rudzik12345
Początkujący
- Punktów
- 0
Auto poszło do serwis lubowicki w Warszawie. Ma wszystko sprawdzać po kolei , zobaczymydoprowadź do ładu geometrie auta i może się okazać, że problem sam się rozwiąże
Auto poszło do serwis lubowicki w Warszawie. Ma wszystko sprawdzać po kolei , zobaczymydoprowadź do ładu geometrie auta i może się okazać, że problem sam się rozwiąże
Auto odebrane od mechanika... Wymieniona prawa półoś , bo miała spory luz , drgania są mniejsze ale nadal drga...Ja to bym dał to do blacharza jakiegoś, co ściąga auta z USA i je robi do jazdy. Raz mi znajomy tak podsunął moje auto do takiego gościa. Chłop za parę stówek wyprostował mi samochód po dzwonie i to tak, że tylko po spasowaniu maski widać, że było bite.
Balon . Też kiedyś walczyłem z zawieszeniem w civicu wystarczyło zmienić koła z 17 na 16 i profil oponyAuto odebrane od mechanika... Wymieniona prawa półoś , bo miała spory luz , drgania są mniejsze ale nadal drga...
Zauważyłem , że auto wogole nie wybiera małych nierówności z drogi... Tzn wszystko czuć na kierownicy... Każda malutka niedoskonałość drogi rzuca się od razu na kierownicę , małe wybrzuszenia na drodze powodują skręcanie kierownicy... Wydaje mi się, że tu może być właśnie mój problem.
Zawias zrobiony kompletny , geometria wychodzi okej , opony rozmiar 225/45/17 . Na 18 letnich efekt się potęguje...
O co mu może chodzić ? Od czego może nie wybierać nierówności ?
Kurde , mam jeszcze c klasę w204 na takich samych kołach , czyli 225/45/17 i tam się płynie... Tak samo kolega w a4 ma 18 i tam też się płynie... U mnie ta kierownica jest strasznie nerwowaBalon . Też kiedyś walczyłem z zawieszeniem w civicu wystarczyło zmienić koła z 17 na 16 i profil opony
to chyba nie najlepsze porównanieKurde , mam jeszcze c klasę w204 na takich samych kołach , czyli 225/45/17 i tam się płynie... Tak samo kolega w a4 ma 18 i tam też się płynie... U mnie ta kierownica jest strasznie nerwowa
s60 to klasa średnia, w204- klasa wyższa.Kurde , no to mogę porównać do do Clio siostry i fiata 500 żony , jest przepaść... Fakt Clio na 16 , fiat na 15, ale mimo wszystko tymi samochodami się płynie w porównaniu do tego zloma mojegoto chyba nie najlepsze porównanies60 to klasa średnia, w204- klasa wyższa.
Tak, nie mam wydruku ale była sprawdzana teraz przez kolejnego fachowca i potwierdził że jest okej...na pewno ta geometria jest ok?
Na jakimś forum znalazłem info, że winny może być luz koła na piaście, nawet minimalny i można go zniwelować np. taśmą izolacyjną.
Gdzie ta izolacje się daje? Sam jestem ciekaw jak włożysz między bieżnie wewnętrzne a kulki czy tam stożki izolacje to będziesz kot. Chyba że między dwie części łożyska.na jakim forum? samobójców?
Kolego masz identycznie objawy jak u mnie i u kilku znajomych z innych grup.Cześć, mam dokładnie taki sam problem w V60 z 2014roku, samochód drży najbardziej przy prędkościach 15-30km/h i od 120. Wszystko zaczęło się od rozwalonej opony, puściły druty w oponie i powstał balon, niestety nie miałem zapasu i musiałem tak wrócić do domu ok. 200km. Od tej pory mimo regeneracji półosi, nowych tarcz problem cały czas jest, tak jak ktoś wcześniej pisał wystarczy podnieść auto na lewarku i problem na chwilę ustaje, wydaje mi się też, że drżenie ustępuje przy skręconej kierownic i obstawiałbym jakiś luz w zawieszeniu lub końcówkach drążków ale po weryfikacji niby wszystko jest ok. Czy ktoś znalazł przyczynę? Na jakimś forum znalazłem info, że winny może być luz koła na piaście, nawet minimalny i można go zniwelować np. taśmą izolacyjną. Nie powiem, bo porównując osadzenie felgi z xc60 a z v60 to w v60 felga dużo łatwiej wchodzi na piastę, ale tak jak mówię, felgi te same i nie było wcześniej tego problemu.