Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Witam moja vectra c 2004 r 2.2 155 km zuzywa za duzo oleju. Co moglbym zrobic w tym przypadku czy oplaca sie wymioeniac uszczelniacze i pierscienie czy lepiej zrobic swap silnika?
Przyzwyczaić się do tego i wozić banke oleju w bagazniku.To opel i będzie brał olej.Jak kupisz drugi silnik to może się okazać że wcale mniej nie bierze
przede wszystkim co oznacza "zuzywa za duzo oleju"? liitr na 10 tys. km czy litr na 100 km ?
jezeli decydowalbys sie cokolwiek robic, to wg mnie lepiej wyremontowac swoj silnik - przynajmniej wiesz co masz i masz prawie nowy silnik, a uzywka nigdy nei wiadomo jak byla serwisowana i w jakim jest stanie.
przy czym koszta moga byc podobne
Siema robiłem opla z16xe brał na 1000 km jakieś 0,70 l oleju po zrobieniu głowicy (uszczelniacze,zawory,prowadnice,planowanie) plus nowe pierścienie (zamiana z fabrycznych na dwu częściowe) i remoncie silniczek chodzi jak nowy a zużycie oleju jest około 200 - 300 ml od wymiany do wymiany... A jak kupisz używkę to nie wiadomo w jakim będzie stanie i jakie będzie zużycie oleju... tak że to loteria na co trafisz...
Pozdroooo...
Te silniki lubią olej i tak jak kolega wyżej juz wspomniał wina leży w pierścieniach.Z tego co widzę w mojej książce można tam lać 5/30 albo 5/40 chociaż pewnie to wiele nie zmieni.
Jak masz ochotę wydać trochę kaski i zamierzasz trzymać auto to tylko remont a nie uzywka
To potrzebujesz dużo szczęścia żeby trafić zadbany silnik który nie będzie brał oleju.Z uzywka może się tak skończyć ze wrócisz do punktu wyjścia tyle ze będziesz miał kilka koników więcej i gaz
ja zawsze robie tak jak BENNEK napisał ,kompletna obróbka głowicy i pierścienie olejowe dwuczęściowe i każdy jeździ zadowolony, jeszcze nikt mi nie wrócił z reklamacją , a z używką to tak jak z ruletką