blayders
Zweryfikowany Mechanik
Ale o to im chodzi by ludzie albo pracowali w korpo albo w państwówce . Niezależni przedsiębiorcy to dla nich zło .
A tak z ciekawości zapytam ile trzeba u ciebie liczyć za naprawę skrzyni 5hp19 i AG04 VW ? Tak się orientuję bo jeszcze nie zarejestrowałem audic w automacie i nie wiem czy mnie staćJa klientom już mowie od razu ze naprawy skrzyń oscyluja w okolicach 10tys zł. Bo mam dość jakichś b klas jak dziś np żeby się nie łudzili bo później mam jeczenie na głowie. Zabrał obrażony bo przecież mówiłem że to możliwe sterownik uszkodzony okazało się zde trzeba zdjąć skrzynie a ja zacieram ręce i go pożegnałem
pytam o koszt naprawy takiej w miarę konkretnej żeby dłuższy czas jeździć bez powrotu do ciebie ?Mnie się wydaje że chodzi o powrót do komunizmuAle dlaczego zło?
gdzie rząd trzymał łapę na przemyśleTo akurat rozumiem i nie neguję, pracę ludzką trzeba docenić, komfort kosztuje a jazda automatem to jest komfort, takich remontów nie robi się co pochwila a samochody w manualu w dzisiejszych czasach też już nie są mniej awaryjne niż w automacie, w manualu jest sprzęgło z dwumasą, łożysko oporowe z wysprzeglikiem no i najgorszy szkodnik czyli kierowca automat myśli za kierowcę i nie pozwala na pewne szkodliwe zachowania5hp19 Montaż demontaż skrzyni 1000 naprawa 1500 (ceny minimum) podstawowe części które powinno się wymienic masz na zdjęciu plus olej ravenol z filtrem 400 plus konwerter 750 plus… sterownik bo wszystkie są zajechane regeneracja to koszt firmy zew za która nie chce gwarantować najtaniej to 1650 (maktrans) przesyłki do tego .wychodzi nam niecałe 7000 a napewno coś jeszcze się znajdzie w skrzyni nie licząc urwanych poduszek czy jakichś pierdol olej do dyfra itp. To są cześć bez marzy to sam sobie odpowiedz masz czarno na białym. Wiem
Ze to absurd. Ale dajesz na to jeszcze rok gwarancji i masz regularny tel od klienta coś podpytać
Raczej nie będę już naprawiał tych skrzyń. Jeśli będziesz miał problem to chętnie pomogło coś poinstruuje i sam zrobiszTo akurat rozumiem i nie neguję, pracę ludzką trzeba docenić, komfort kosztuje a jazda automatem to jest komfort, takich remontów nie robi się co pochwila a samochody w manualu w dzisiejszych czasach też już nie są mniej awaryjne niż w automacie, w manualu jest sprzęgło z dwumasą, łożysko oporowe z wysprzeglikiem no i najgorszy szkodnik czyli kierowca automat myśli za kierowcę i nie pozwala na pewne szkodliwe zachowania

To byłby dopiero szacun na dzielnisam zrobisz![]()

Ja mam akurat teraz taka rozebranaRaczej nie będę już naprawiał tych skrzyń. Jeśli będziesz miał problem to chętnie pomogło coś poinstruuje i sam zrobisz![]()
I jak to wygląda?Ja mam akurat teraz taka rozebrana
no wiesz , aluminium , mosiadz , troche okladzin ciernych , stali , generalnie jak automat , aczkolwiek najgorsze ze usterka ktora trapi ta skrzynie jest na samym jej koncuI jak to wygląda?

To jest quattro?no wiesz , aluminium , mosiadz , troche okladzin ciernych , stali , generalnie jak automat , aczkolwiek najgorsze ze usterka ktora trapi ta skrzynie jest na samym jej koncu![]()
U nas w firmie podnieśli ceny na myjni, najdroższa jest dezynfekcja naczepy że 100 zł zrobiło się 200, pozostałe usługi od 20-50% a to z tego względu że nikt nie chciał pracować na myjni, na warsztacie cena rbh bez zmianJak tam rbh brutto w nowym roku polskiego ładu, bo nie wiem czy 200 zł to będzie już z VAT
. Na pewno też łatwiej jest "manipulować" cennikiem zakładom stojącym na "światowym" poziomie, niż garażom używającym wyłącznie lewarka z Juli.