motodoktor
SuperMechanior
Na dzien dzisiejszy utrzymanie 3-4 osobowej rodziny w PL na poziomie martwej wegetacji to koszt min 2,5 tys zl/mc,Jesli nie maja kredytu oczywiscie.Wiec nie dziwi mnie fakt,ze w Polsce coraz trudniej o dobrych pracownikow.
Jeśli pan kolega nie znajdzie pracownika w najbliższych tygodniach to możliwe że będę miał dobrego kandydata, kumpla, chłopaka siostry mojej, razem pracujemy, teraz w grudniu kończy nam się wypowiedzenie w firmie, pozwalniali nas tak trochę asekuracyjnie bo nie wiedzieli czy będzie dla nas praca od nowego roku ale nie wiem czy nam zaproponują lepsze warunki niż dotychczas, jeśli nie to ja już mam na oku warsztat pod Poznaniem ale kumpel nie także w razie co to przywiozę goNo właśnie kolego rotten mnie szlak trafia jak przy płatności ZUS muszę płacić na fundusz pracy a raczej nierobów.
Tam są tacy co szukają pracy by jej nie znaleźć.
problem w tym że on nie ma prawka i przez to jest trochę ode mnie zależny no i od komunikacji miejskiej
w razie co to może się dogadacie w sprawie zakwaterowania a tym czasem pozdrawiam i szczęśliwszego nowego roku.
rotten z jakiego miasta jesteś?
jest głównie mechanikiem i spawaczem, rozrządy, sprzęgła robi bez problemów, składa silniki, zawieszenia, hamulce, co sobie życzysz, ostatnie 5 lat pracujemy przy autobusach, przy busach VW T5 i Iveco daily, to na co dzień a czasami jakieś osobówki, gorzej u niego z elektryką ale to chyba normalne u mechaników, ja do tej pory poznałem tylko jednego który miał rękę do kabelków i obecnie ma swój warsztat na wyspach brytyjskichDokładnie kolego jak były zawodówki to ja zawsze miałem uczniów z każdego roku zawsze trzech i się wzajemnie zazębiali.
Jak by co to bądźmy w kontakcie.
Tez życzę wszystkiego dobrego na Nowy Rok.
A w nawiązaniu co do kolegi to najpierw chciał bym wiedzieć co umie![]()
No właśnie kolego rotten mnie szlak trafia jak przy płatności ZUS muszę płacić na fundusz pracy a raczej nierobów.
Tam są tacy co szukają pracy by jej nie znaleźć.
Przez odpowiednia ilość pieniędzy rozumiem setki tysięcy zł. Jeśli nie masz tyle, daj sobie bracie spokój, bo w dobie kapitalizmu, zostaniesz pożarty przez państwo...
Dlatego za głupotę uważam zakładanie własnej "firmy" bez odpowiedniego kapitału, albo bez bardzo silnego pomysłu. Nie każdy z nas musi być szefem jak się utarło w naszych postsocjalistycznych świadomościach. Czasem zwyczajnie lepiej pracować dla kogoś, zarabiając lepiej, nie biorąc odpowiedzialności, nie obgryzając paznokci każdego 10-go miesiąca jak trzeba zus zapłacić itp.

Najgorszy okres wiosna jak nadejdzie sezonowa wymiana opon i obsługa klimatyzacji
wtedy robi się sajgon i czasami wstrzymuje obsługę mechaniczną.Witam
Raczej tacy, co potrzebują ubezpieczenia. Jednak więcej jest wyzyskiwaczy zatrudniających na czarno niż tych, co choć na najniższą krajową są w stanie zarejestrować
No jak na czarno to nie ze mną takie numery a co jak się stanie wypadek przy pracy dajmy na to stłucze sobie paluszek. Albo wpadnie do kanału i sobie krzywdę zrobi ?

Wplaci na konto za duzo kasy w danym roku i za 3 lata jak go przetrzepia bo juz nie bedzie kogo to zacznie placicA zusy srusy też płacisz czy szara strefa i stąd zaniżanie cen?
Zaczynajac od zaleglosci wstecznej hahaha
http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/766655/7564007/Rozporzadzenie_zwolnienia_2015-2016.pdf
Nie pomyślałbym że klienci mogą golić mechanikaza taką kase to frajera znależli i cie golą i tak cię nikt nie poszanuje a z czego będziesz żył a koszty
, ciekawie piszecie.