toomii76
toomi
ale to nie jest jednak przymus bezpośredni, masz w końcu wybór, możesz zaszyć sie w lesie, wykopać dołek, przykryć się żołędziami i tam żyć zgodnie z naturą.
ale to nie jest jednak przymus bezpośredni, masz w końcu wybór, możesz zaszyć sie w lesie, wykopać dołek, przykryć się żołędziami i tam żyć zgodnie z naturą.
I co wtedy nie było pandemii ?Sars-coV1 z chyba 2003roku.

nazwijmy go umownie socjopatąSwoją droga ktoś kto to wszystko wymyślił to jest geniuszem...
Tak jak wszyscy ci co powymyślali religie i inne sekty...
Nałapać baranów i ich strzyc pod pozorem nieba i piekła...![]()

Z tobą rozmowa to jak walka z wiatrakami, tobie sie nie wmówi że białe to białe itd... Była czy nie była, ch..j wie, moze wirus był słabszy i się tak bardzo nie rozprzestrzeniała a ten jest jego mutacją więc..., nie wiem nie mnie o tym dyskutować ale ty pewnie masz jakieś fakultety czy inne profesury i wiesz lepiej. Studia medyczne i specjalizacje kilkuletnie za tobą pewnie.I co wtedy nie było pandemii ?
Czy jeszcze wtedy nikt nie wpadł na to żeby kręcić lody na tym ?
Znowu cytat z tej samej strony:
,,Grypa powoduje zachorowania o charakterze epidemii, występujących co sezon lub pandemii, powtarzających się co kilkanaście-kilkadziesiąt lat, które mają zasięg ogólnoświatowy.,,
Swoją droga ktoś kto to wszystko wymyślił to jest geniuszem...
Tak jak wszyscy ci co powymyślali religie i inne sekty...
Nałapać baranów i ich strzyc pod pozorem nieba i piekła...![]()

W norwegii już od wielu lat jest bezgotówkowo jak i w wielu innych krajach ucywilizowanych i to bez pandemi. A u nas w tym kraju zacofanym to trza od razu stan wojenny żeby coś przeszło.
Co ciekawe w tej historii, to spróbujmy sobie wyobrazić, że rząd wprowadza - dajmy na to ustawą, czy też innym rozporządzeniem - płatności tylko bezgotówkowe - reakcja ludzi by była taka, że to inwigilacja itp - ale już pod pozorem ochrony przed wirusem, to nikt nawet nie beknie...
Wystarczy pogadać w jakimkolwiek sklepie jak ostatnimi czasami zmieniły się procentowo płatności...![]()
Chłopaku nie denerwuj się, bo to ewidentnie oznacza, że brakuje ci argumentów... rozmawiamy i ja po prostu argumentuję swoje wypowiedzi - co prawda w większości urywkami ze strony rządowej organizacji zdrowia, a jak wiadomo rządowi nie należy wierzyć...Kurwa z tobą rozmowa to jak walka z wiatrakami,

Zdajesz sobie sprawę, że wprowadzenie bezgotówki, to jest bat na tzw. ,,szarą strefę,,A u nas w tym kraju zacofanym to trza od razu stan wojenny żeby coś przeszło.

Przecież żadne argumenty ciebie i tak nie przekonają bo ty masz już to wszystko wypalone na twardy dysku w czerepie od dawna. Więc po ch.j mnie grzebać po sieci i szukać ch.j wie czego żeby aby tobie coś udowodnić, tam nie ma dowodów są tylko poszlaki albo głupoty co się komuś ubździły.Chłopaku nie denerwuj się, bo to ewidentnie oznacza, że brakuje ci argumentów... rozmawiamy i ja po prostu argumentuję swoje wypowiedzi - co prawda w większości urywkami ze strony rządowej organizacji zdrowia, a jak wiadomo rządowi nie należy wierzyć...
Ty też możesz argumentować to co mówisz - będziemy dyskutować...
Bo na razie to ty opierasz się na czymś co jest w podobie wiary w jakiejś sekcie...![]()
I tu się z tobą zgadzam.gotówka to ostatnia ostoja wolności.
A jednocześnie twierdzisz tak:I tu się z tobą zgadzam.
Czyli potwierdza się teoria, że jak by chcieli tak o se wprowadzić bezgotówkę, to by się ludzie buntowali, ale jak to zrobią sposobem pod przykrywką ochrony przed koronką, to nie będzie sprzeciwu...W norwegii już od wielu lat jest bezgotówkowo jak i w wielu innych krajach ucywilizowanych i to bez pandemi. A u nas w tym kraju zacofanym to trza od razu stan wojenny żeby coś przeszło.

Ja wcale bym się nie buntował bo to ciąg dalszy naszej ewolucji choć gotówka moim zdaniem jest ok a ty już widzisz w tym jakąś teorie.A jednocześnie twierdzisz tak:
Czyli potwierdza się teoria, że jak by chcieli tak o se wprowadzić bezgotówkę, to by się ludzie buntowali, ale jak to zrobią sposobem pod przykrywką ochrony przed koronką, to nie będzie sprzeciwu...![]()
Czyli co tam winnetoo, wychodzisz z ukrycia i rejestrujesz działalność i będzie można u ciebie płacić kartą i będziesz wystawiał paragony na każdą operację ?Ja wcale bym się nie buntował bo to ciąg dalszy naszej ewolucji choć gotówka moim zdaniem jest ok a ty już widzisz w tym jakąś teorie.

W rzeczy samej, to nieuniknione i jestem tego całkowicie świadom.Czyli co tam winnetoo, wychodzisz z ukrycia i rejestrujesz działalność i będzie można u ciebie płacić kartą i będziesz wystawiał paragony na każdą operację ?![]()
Czyli jesteś za jak najszybszym wprowadzeniem bezgotówki, czy też trochę jeszcze poczekać ?W rzeczy samej, to nieuniknione i jestem tego całkowicie świadom.

Ale to już dawno i systematycznie jest wprowadzane. Z dnia na dzień nikt tego nie zrobi człowieku obudz się.Czyli jesteś za jak najszybszym wprowadzeniem bezgotówki, czy też trochę jeszcze poczekać ?![]()
Nara, ja też ide chlać.nara chłopaki, jutro pogadamy. idę spać.
Wiem, sam od kilku lat praktycznie nie miałem gotówki w łapieWyleź raz na jakiś czas z chatki pod lasem na miasto i zobacz ilu ludzi już korzysta z plastiku zamiast papieru i monet.