• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

Szakalini

Bywalec
Punktów
2
ja zarabiam 2500 plus premie tak zwane uznaniowe raz są raz nie ma, tez narzekam czasem bo każdy narzeka i nie ma co kadać zawsze coś sie znajdzie bo taki jest człowiek :D ale najważniejsze ze jak sie robi to co sie kocha to sie robi to dobrze bo masz z tego satysfakcje :)

koziolek

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
Lubelskie,
co prawda "pieniadze szczescia nie daja dla tych co ich nie maja"
ale najwazniejsze jest to zeby robic to co sie lubi wtedy robota jest dobrze zrobiona no i szef zadowolony

P

PogotowieSamochodoweUK

Mniej wiecej.... kiedys ktos mi powiedzial (jak robilem kariere sportowa) ze gdybym naprawde kochal to co robilem to bym nie zrezygnowal....
Niestety ja zrezygnowalem bo robilem to jak jeden z 3 najlepszych w europie zas pieniazkow z tego zadnych procz kontuzji co tygodniowych...
Natomiast PZPCmialo grubo ponad 700tys rocznie z moich startow.

Tak i tu, jesli robisz robote solidnie i dobrze to dobra wyplata nalezy ci sie jak psu buda bo czapke drobnych to sie dostae w markecie na kasie;)

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Dobrze powiedziane. Ale najgorzej jest jak robisz solidnie i profesjonalnie, a klienci nie maja z czego zaplacic, a ty nie mozesz sie rozwijac bo kasy brak. Takie koleczko

koziolek

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
Lubelskie,
problem z biednym lub skampym klijentem jest najwiekrzy , nie zaleznie jak wykonasz zlecona usluge bedzie niezadowolony ze zawsze cos i ze czemu tak duzo

Punktów
0
Witam wszystkich mechaników samochodowych osobowych, cieżarowych, otóż zajmuje się naprawą wtryskiwaczy i pomp wtryskowych diesla, prace w firmie rozpoczełem 1 stycznia tego roku, nie umiem jeszcze wszystkiego i cały czas się doszkalam więc szef nie pozwala mi składac pomp od tirów i cieżarówek, ale rozbierac je moge, co jakis czas trzeba wskakiwac na tirka i wyciągać wtryski i pompe a tak ogólnie całą reszte robie , dostaje od początku 1300 zł za 160 godzin pracy w miesiacu, irytuje mnie to już bardzo bo ciezko przetrwać cały miesiąc z taką kasą ile powienienem zarabiać wg. was

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
przecież pisze ci jak WÓŁ z Starachowic to jest takie miasteczko koło PAWŁOWA

mazi0000

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
122
Miasto
Katowice
Elektromechanik od razu po szkole 1700zł umowa zlecenie na najniższą krajową praca od 8 do 16 i dwie soboty tylko w miesiącu muszę robić.
Jak dla mnie do jest mało.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
mazi0000 - Ty narzekasz? :O Ty masz zajebiście ;]
Ciekawe co byś mówił jakbyś robił tak jak ja kiedyś u jednego gościa za najniższą krajową(1200zł w dodatku niecałe) i po 10 godzin na tygoniu i każdą sobote od 7-13 i zapierdol konkretny w dodatku musiałem robić 60km swoim autem codzinnie na dojazdy i dolicz sobie paliwo,jedzenie i części do auta.
""...Więc mi nie mów że nasi chłopcy nie mają luzu...." ;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Elektromechanik od razu po szkole 1700zł umowa zlecenie na najniższą krajową praca od 8 do 16 i dwie soboty tylko w miesiącu muszę robić.
Jak dla mnie do jest mało.
ja w 2003 r. po szkole pierwszą pensję miałem niecałe 700 zł :)

Mateusz.TS

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Cieszyn
I ja dodam Coś od Siebie, mieszkam na Śląsku, wiadomo jaką mamy sytuację w kraju, pracy jest nie wiele, ale dla kogoś kto ma jakiś fach w ręku nie problem znaleźć.

Ja skończyłem technikum na profilu mechatronicznym, pomimo fajnego kierunku szkoła dała nie wiele. Do czego zmierzam, wiele musiałem nauczyć się i doszkolić na własną rękę, jednak jak by nie było pracę zawsze miałem.

Najlepszą jaką miałem czy najlepiej płatną to praca przy ciężarówkach i 12zł/h, niestety wszystko co dobre szybko się kończy. Obecnie pracuję jako mechanik z bardzo szerokim zakresem obowiązków i zarabiam 10zł/h. Dojeżdżam każdego dnia 20km w jedną stronę ponieważ ta sama praca na miejscu w gorszych warunkach to 8-9zł/h. Warsztat, w której obecnie pracuję to nowy budynek, wyposażony w podstawowe narzędzia i praca przy nowych autkach.

A tak na marginesie napiszę to z dużej litery, Cieszę się, że mam pracę w tym zawodzie i za takie pieniądze, bo nie tak dawno temu zrezygnowałem z własnej działalności jaką była myjnia. Ciężko zarobić na swoim, jak również u kogoś, nie łatwo być szefem, ale nadal myślę nad robotą na swoim chociaż popołudniami bo warsztat powstaje już drugi rok z każdego odłożonego grosza.

P

PogotowieSamochodoweUK

12zl/h no faktycznie, szalenstwo. Moj kuzyn w warszawie na budowie zarabia po 500zl dziennie bo mu placa z metra po 1zl za metr przycierania lub malowania oraz szpachlowania. Koles w 10h potrafi objechac ponad 500metrow.

I zero ma odpowiedzialnosci przy tym!!!

kubag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
66
Miasto
Łomianki
www.gropro.com.pl
A ja powiem z drugiej strony, szukam do siebie ogarnietego mechanika. Jest nas 4 pracy mamy tyle ze sie nieogarniamy. No i nikogo rozsadnego nie moge znalesc. Stawki jakie chce zaproponowac wydaja mi sie naprawde bardzo rozsadne 16-20zl/h, praca od pn-pt i jakos niemoge znalesc nikogo. Jakos nie widze zeby byly starszme problemy z praca.

Do góry Bottom