• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zlozony problem - Fiat Scudo silnik nie odpala 2.0 JTD RHZ 16V 2001r 110PS cdn.

• Thread starter Mattizlotaraczka
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
M

Mattizlotaraczka

nowy watek, bo widze ze kolega Misiek sie ( znow ) wkurzyl, nie rozumiem dlaczego ? chyba ze jest zasada by pisac krotko i zwiezlo. Ja w wojsku nie bylem, to nie wiem jak tak sie pisze.
Moze za duzo osobistych wycieczek, zgadzam sie z tym.
Ale jak ktos mnie obraza i wkleja obrazki o trutce na szczury to jak mu odpowiedziec ?
Od teraz osobiste wycieczki pewnych czlonkow tego forum beda ignorowane.

Chetnie bym porozmawial o tej opcji ze sie kola zebate walkow rozrzadu przestawily, ale nie wiem czy kolega Misiek znow tego nie zamknie ?
O pradach bladzacych chyba jeszcze za wczesnie dywagowac ? :)
Uwzialem sie na Ecu, by wszystko na to wskazywalo, i wyszlo ze mam racje. Czy do konca mam racje wyjdzie jak zaloze 2-ie ecu jak wroci od magikow od ecu ze swiezym opgramowaniem.

"Ja tam nie mam nic do ciebie matti. Kazdego gnoją tu nie tylko ciebie"

tak zauwazylem, niektorzy jakby czerpali z tego zyciowa energie, moze w zyciu im nie wyszlo ? :)
moze powinienem to ignorowac. w koncu mowia : jak nie ruszysz gow..na to nie smierdzi

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Diagbox, masz rację...
Z bagażnika do chłodnicy... Tak...

Szkołę skończyłeś jak mnie na świecie chłopie jeszcze nie było, a niestety, technologia poszła do przodu.

Poczytaj o CR. To nie system z pompą rotacyjną i technologią rodem ze stara 266 czy 200...

Jak czytam o twoich specach od ECU to pizgam i mogę śmiało stwierdzić, że ja to JESTEM GOŚĆ.

Zapinam maszynę pod ecu i porównuję sobie wartości. Jak się coś nie zgadza to wtedy myślę...

Co oni nie mają symulatorów?

AAA... spece kupiły kesa i ktaga z ryzu i już spece? :D

Ostatnia edycja:
M

Mattizlotaraczka

Ja pier...e, chłopie, Ty czytasz co Ci ludzie piszą? Znasz zasadę działania CR?
no to jaka jest zsada CR-u? gdzie idzie sobie paliwo, jak np. sa zamkniete wtryski albo pompa wys.cisnienia nie podaje ?
przeciez nie wystrzelaja w powietrze tylko wracaja powrotami to zbiornika paliwa ?

W CR jakie ciśnienie musi być, żeby ECU wysterowało wtryski?
co my o kuswa cisnieniu paliwa, jak tego paliwa nie ma bo nie leci do filtra paliwa. paliwo jest w zbiorniku i sobie lezakuje bo pompa nisk. cisnienia powiedziala mam to pompowanie w du..ie

Diagbox, masz rację...

Szkołę skończyłeś jak mnie na świecie chłopie jeszcze nie było, a niestety, technologia poszła do przodu.

Poczytaj o CR. To nie system z pompą rotacyjną i technologią rodem ze stara 266 czy 200...
tak, wiem ze poszla do przodu, ale nie bede sie doszkalal teraz.
nie mam czasu na czytanie o zadnych pompach, chlopie. za 2 h to ja mam gielde bo ropa startuje i to mnie interesi czy idzie w gore czy w dol na gieldzie a nie gdzie i dlaczego ropa idzie w moim scudo.

M

Mattizlotaraczka

Diagbox, masz rację...

Jak czytam o twoich specach od ECU to pizgam i mogę śmiało stwierdzić, że ja to JESTEM GOŚĆ.

Zapinam maszynę pod ecu i porównuję sobie wartości. Jak się coś nie zgadza to wtedy myślę...

Co oni nie mają symulatorów?

AAA... spece kupiły kesa i ktaga z ryzu i już spece? :D
napisalem juz ze gosciu od Ecu to byl farfocel i nacial mnie na kase. to co umie to klonowac, i nic wiecej.

ale trafilem innego goscia, gadalem z nim, i ecu jedzie na programowanie do MotoRataj do Poznania.

A obydwa ecu byly sprawdzane w ACtronics Ltd, duza firma chyba z 6 w roznych krajach i spece od tego i jak mowia ze w 1-ym ecu walnal procesor a w 2-im sugeruja zklonowane ( z 1-go ) oprogramowanie jest nie tak to im wierze, bo nawet za darmo 2 x zrobili, bo zlecenie od duzego dealera i chlopaki nie sa harpagony na kase, duza firma to ich stac.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
tak, wiem ze poszla do przodu, ale nie bede sie doszkalal teraz.
nie mam czasu na czytanie o zadnych pompach, chlopie. za 2 h to ja mam gielde bo ropa startuje i to mnie interesi czy idzie w gore czy w dol na gieldzie a nie gdzie i dlaczego ropa idzie w moim scudo.
jeb...niutki makler, co starym scudo jeździ :D:D

znaczy nie jeździ:p

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Nie no... Zaraz pójdę naprawdę po alkohol bo tego na trzeźwo się czytać nie da...

Mattizlotaraczka Wiesz ile trwa wysterowanie pompy niskiego ciśnienia? 30 sekund... Widziałeś schemat tego ECU? Wiesz co steruję pompą?

M

Mattizlotaraczka

Wyświetl załącznik 25831

Wiesz ile mi zajęło ? 15 sekund
u mnie przewod powrotny jest poza pompa wys. cisnienia, jest trojnik dochodzi do niego powrot z wtryskow, z listwy paliwa, z pompy wys. cisn i z filtra.

No to co ma czujnik walu do obiegu niskiego cisnienia ?

Czyli sugerujesz ze w moim CR :

czujnik walu odpowiada za pompowanie dawki paliwa z baku do filtra ? - czy nie daje zadnej dawki paliwa po przekreceniu stacyjki ale nie zalaczeniu rozrusznika ?
i dopiero pompa nisk. cisnienia pompuje jak czujnik walu rozpoznaje krecenie walu ?

Nie no... Zaraz pójdę naprawdę po alkohol bo tego na trzeźwo się czytać nie da...

Mattizlotaraczka Wiesz ile trwa wysterowanie pompy niskiego ciśnienia? 30 sekund... Widziałeś schemat tego ECU? Wiesz co steruję pompą?
mowisz o pompie niskiego cisnienia ?

M

Mattizlotaraczka

pedal gazu mam zdjeta linke bo wymieniam ale to nie ma wplywu na odpalanie ? kostka jest podlaczona i odpalal juz tak.

Ty naprawdę pojęcia o systemie CR nie masz... Powinieneś przeprosić pewnych użytkowników.
nie mam i nie przepraszam, taka mam zasade nie przepraszam za to o czym nie mam pojecia

Autoklinika dzieki za rysunek. To i ja cos ogarne przy okazji

Matti dogadaj sie panem tomkiem
ucz sie ucz nauka potegi klucz, i tak za 15-30 lat wszystkie fury beda na prad tylko , i ta cala wiedza o CR o kant du..y potluc.
no chyba ze nie w Polszi, bo zgarniecie wszystkie diesle z EU wtedy i dopiero bedzie co robic :)

Status
Zamknięty.