• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Virus chce zapanować

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Sars-coV1 z chyba 2003roku.
I co wtedy nie było pandemii ?:)
Czy jeszcze wtedy nikt nie wpadł na to żeby kręcić lody na tym ?:)

Znowu cytat z tej samej strony:

,,Grypa powoduje zachorowania o charakterze epidemii, występujących co sezon lub pandemii, powtarzających się co kilkanaście-kilkadziesiąt lat, które mają zasięg ogólnoświatowy.,,

Swoją droga ktoś kto to wszystko wymyślił to jest geniuszem...:)
Tak jak wszyscy ci co powymyślali religie i inne sekty...:)
Nałapać baranów i ich strzyc pod pozorem nieba i piekła...:)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
I co wtedy nie było pandemii ?:)
Czy jeszcze wtedy nikt nie wpadł na to żeby kręcić lody na tym ?:)

Znowu cytat z tej samej strony:

,,Grypa powoduje zachorowania o charakterze epidemii, występujących co sezon lub pandemii, powtarzających się co kilkanaście-kilkadziesiąt lat, które mają zasięg ogólnoświatowy.,,

Swoją droga ktoś kto to wszystko wymyślił to jest geniuszem...:)
Tak jak wszyscy ci co powymyślali religie i inne sekty...:)
Nałapać baranów i ich strzyc pod pozorem nieba i piekła...:)
Z tobą rozmowa to jak walka z wiatrakami, tobie sie nie wmówi że białe to białe itd... Była czy nie była, ch..j wie, moze wirus był słabszy i się tak bardzo nie rozprzestrzeniała a ten jest jego mutacją więc..., nie wiem nie mnie o tym dyskutować ale ty pewnie masz jakieś fakultety czy inne profesury i wiesz lepiej. Studia medyczne i specjalizacje kilkuletnie za tobą pewnie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075

Co ciekawe w tej historii, to spróbujmy sobie wyobrazić, że rząd wprowadza - dajmy na to ustawą, czy też innym rozporządzeniem - płatności tylko bezgotówkowe - reakcja ludzi by była taka, że to inwigilacja itp - ale już pod pozorem ochrony przed wirusem, to nikt nawet nie beknie...:)
Wystarczy pogadać w jakimkolwiek sklepie jak ostatnimi czasami zmieniły się procentowo płatności...:)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom

Co ciekawe w tej historii, to spróbujmy sobie wyobrazić, że rząd wprowadza - dajmy na to ustawą, czy też innym rozporządzeniem - płatności tylko bezgotówkowe - reakcja ludzi by była taka, że to inwigilacja itp - ale już pod pozorem ochrony przed wirusem, to nikt nawet nie beknie...:)
Wystarczy pogadać w jakimkolwiek sklepie jak ostatnimi czasami zmieniły się procentowo płatności...:)
W norwegii już od wielu lat jest bezgotówkowo jak i w wielu innych krajach ucywilizowanych i to bez pandemi. A u nas w tym kraju zacofanym to trza od razu stan wojenny żeby coś przeszło.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Kurwa z tobą rozmowa to jak walka z wiatrakami,
Chłopaku nie denerwuj się, bo to ewidentnie oznacza, że brakuje ci argumentów... rozmawiamy i ja po prostu argumentuję swoje wypowiedzi - co prawda w większości urywkami ze strony rządowej organizacji zdrowia, a jak wiadomo rządowi nie należy wierzyć...:)
Ty też możesz argumentować to co mówisz - będziemy dyskutować...:)
Bo na razie to ty opierasz się na czymś co jest w podobie wiary w jakiejś sekcie...:)
Automatyczne połączenie postów:

A u nas w tym kraju zacofanym to trza od razu stan wojenny żeby coś przeszło.
Zdajesz sobie sprawę, że wprowadzenie bezgotówki, to jest bat na tzw. ,,szarą strefę,,:)
Już nie kupisz rzodkiewki u babci na targu, nie zapłacisz za usługę u mechanika itp.
Wszystko będzie widoczne dla rządu...:)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Chłopaku nie denerwuj się, bo to ewidentnie oznacza, że brakuje ci argumentów... rozmawiamy i ja po prostu argumentuję swoje wypowiedzi - co prawda w większości urywkami ze strony rządowej organizacji zdrowia, a jak wiadomo rządowi nie należy wierzyć...:)
Ty też możesz argumentować to co mówisz - będziemy dyskutować...:)
Bo na razie to ty opierasz się na czymś co jest w podobie wiary w jakiejś sekcie...:)
Przecież żadne argumenty ciebie i tak nie przekonają bo ty masz już to wszystko wypalone na twardy dysku w czerepie od dawna. Więc po ch.j mnie grzebać po sieci i szukać ch.j wie czego żeby aby tobie coś udowodnić, tam nie ma dowodów są tylko poszlaki albo głupoty co się komuś ubździły.

gotówka to ostatnia ostoja wolności.
I tu się z tobą zgadzam.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
I tu się z tobą zgadzam.
A jednocześnie twierdzisz tak:
W norwegii już od wielu lat jest bezgotówkowo jak i w wielu innych krajach ucywilizowanych i to bez pandemi. A u nas w tym kraju zacofanym to trza od razu stan wojenny żeby coś przeszło.
Czyli potwierdza się teoria, że jak by chcieli tak o se wprowadzić bezgotówkę, to by się ludzie buntowali, ale jak to zrobią sposobem pod przykrywką ochrony przed koronką, to nie będzie sprzeciwu...:)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
A jednocześnie twierdzisz tak:

Czyli potwierdza się teoria, że jak by chcieli tak o se wprowadzić bezgotówkę, to by się ludzie buntowali, ale jak to zrobią sposobem pod przykrywką ochrony przed koronką, to nie będzie sprzeciwu...:)
Ja wcale bym się nie buntował bo to ciąg dalszy naszej ewolucji choć gotówka moim zdaniem jest ok a ty już widzisz w tym jakąś teorie.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ja wcale bym się nie buntował bo to ciąg dalszy naszej ewolucji choć gotówka moim zdaniem jest ok a ty już widzisz w tym jakąś teorie.
Czyli co tam winnetoo, wychodzisz z ukrycia i rejestrujesz działalność i będzie można u ciebie płacić kartą i będziesz wystawiał paragony na każdą operację ?:)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Czyli co tam winnetoo, wychodzisz z ukrycia i rejestrujesz działalność i będzie można u ciebie płacić kartą i będziesz wystawiał paragony na każdą operację ?:)
W rzeczy samej, to nieuniknione i jestem tego całkowicie świadom.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Wyleź raz na jakiś czas z chatki pod lasem na miasto i zobacz ilu ludzi już korzysta z plastiku zamiast papieru i monet.

nara chłopaki, jutro pogadamy. idę spać.
Nara, ja też ide chlać.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Wyleź raz na jakiś czas z chatki pod lasem na miasto i zobacz ilu ludzi już korzysta z plastiku zamiast papieru i monet.
Wiem, sam od kilku lat praktycznie nie miałem gotówki w łapie:)

A tak na marginesie to cię nie poznaję... co oni ci zrobili?:)

No to ja też idę spać... nara:)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Halo wybrańcy, Morfeusz i Neo wstali już, zwarci i gotowi do pracy??;)

Do góry Bottom