklama, podpowiadamy tylko, ja tego nie sprzedaję ale mogę powiedziedzieć gdzie można kupić, na pewno nie na alle. Szukałem tam nie ma. A no i za trzy stówy będziesz miał dwie.

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Mam czołówkę arenie lubię z nią pracować. Lampe potrzebuje do doświetlania prac przybsilniku bo kabel mnie czasem wkurza. Czołówki używam sporadycznie jak są prace od spodu i potrzebne dwie ręce a trzeba jeszcze doświetlać.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Mam czołówkę arenie lubię z nią pracować. Lampe potrzebuje do doświetlania prac przybsilniku bo kabel mnie czasem wkurza. Czołówki używam sporadycznie jak są prace od spodu i potrzebne dwie ręce a trzeba jeszcze doświetlać.
Rozumiem, może któryś z chłopaków testujących podpowie.

Punktów
0
Miasto
głowno
Posiadam philipsa z tej serii od około roku. Symbolu nie pamiętam, ale ma magnes, haczyk i odginaną część z ledami. Do tej pory zdarła się guma z magnesu i odpadło plastik chroniący ledy. Jak najbardziej warta swojej ceny. Mała i wygodna. Niewiem co jeszcze moge powiedzieć, poprostu trafiony zakup :)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Tak jedym słowem:
Warto kupić Philips CBH51 (długa pod maskę) i Philips RCH21S (podręczna). Doposażam warsztat, a że noktowizor mi w oczach siada to trzeba się doświetlić :) Jednym słowem, tak czy nie?

Do góry Bottom