• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

Radosny

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Opole
Te zarobki to chyba są uzależnione od regionu Polski , bo jak tu nie którzy piszą że jest wstanie i zarobić 4 tyś to musi j... aż oślepnie . Ja u siebie jako mechanik samodzielny wykonując 90% robót sam , robiąc po 9 godzin dziennie , w tym 2 soboty w miesiącu . Będąc na przyrobie 30% jestem w stanie wyciągnąć max 3200 zł POZDRAWIAM

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
jeśli robisz sam dla siebie licząc minimum 40zł/h odjąć opłaty i tak zostanie sporo. no chyba, że nie ma roboty albo robi się charytatywnie. chłopaki, wymiana klocków i tarcz, razem z marżą z częsci to już jest jakaś dniówka. a ile to zajmuje? więc zarobić na miesiąc 3200 to można, ale robiąc na etacie. jeśli robimy na swoim i tyle zarabiamy, ponosimy odpowiedzialność, odbieramy telefony po nocach i nie mamy czasu dla siebie i rodziny, to lepiej dać sobie spokój i zająć się czymś innym, lub zatrudnić się u kogoś i mieć spokojną głowę.

mis_jogi

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Glasgow
Powiedziałbym że bezstresowo to sie pracuje u siebie. Nikt cie nie pogania, nie patrzy ja robisz, robote bierzesz jaką chcesz i za ile chcesz. Ja to byłem chory jak musiałem pracować u kogos.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Powiedziałbym że bezstresowo to sie pracuje u siebie. Nikt cie nie pogania, nie patrzy ja robisz, robote bierzesz jaką chcesz i za ile chcesz. Ja to byłem chory jak musiałem pracować u kogos.
zgodzę się ale do pewnego stopnia. Dopóki nie będzie jakiegoś problemu który na etacie rozwiąże szef. A ty masz wtedy wywalone bo pomarudzi i najwyżej zabierze premię. Ale jak jesteś na swoim to wszystko spływa na ciebie. No ale takie uroki. Większe pieniądze, to większa odpowiedzialność. Ps. I tak lepiej być na swoim

mis_jogi

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Glasgow
U mnie jak jest problem to rozwiazuja go wszyscy. A jak klient przyniesiecie zgrzewe piwa czy wóde w podzience to po rowno walczą wszyscy. Praca zespołowa, sam nie bede sie stresował.

czeslaw xf105

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Radom
witam wszystkich
ja jestem samodzielnym mechanikiem pracuje tylko w (sobota niedziela)
czyli jak wszystko jest w domu placone mam od roboty swam sobie jestem szefem naprawy to wymiany serwisowe (olej klocki tarcze cos tam sie urwalo i takie pierdoly ) zarabiam od 3000 d0 6000
( sam sobie jestem szefem)

Jak czytam co sie dzieje w kraju z zaplata za prace to rece opadaja taka rozbierznosc
jak mechanik moze dostac 20 zl za godzine swojej pracy
(morze kwestja pracy wykonanej ) ale w supermarkecie na kasie bedzie lepiej:)

Ostatnia edycja:

czeslaw xf105

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Radom
tak mam długi weekend co tydzien :):):):):):)
na tygodnu robie sobie osobowe i jakos takm leci (nie lubie telewizij ogladac ) :)

Radosny

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Opole
Dokładnie chyba czas iść do pracy na weekend jak takie stawki dają

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
witam wszystkich
ja jestem samodzielnym mechanikiem pracuje tylko w (sobota niedziela)
czyli jak wszystko jest w domu placone mam od roboty swam sobie jestem szefem naprawy to wymiany serwisowe (olej klocki tarcze cos tam sie urwalo i takie pierdoly ) zarabiam od 3000 d0 6000
( sam sobie jestem szefem)

Jak czytam co sie dzieje w kraju z zaplata za prace to rece opadaja taka rozbierznosc
jak mechanik moze dostac 20 zl za godzine swojej pracy
(morze kwestja pracy wykonanej ) ale w supermarkecie na kasie bedzie lepiej:)

A płacisz ZUS VAT i dochodowy od tego?

Edit: zanim klikniesz "dodaj odpowiedź" przeczytaj co napisałeś i pomyśl czy to rozumiesz. Ja tu widzę kali zjeść Kali krowa

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
3 tys plus ZUS i księgowa to masz 4.5 tys. Do tego VAT tys. Czyli zarabiasz 5.5 tys miesięcznie(chociaż piszesz że nawet 8.5) pracujac tylko w weekendy?

Jeszcze dochodowy...

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Szachu, kalkulator Ci się zepsuł?
Zus+dochodowy+VAT...
W garażu tego nie ma ;) :D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
U siebie obnizylem koszty o 1,5 tys/mięs. Przestałem wynajmowac. Mam u siebie na podwórku i robie sam. Mogę robić w samych majtach paląc grila i popijając go woda z kranu. A jakby sie kto pytał to kanapa stoi. Trochę inna ale jest

Do góry Bottom