• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wulkanizacja -zerwany gwint w piaście koła

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Proszę:
"Nieodebranie samochodu do godziny po wysłaniu sms-a informującego o zakończeniu wykonania usługi skutkuje przekazaniem prawa własności pojazdu na rzecz warsztatu"... ;)
No to mnie teraz zainteresowałaś:D Spytam się przy okazji znajomego papugi czy jest taka opcja:rolleyes: choć tak teoretyzując to skoro klient się zgodził podpisując zlecenie...:D pewnie temat do ciągania się po sądach, ale jak fura fajna to może warto...:D

Klauzulę sumienia też się tam wpisuje??:D:D, bo czasem to tylko ona mi nie pozwala robić rzeczy, o które proszą klienci....:).
Teoretycznie to możesz sobie tam wpisać co chcesz to kwestia klienta czy się na to zgodzi:D
Jeżeli spiszecie sobie umowę z klientem/ką (niepotrzebne skreślić), że ty naprawiasz auto, a klient/ka robi ci gałę za to, to chyba ma to moc prawną- jak każda umowa:p:rolleyes::D

Ostatnia edycja:

adam89

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
Kraków
[QUOTE="WOODOO,
Jeżeli spiszecie sobie umowę z klientem/ką (niepotrzebne skreślić), że ty naprawiasz auto, a klient/ka robi ci gałę za to, to chyba ma to moc prawną- jak każda umowa:p:rolleyes::D[/QUOTE]

TZW barter. usługa za usługe hehe

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Przekonaliście mnie z ta gałą. Biorę się za pisanie :D tylko trzeba strzelić paragraf ze bez użycia zębów bo różnie bywa :D hahaha

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
No to trzeba dopisać jakąś adnotacje do paragrafu o zakazie używania zębów czy co kto lubi:D...
Jak to kiedyś mawiał klasyk: ,,Na każdego się znajdzie paragraf" :D:D

prowincjusz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
lublin
A zacząłem od zerwanego gwintu . Jednak coś w tym jest że świat ,, kręci " się wokół dupy........:)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Jeszcze dodaj ze faceci to świnie i każdy temat sprowadzają do jednego :D

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
A jako ciekawostkę dodam ze znam auto w ktorym tylne koło przykręcone jest od 2 lat tylko na dwie śruby. Fakt faktem gwint powiększony na M16.
Ja znałam delikwenta, co jeździł z przednim kołem przykręconym na jedną śrubę z czterech...
Oddałam też kiedyś auto na wymianę opon do warsztatu, w którym panowie nie posiadali czegoś takiego jak klucz dynamometryczny... Musiałam wyjąć swój z bagażnika i poprosić, żeby mi nim koła dokręcili. Wszyscy mechanicy się zlecieli z całego warsztatu, żeby popatrzeć na to egzotyczne narzędzie...

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Oddałam też kiedyś auto na wymianę opon do warsztatu, w którym panowie nie posiadali czegoś takiego jak klucz dynamometryczny... Musiałam wyjąć swój z bagażnika i poprosić, żeby mi nim koła dokręcili. Wszyscy mechanicy się zlecieli z całego warsztatu, żeby popatrzeć na to egzotyczne narzędzie...
:D:D Ja też tak miałem na wiosnę, zjeździłem 4 warsztaty i w każdym na pytanie -czy dokręcają koła kluczem dynamometrycznym ?- widziałem tylko to-:eek::woot::wideyed:. Dopiero w 5 zrobiłem tak samo- to aż cały szef tego burdelu przyleciał zobaczyć co za pier...olniętego klienta mają:D, a jak zażądałem jeszcze paragonu to się o mało nie wywrócił do góry kopytami:D Ot taka fachowość...:meh:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
A my mamy az dwa na wulkanizacji ;D

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
A my mamy az dwa na wulkanizacji ;D
Full wypas. Tam gdzie ja byłam oprócz wulkanizacji zawieszenia naprawiali, nie wiem jak bez klucza to robili...

:D:D Ja też tak miałem na wiosnę, zjeździłem 4 warsztaty i w każdym na pytanie -czy dokręcają koła kluczem dynamometrycznym ?- widziałem tylko to-:eek::woot::wideyed:. Dopiero w 5 zrobiłem tak samo- to aż cały szef tego burdelu przyleciał zobaczyć co za pier...olniętego klienta mają:D, a jak zażądałem jeszcze paragonu to się o mało nie wywrócił do góry kopytami:D Ot taka fachowość...:meh:
Trudni klienci z nas. :D
Jakbyś potrzebował na przyszłość, to udało mi się znaleźć serwis, gdzie dokręcili kółka z momentem i nawet paragon dali bez proszenia. :eek:

prowincjusz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
lublin
Lipa . Piszecie nie na temat , szukamy rozsądnych rozwiązań problemu a nie biadolenia komu było gorzej ...........................

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Nad czym sie tu zastanawiać. Uszkodzony gwint = wymiana piasty... :bored:

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Przecież wszystko już chyba zostało napisane... Ileż się mozna rozwodzic nad urwaną śrubą czy szpilką, trzeba naprawic i tyle, a kwestia dogadania tego z klientem to już raczej sprawa indywidualna, bo nie wszystkie przypadki są takie same..., więc teraz można pożartować:)
Chociaż nie wiem, bo jeśli w warsztacie wulkanizacyjnym klucz dynamometryczny jest narzędziem egzotycznym to chyba nie jest to powód do śmiechu:D....

Marcinglasgow

SuperMechanior
Punktów
31
U mnie krótko Urwie sie przy odkrecaniu lub wykreci z gwintem nie moj probem.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jakbyś potrzebował na przyszłość, to udało mi się znaleźć serwis, gdzie dokręcili kółka z momentem i nawet paragon dali bez proszenia.
Dzięki ale kupiłem sobie drugie felgi i sam sobie teraz przekładam, a klucz mam osobisty:D

Piszecie nie na temat , szukamy rozsądnych rozwiązań problemu a nie biadolenia komu było gorzej
A co twoim zdaniem jest rozsądnym rozwiązaniem?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
napisane było wiele, ale jak jeszcze mało to dodam....
szukamy rozsądnych rozwiązań problemu
jeśli nic nie pomogło, to polecam wizytę w aptece
zakup tabletki "dzień po".

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jeb...em:D:D:D
4f065194b20d319aa1512b10b4d00009.jpg

Tak że Panowie mechanicy uwaga na gwinty...:p