• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wypadanie zapłonów Passat 2.0TSI

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Pokazując kopytko może też się zapalić :p Jedyny plus to zaoszczędzenie na silniku :D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Pokazując kopytko może też się zapalić :p Jedyny plus to zaoszczędzenie na silniku :D
ja nie lubie tak wymieniać ... w swoim aucie też bym musiał wymienić silnik bo coś hałasuje ale wolę poczekać aż się rozdupcy :)

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Rzeczywiście ogłoszenie super,silnik super,cena super.
Stary jeszcze za parę groszy sprzedasz.

Forte Polska

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Warszawa
www.forte-nwe.pl
Kolego popatrz sobie na
wytłumaczcie mi jak jakaś dolewka do oleju ma rozpuścić nagar który zwykłem przy naprawach silników skrobać skrobakiem. Hmmmm??
ten biuletyn . Kiedyś mechanik umył układ smarowania Forte Motor Flush i jak rozebrał (okazało sie że pierścienie były popękane) to mu kawałki wyleciały na posadzkę a dzień wcześniej taki sam motor i jeden dzień mechanik musiał spedzić na wydłubaniu pierścieni. Wygląda jak cud ale to tylko profesjonalna chemia. W załączniku jest reportaz ale nie z silnika benzynowego a diesla. Jednak zasada i efekty sa takie same. Podobno chemia jest po elektronice druga , najszybciej rozwijajacą się dziedziną.

Załączniki

• Silnik generatora prądu Mitsubishi S3L2.pdf
    327,4 KB · Wyświetleń: 7

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jako mechanik starej daty nie bardzo dowierzam ale ... poszukam okazji na jakiegoś padalca i sprawdzę . czasem mi sie trafiaja takie padliny może kogoś namowie na ten test.

Forte Polska

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Warszawa
www.forte-nwe.pl
Zapraszam do testów nie tylko Ciebie kolego. Jest jeden warunek, jeżeli wyniki będą dobre tzn. poprawa pracy silnika/usunięcie usterki, wyraźnie oczyszczone elementy, ten kto będzie chciał testować środki Forte płaci za użyte produkty, zgodnie z umówioną wcześniej kwotą. Jeżeli jednak nie zostaną osiągnięte, spodziewane efekty, Testujący nie płaci za środki. Dotyczy to również wszelkich usterek: zła praca DPF (częste regeneracje, tryb awaryjny, całkowicie zablokowany filtr) , zła praca wtryskiwaczy diesla, nadmierne spalanie oleju, w silnikach benzynowych: wypadanie zapłonów i nadmierne spalanie oleju silniki DI, zła praca wtryskiwaczy. Zapraszam do testów.

Przy stosowaniu chemii, trzeba pamiętać, że usterki nie są spowodowane tylko i wyłącznie zanieczyszczeniami w podzespołach. Jeżeli jakiś element np. zatarta końcówka wtryskiwacza jest uszkodzony, żadne czyszczenie nie będzie alternatywą a tylko uzupełnieniem, dla wymiany tego, konkretnego podzespołu. Jednak większość wymienionych wyżej usterek, można usunąć tylko i wyłącznie, oczyszczając podzespoły.

Ok rzuciłem rękawicę. Kto ją podejmie? Może się mylę ale nie wielu będzie chętnych. Tak bardzo wszyscy mechanicy są przywiązani do starych metod napraw, polegających na wymianach części, że wątpię żeby się ktoś zgłosił. Miałem nawet przypadki, że potrafili mi kwestionować, to co widzieli na własne oczy. Może się mylę ale większość czytających będzie chciało nie sprawdzić, poznać coś nowego, tylko udowodnić sobie i nam, że chemia nie działa.

Jeżeli jednak ktoś się znajdzie, proponuje taki test dokładnie opisać na forum.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A wiesz że zaryzykuje ? i możesz być spokojny zrobię nawet relacje itp. a co do zapłaty i rozliczeń to możesz być spokojny ale tez umowa taka że dasz zakład do polecanych i może się temat rozkręci . Resztę ustalimy na PW lub telefonicznie muszę się reklamowo informacyjnie przygotować

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Marku, tę skrzynię automatyczną w swoim C5 poświęć celom badawczym...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A wiesz ze się poprawiła znacznie ? zastosowałem preparat i zrobiłem od nowa adaptacje wg. mojego pomysłu i szarpniecie się zdarza rzadko i jest bardzo już miękkie , ja sie już jej troche czepiam

Ostatnia edycja:

Forte Polska

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Warszawa
www.forte-nwe.pl
A wiesz że zaryzykuje ? i możesz być spokojny zrobię nawet relacje itp. a co do zapłaty i rozliczeń to możesz być spokojny ale tez umowa taka że dasz zakład do polecanych i może się temat rozkręci . Resztę ustalimy na PW lub telefonicznie muszę się reklamowo informacyjnie przygotować
Zapraszam mój numer jeszcze raz 501 059 474 Roman Gradkowski Forte Polska

Patryko02

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Piła
Witam wracam z moim tematem!
Zalecenia serwisu były wymiana silnika na nowy..więc ok postanowiłem kupić silnik wymienili założyli i 200 km zrobione bez zarzutu po tym odcinku drogi auto zgaszone odpalone po 10 minutach i w drogę, 2-3 km zrobione i proszę znów to samo wypadły zapłony chodzi na dwa lub trzy gary przerywa szarpie.. Jutro spowrotem wstawiam do serwisu! Tragedia to mało powiedziane..Wtryski nowe, świece cewki..silnik nowy tamten miał być uszkodzony itd..wytarte walki rozrządu i proszę jednak to nie to?
Dodam że koszty wyszły ponad 10.000 zł

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Witam wracam z moim tematem!
Zalecenia serwisu były wymiana silnika na nowy..więc ok postanowiłem kupić silnik wymienili założyli i 200 km zrobione bez zarzutu po tym odcinku drogi auto zgaszone odpalone po 10 minutach i w drogę, 2-3 km zrobione i proszę znów to samo wypadły zapłony chodzi na dwa lub trzy gary przerywa szarpie.. Jutro spowrotem wstawiam do serwisu! Tragedia to mało powiedziane..Wtryski nowe, świece cewki..silnik nowy tamten miał być uszkodzony itd..wytarte walki rozrządu i proszę jednak to nie to?
Dodam że koszty wyszły ponad 10.000 zł
Mówiłem dojechać stary silnik :(

Do góry Bottom