Misiek
Administrator
Panowie zgłupiałem. Właśnie wróciłem do domu, dzisiaj walczyłem z Passatem B6 2.0TDI z zapchanym totalnie wydechem. Wytargałem DPF (tak mi się wydaje), otworzyłem i faktycznie jest tak zalepiony, że jedyna możliwość to wycięcie go. Wyciąłem, oczyściłem, wszystko elegancko, jutro planuje dzwonić do gościa żeby mi z ECU wywalił DPF'a ale z ciekawości wbiłem numer, który na obudowie owego DPF'a jest, żeby sobie popatrzeć jakie są ceny a tu wszędzie mi wyskakuje, że to niby katalizator i już zgłupiałem.
Numer na obudowie: 3C0131765H, przed nim i za nim znajduje się po czujniku o numerze 6X0973802A, wygląda mi to na DPF ale dlaczego opisane jest jako katalizator?!
Może, jest to zintegrowany DPF z katalizatorem? Bo na wydechu nigdzie indziej katalizatora na pewno nie ma. Jeżeli tak to co do cholery ja wywaliłem, katalizator czy DPF?
Zdjęcie poglądowe:
Numer na obudowie: 3C0131765H, przed nim i za nim znajduje się po czujniku o numerze 6X0973802A, wygląda mi to na DPF ale dlaczego opisane jest jako katalizator?!
Może, jest to zintegrowany DPF z katalizatorem? Bo na wydechu nigdzie indziej katalizatora na pewno nie ma. Jeżeli tak to co do cholery ja wywaliłem, katalizator czy DPF?

Zdjęcie poglądowe: