• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Vw t4 2.4d po wymianie rozrządu szarpie.

bicer

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich kolegów. Wczoraj u znajomego w moim busiku wymieniałem miedzy innymi rozrząd wraz z pompą wody i tym drugim paskiem i olej z filtrem. Po wymianie odpaliłem i w celu zagrzania silnika przy zalewaniu petrygo zacząłem wkręcać na wysokie obroty. Już wtedy wyczułem że silnik przy pewnych obrotach poszarpywał i odczuwalne były w samochodzie drgania których przed wymianą nie było. Znajomy powiedział abym się nie przejmował tym.Gdy wyjechałem problem się ukazał. Jadąc blisko 70km/ h na 5 biegu i wciskając gaz samochód tak szarpie że bardzo trudno go rozpędzić. Ale kiedy już jest 80km/h wraca do normy i drgania zanikają. Sytuacja czasami powtarza sie też na niższych biegach przy rozpędzaniu i odpowiednich obrotach. CO TO MOŻE BYĆ?? Czy ma to związek z ustawieniem rozrządu czy może pompa jakoś żle ustawiona (pasek rozrządu w tym modelu silnika naciągany jest pompą). A może ktoś mi podmienił jakąś część bo była taka możliwość. Auto nocowało rozkręcone w tamtym miejscu. POMOCY! Proszę was o pomoc i z góry dziękuje bardzo....:)

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Tak jak kolega LT racing napisał rozrząd do ponownego ustawienia i na blokady a nie zabawa z mazakiem tu akurat mechanik poszedł pewnie na łatwiznę i skutki są jakie są;)

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
A jak lt odpala,rorząd do sprawdzenia i kąt wtrysku ustawić.

Do góry Bottom