• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

A

autozibi

podatki i ubezpieczenia są wszedzie ale tam się opłaca u nas nawet jakby nie było zusu to i tak się nieopłaca bo oólnie ludzie są biedni a biedak nie płaci bo nie zarabia i koło się zamyka
dziś moja ostatnia sobota w kraju jutro rano wyjeżdżam w poniedziałek zaczynam nową pracę
u naszego odwiecznego wroga który mnie bardziej doceni niż rodacy
powodzenia wszystkim życzę :)

Również wszystkiego dobrego w nowej pracy

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Dla małej czyli jednoosobowej chyba :) tyle kosztuje kawalerka jeden pokoj polaczony z kuchnia i lazienka za zasłonką

annmaco

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Bielsko-Biała
to jest system nie pozwoli ludziom normalnie zarobić .Tak ten system działa na całym świecie.Zarobki Polskiego mechanika średnia 1800zł .Zarobki Polskiego mechanika w UK średnia 1400f .Koszty opłaty w Polsce za mieszkanie i media średnia 1300 zł.Koszty opłaty za mieszkanie media w UK 1300f .Wpis zrobiłem z swojego zpostrzerzenia

ale kolega ma rację ja w UK mieszkam i dom, podatki na za to że mieszkasz w domu płacisz extra co miesiąc, podstawowe opłaty, to cała wypłata. wynajęcie garaży ponad ok 1000 czyli na dzień dobry masz 2300-2500 kosztów. to wszystko wcale nie jest takie kolorowe jak się nam wydawało jak wyjeżdżaliśmy. różnica polega tylko na tym, że jest jakakolwiek praca z wypłatą za którą masz co jeść, masz na 10-15-letni samochód i resztę kasy wydajesz na odwiedziny rodzinki w Polsce czasem wakacje i jakiś browarek na co dzień.

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
Ja pracuje jako technik w serwisie suzuki w Szkocji bez nadgodzin moje zarobki to 500 £ tygodniowo + nadgodziny jeśli trzeba i chcę + własne roboty. Mój starz w mechanice to 15 lat.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
500 funtów tygodniowo to dużo? Z tego co wiem to życie na wyspach droższe niż w PL. A nie daj Boże jak ktoś palący to już w ogóle nędza... To ja wolę swój przydomowy warsztacik...

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
Kolego zgadza się jest dużo drożej, ale w Anglii gdzie za mieszkanie musisz zapłacić 1300£,ja mieszkam w Szkocji, za mieszkanie płacę 200£ miesięcznie, życie na tydzien dla mnie samego ok 50£ na normalne jedzenie + fast food, papierosy polskie ok 30£ karton. Także nie uważam że mógłbym wrócić do Polski i pracować za te nędzne grosze od rana do wieczora, w każdą sobotę itd.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Za całe mieszkanie tylko dla siebie płacisz tylko 200 funtów? Mechanik w Polsce zarabia od 2500 do nawet 4 tys miesiecznie. To też wystarcza na takie potrzeby o jakich piszesz. Tylko to mieszkanie... Jak za darmo

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
różnie się mieszka na wyspach, czasami w mieszkaniu czasami w kempingu :)

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
Tak 200 £ bo dostałem mieszkanie (z cansilu - odpowiednik Polskiego urzędu miasta) i w przeciwieństwie do Polski nie musiałem czekać na to mieszkanie 15 lat,tylko 2 miesiące

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
w niemczech zarabiam 1800- 2000 euro miesięcznie mieszkanie 180 euro reszty nie liczę bo ceny te same co w polsce rachunek prosty
dodam że wcześniej pracowałem w aso toyota i też zarabiałem 1800 - 2000 tylko w złotówkach :(

Ostatnia edycja:

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
Ja tyle w aso toyoty zarabiałem jako pomocnik więc coś Ci słabo płacili :p
no słabo żeby nie powiedzieć szajs kaszana do tego umowa śmieciowa czyli bez urlopu i lat pracy do tego co druga sobota robocza i przymusowe odśnieżanie a to wszystko w toyocie intercar nowak kraków i nie pracowałem jako pomocnik tylko mechanik a chłopaki na myjni zarabiali max 1600 to kpina ale taka prawda więc spakowałem walizki i po raz kolejny jestem w niemczech w sumie już ponad 6 lat oczywiście myślę o powrocie ale jak znam życie znowu porobię rok za marne grosze i będę zmuszony znów wyjechać taki ten nasz kraj popiepprzony

annmaco

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Bielsko-Biała
Tak 200 £ bo dostałem mieszkanie (z cansilu - odpowiednik Polskiego urzędu miasta) i w przeciwieństwie do Polski nie musiałem czekać na to mieszkanie 15 lat,tylko 2 miesiące
z council jak już!! po drugie jak wykazujesz że jesteś mega biedny to wtedy miasto Ci pomaga. po trzecie skoro dostałeś chate SOCJALNĄ to znaczy że nie zarabiasz na tyle żeby było Cię stać na samodzielne utrzymanie, czyli żadna frajda. A co za tym idzie to masz tylko na podstawowe potrzeby. Czyli tyle samo ile koledzy zarobią w kraju.

I tak szału nie ma :p wole Polskę :)
i wielki szacun za to. Trzymaj się tego bo to jest mimo wszystko lepsze :)

a jeżeli :
Jeśli ma się swoją bazę klientów, zaplecze i chęci do pracy to obroty będą takie, że ze spokojem można coś odłożyć - bez kombinowania... Oczywiście w Naszej Kochanej Ojczyźnie...

czyli to znaczy że się da tylko trzeba pracować i szanować swojego klienta :))

lukasz mechanik

Bywalec
Punktów
5
Miasto
.
Kolego annmaco jeżeli nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj! Masz ochotę to pracuj w Polsce na smieciowej umowie, za h..... Nie pieniądze i dalej dawaj się dym...ać na kasę bo niby taki patriota jesteś!!! Ja wolę pracować u Szkota i wzamian dostać uczciwie pieniądze i szacunek, niż u takich pseudo cwaniaczków i polaczków!!!

annmaco

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Bielsko-Biała
mieszkam i pracuje ponad 4 lata w UK! wiem o czym mówię.....

pytanie czy Ty pracujesz jako mechanik u siebie lub u kogoś legalnie,czy w fabryce/magazynie a auta naprawiasz pod domem w wolnej chwili za pół ceny?

Do góry Bottom