Jak ma ABS to od koła najbliżej pompy, czyli lewe przednie.Tak. Musisz odpowietrzyć każde koło zaczynając od tego co jest najdalej od pompy.

Tak, żeby tylko ...do golfA 1 znalazłem za 1200 zł.... BajkaTo nie są tanie żeczy 500 plus pęknie
"gumowate" hamulce to niestety cechą niektórych samochodów. Tego nie przeskoczysz bo musiałbyś wymienić cały układ.

Tak. Musisz odpowietrzyć każde koło zaczynając od tego co jest najdalej od pompy.
Widać jacy z was mechanicy.No raczej trzeba przecież wymieniales pompę a to znaczy że rozpinales układ a to się wiąże z odpowietrzaniem całego układu..
Pojechałeś na próbę bez odpowietrzonych hamulców?
powodzenia...Widać jacy z was mechanicy.
Jeden drugiego wprowadza w błąd.
Jakim cudem słup płynu w zamkniętym przewodzie miał się zapowietrzyć.
Inaczej, powietrzne siedzi tylko tuż przy pompie, dalej go nie ma bo nie ruszaliśmy odpowietrznika.
Zalewamy płynem pompę przed montażem ruszając tłokiem by nie była pusta co ludzie często nie robią. Montujemy zbiorniczek, przykręcamy przewody do pompy, zalewamy płynem, luzujemy przewody, czekamy aż zacznie kapać.
Na zakręconych przewodach pompujemy pedałem hamulca i luzując po kolei uwalniamy powietrze.
Ofszem wykąpało lecz tylko przy pompie i w każdym przewodzie ok centrymenta, pozbywając się powietrza jak wcześniej pisałem.powodzenia...
czyli twierdzisz, że z przewodów nic nie wykapało?
Za długi bolec w serwie, napiera na tłok pompy, zaciski stają dęba po przejechaniu paru km.Czesc,
dziś wymieniałem pompę i serwo. Mam pytanie czy muszę odpowietrzac każde koło? Jechałem i zablokowało mi hamulce podczas jazdy próbnej.
A czemu miałby nie działać jak to całkiem oddzielne układy?Dlaczego przy rozszczelnienieniu układu hamulcowego, hydrauliczny układ sprzęgła nadal działa i nie trzeba go odpowietrzać?
No i ten "centymetr powietrza" przepchnie dalej to nie szkodzi wcale, najwyżej trzeba będzie geja wciskać dwa razy zanim zacznie hamować xdOfszem wykąpało lecz tylko przy pompie i w każdym przewodzie ok centrymenta, pozbywając się powietrza jak wcześniej pisałem.