• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zarobki mechaników

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
no w końcu jakiś konkret

a robisz u kogoś?
tak zrozumiałem
a zus jak masz opłacany?
od najniższej czy od brutto?

codzi mi o podstawę zus do emerytury

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
no w końcu jakiś konkret

a robisz u kogoś?
tak zrozumiałem
a zus jak masz opłacany?
od najniższej czy od brutto?

codzi mi o podstawę zus do emerytury
od całości płacą, do tego 50 zeta płacę za ubezpieczenie zbiorowe (te brakujące 50 zł do 3000 ) naprawiam autobusy prywaciarza, duża firma

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
wypowiadacie się zawsze ze strony negatywnej. Robię bo lubię i robię bo są z tego pieniążki;] Robię u siebie. Wystarczy rękawiczki pseudolateksowe ubierać i będzie z dłońmi ok. Ja w dwa tygodnie dłonie doprowadziłem do ładu na okazję zaślubin;]

Co więcej da rade kupić mieszkanie za gotówkę;] Więc jest ok;]

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ostatnio ASO okres próbny 2500 na ,,łapę,, za 8h dziennie 5 dni. Po okresie próbnym umowa na 1 rok- najniższa krajowa+ % od obrotu (100% obr-1500 )- więc powiedziałem żeby się je..li:D i tak chwilowo stałem się oficjalnym bezrobotnym:D

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ostatnio ASO okres próbny 2500 na ,,łapę,, za 8h dziennie 5 dni. Po okresie próbnym umowa na 1 rok- najniższa krajowa+ % od obrotu (100% obr-1500 )- więc powiedziałem żeby się je..li:D i tak chwilowo stałem się oficjalnym bezrobotnym:D
A jakie to ASO i skąd jesteś? Może to franczyza...?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A jakie to ASO i skąd jesteś? Może to franczyza...?
ASO bawarskiego producenta. Tak to franczyza. Nie pracowałem jeszcze do tej pory w żadnym aso i jestem mocno zniesmaczony, nie wiem co ludzie widzą w aso:(

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
ciepłą leniwą posadkę z serwisowym za rączkę prowadzeniem przez ichne systemy. Odmóżdżanie jak dla mnie...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Dobrze jest wyspecjalizować się w Vag-ach czy też w PSA, takie warsztaty mają roboty od groma, kolega ma nieautoryzowany serwis Skoda i się rozbudował ostatnio, wystarczy robić dobrze i uczciwie.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
wystarczy robić dobrze i uczciwie.

Widać szczególnie jak się poprawia po innych warsztatach, a ostatnio trochę nagminnie. Niby to nic złego bo jest zarobek ale to jednak jest jedna branża i zdanie wyrabia się o wszystkich mechanikach

annmaco

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Bielsko-Biała
czy też tak macie ? zainspirowany rozmowami w temacie policzyłem zarobki i moją średnią godzinową pensje i wyszło mi że jak przy kosztorysie podaje ok 50 za godzinę to realnie w skali miesiąca wychodzi mi 23. a boje się podnieść stawki.. niemniej jednak połowa znika na utrzymanie inwestycje itp...

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Każdy ma koszta, nic nie ma za darmo. Podnieś na 70 roboczo godzinę i zobaczysz że klientów nie ubedzie

ergo

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kraków
Ja pracując w prywatnym warsztacie Land Rovera niby miałem płacone od danej roboty, ale wypłata kształtowała się na poziomie 2500, 3000 zł. Dodam tylko, że nie było konieczności prowadzenia za rączke przez szefów, bo wszystko wykonywałem samodzielnie. Jeszcze to dogadywanie, że się coś za porządnie robi i "nie ma co sie spuszczać, kolejne czekają" ;) Czasem mi się wydaje, że ani szefowie, ani klient nie zwracają uwagi na to, czy robi się coś starannie. Byle jak najszybciej i działało jakiś czas.

kamilllo

Początkujący
Punktów
7
Miasto
stalowa wola
Ja panowie pracuje w ASO nieważne jakiej marki ale pracuje już 10 lat i zarabiam od dopiero niedawna 2500 a wczesniej rżnie ale srednio ok 2000 także szału nie ma i zapomnijcie o pracy tylko 8 godz,trzeba zostać to zostajesz,nie ma mowy o nadgodzinach.

Do góry Bottom