• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Virus chce zapanować

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Złoty strzał:)

Ciekawe co chcieli ukryć, że potem podchajcowali ten obiekt...:)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jaki kraj, takie WTC...:)
Zaraz znajdą jakiegoś binladena, nakręcą aferę i będziemy mieli terrorystów antyszczepionkowców...:)
A tępa gawiedź przed telewizorami będzie łykać głodne kawałki jak pelikany...:)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Widze że wszędzie węszycie spisek.:banghead::banghead::banghead::banghead: JPD jednak to 5G działa na neurony jak uj. Dobrze że chodze w foliowej czapeczce.;):D

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Nic nie węszymy. Poprostu udało nam się odłączyć od matrixa.
Powinszować. A ja już jestem w pełni podłączony do sieci Bila, przeżyłem i czuje się świetnie.
Automatyczne połączenie postów:

To bez sensu, bo ona nie chroni przed 5g... jak chcesz być 100% chroniony to musisz latać w takiej:

Wyświetl załącznik 40246 :)
No jak nie chroni jak chroni! Moja jest z grubszego mylymynium i posiada pianke żeby nie uwierała.
Automatyczne połączenie postów:

A ta co ty masz na swoim portfolio jest obrzydliwa, wyrzuć ją.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
dawno nikt w monopolowym nie wywierał na mnie presji, że jak nie wypije jego nowej, ekperymentalnej wódki którą mi proponuje, to mnie lekarz nie przyjmie albo mnie z pracy wywalą.
ale porównanie spoko.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
dawno nikt w monopolowym nie wywierał na mnie presji, że jak nie wypije jego nowej, ekperymentalnej wódki którą mi proponuje, to mnie lekarz nie przyjmie albo mnie z pracy wywalą.
ale porównanie spoko.
A to już inna para majtek, ale to nie jest jednak przymus bezpośredni, masz w końcu wybór, możesz zaszyć sie w lesie, wykopać dołek, przykryć się żołędziami i tam żyć zgodnie z naturą.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
winetoo, nie mam nic przeciwko, że zgłosiłeś się na ochotnika do badania nowego środka farmakologicznego...zazwyczaj koncerny farmakologiczne płacą ochotnikom za takie testy, a ty to zrobiłeś za darmo - świat powinien ci być wdzięczny...:)

A tak z ciekawostek na temat szczepionek (cytat stąd) : https://szczepienia.pzh.gov.pl/faq/...pracowane-nowej-szczepionki-przeciw-covid-19/

Proces opracowania nowej szczepionki zależy od wielu czynników, ale trwa średnio ok. 10 a nawet więcej lat.

Składają się na niego:

• badania laboratoryjne
  • testy przedkliniczne na modelach zwierzęcych (śr. 1-1,5 lat)
  • I faza badań klinicznych (śr. 1-2 lata)
  • II faza badań klinicznych (2 lata lub więcej)
  • III faza badań klinicznych (śr. 3-4 lata)
  • przygotowywanie infrastruktury do produkcji szczepionki (fabryki, linie produkcyjne) (śr. 3 lata)
  • proces dopuszczenia do obrotu (rejestracja) (min. 210 dni)

Zastanawiające jest, że od początku tego szału do wynalezienia szczepionki i jej wprowadzenia minęło może pół roku...:)
Szybkie są te koncerny farmakologiczne...:)

No chyba, że - UWAGA ! tu będzie teoria spiskowa - koncerny wiedziały wcześniej, że będzie taka pandemia...:) i się na nią przygotowały...:)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
winetoo, nie mam nic przeciwko, że zgłosiłeś się na ochotnika do badania nowego środka farmakologicznego...zazwyczaj koncerny farmakologiczne płacą ochotnikom za takie testy, a ty to zrobiłeś za darmo - świat powinien ci być wdzięczny...:)

A tak z ciekawostek na temat szczepionek (cytat stąd) : https://szczepienia.pzh.gov.pl/faq/...pracowane-nowej-szczepionki-przeciw-covid-19/

Proces opracowania nowej szczepionki zależy od wielu czynników, ale trwa średnio ok. 10 a nawet więcej lat.

Składają się na niego:

• badania laboratoryjne
  • testy przedkliniczne na modelach zwierzęcych (śr. 1-1,5 lat)
  • I faza badań klinicznych (śr. 1-2 lata)
  • II faza badań klinicznych (2 lata lub więcej)
  • III faza badań klinicznych (śr. 3-4 lata)
  • przygotowywanie infrastruktury do produkcji szczepionki (fabryki, linie produkcyjne) (śr. 3 lata)
  • proces dopuszczenia do obrotu (rejestracja) (min. 210 dni)

Zastanawiające jest, że od początku tego szału do wynalezienia szczepionki i jej wprowadzenia minęło może pół roku...:)
Szybkie są te koncerny farmakologiczne...:)

No chyba, że - UWAGA ! tu będzie teoria spiskowa - koncerny wiedziały wcześniej, że będzie taka pandemia...:) i się na nią przygotowały...:)
Sypiesz spiskami jak z rękawa. Nie chce mi się rozpisywać i przytaczać farmazonów z Internetu czy telewizora ale moja córka studiuje na uniwersytecie medycznym i troche na ten temat sie nasłuchałem, ale chuja pewnie tam wiem twoim zdaniem bo masz na pewno lepsze źródła informacyjne. Tak czy siak ta szczepionka powstała na bazie innej z tego co wiem sprzed kilku czy kilkunastu lat, więc....

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Tak czy siak ta szczepionka powstała na bazie innej z tego co wiem sprzed kilku czy kilkunastu lat,
A ta bazowa szczepionka to na co była ?:)
Może na grypę ?:)

Znowu cytat z tej samej strony - rządowej :) ale oni tam raczej farmazony piszą, więc nie należy wierzyć...:)

• Grypa jest bardzo zaraźliwa i co sezon wywołuje epidemie, dotykające znaczną część społeczeństwa,
  • Pomimo tego, że u zdrowych osób rzadko dochodzi do poważnych powikłań, osoby w grupach ryzyka mogą bardzo ciężko chorować, a nawet umrzeć,
:)

Ale ty już jesteś wyeliksirowany sokiem z gumijagód więc nie masz się co obawiać...:)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
A ta bazowa szczepionka to na co była ?:)
Może na grypę ?:)

Znowu cytat z tej samej strony - rządowej :) ale oni tam raczej farmazony piszą, więc nie należy wierzyć...:)

• Grypa jest bardzo zaraźliwa i co sezon wywołuje epidemie, dotykające znaczną część społeczeństwa,
  • Pomimo tego, że u zdrowych osób rzadko dochodzi do poważnych powikłań, osoby w grupach ryzyka mogą bardzo ciężko chorować, a nawet umrzeć,
:)

Ale ty już jesteś wyeliksirowany sokiem z gumijagód więc nie masz się co obawiać...:)
Sars-coV1 z chyba 2003roku.

Do góry Bottom