• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

VW Golf 1.6 8v SR

Punktów
0
Chcialbym poruszyc temat zwiazany z moim autem a mianowicie VW Golf 4 1.6 8v SR. Problem polega na tym, ze moje obroty faluja. Wymienane bylo duzo rzeczy, rozrzad, rurka dolotu powietrza, filr oleju. Mechanik sprawdzal takie rzeczy jak cewki zaplonowe i inne rzeczy ktore okazuja sie byc w dobrym stanie. Pytalem po wymianach tych czesci czy juz obroty wporzadku sa, w odpowiedzi uslyszalem ze tak, lecz wyszlo inaczej:D Kolejny problem to taki, ze zauwazylem dziwny metaliczny dzwiek jak dodam mu wiecej gazu, sprawdzilem tak kilka razy i na kazdym biegu to samo. Wydaje mi sie ze to przy odrobine gazu wystepuje takie cos i mysle ze z tym tez cos nie tak. Jeszcze jest takie cos ze plyn chlodniczy mam ponad poziomem max ale sprawdze jutro z rana czy jest ponizej juz, bo jesli bedzie nadal ponad max to bedzie to kolejny problem :D Ogolnie to wychodze z siebie :D Nie mam na to sposobu , a nie mam zamiaru wydawac bezcelowo na mechanika :) Czy ktos moze z was wie co moze byc przyczyna?

Ostatnia edycja:

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
piszesz że rozrząd był zmieniany i teraz pojawia się metaliczny stukot przy dodawaniu obrotów możliwe że rozrząd jest źle ustawiony,w tych motorkach przy falująch obrotach powinno się robić adaptację przepustnicy i po kolei czyszczenie przepustnicy,krokowiec ale żeby ni wywalać kasy w błoto to trzeba auto podpiąć pod kompa w miarę kumaty mechanior powinien po wglądzie w parametry powinien sobie dać rady.

Punktów
0
Mam zamiar jechac podpiac go pod komputer lecz zeby taki kumaty mechanik byl to ich nie ma :d Ale bd sie kierowal tymi wskazowkami ktore napisaliscie! Bede na bierzaco pisal co jest grane :)

Do góry Bottom