Ale jak zmierzyć prześwit ?
Mieszać od środka koła do nadkola to mam: przód 43cm tył 54. Ponad to chyba jedna dźwigienka jest zatarta lub podgięte mocowanie bo Delhi wskazuje że lewy tył leży za bardzo (różnica 20mm). Co dziwne żadnych błędów

(tak w skrócie )....od podłoża do dolnej krawędzi progu !Ale jak zmierzyć prześwit
Od wymiany amortyzatorów. 0 % na pewno? Rzadko spotykane zjawisko, zeby 0 % byłoWitam, mam problem z nowo zakupionym samochodem, ml w166 3.5 z zawieszeniem airmatic.
Od początku strasznie tłukło na dołach, nie opada żadna strona. Po wizycie na stacji diagnostycznej wyszło że luzów w zawieszeniu nie ma, natomiast amortyzatory z przodu i tyłu z lewej strony pokazują 0%. Od czego zacząć? Co może być przyczyną?
Pozdrawiam
Jedna strona będzie miała sprawność 60% druga 80% bo tyle mają nowe amory, różnica 20% jest dopuszczalna, powyżej 30% samochód nie powinien przejść przeglądu a podejrzewam że za jakiś czas druga strona też padnie i wtedy będzie trzeba wymienić ale myślę że tymczasem można będzie tak jeździć ubierasz sobie pieniążki i wymienisz te pozostałe jakby coOk, miechy/poduszki wymieniamy parami czy tylko niesprawne? Oryginalne MB/zamienniki kupione w Polsce/chińskie zamienniki z aliexpress ktoś ma doświadczenia?
Po wymianie konieczna adaptacja?