• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zlozony problem - Fiat Scudo silnik nie odpala 2.0 JTD RHZ 16V 2001r 110PS cdn.

• Thread starter Mattizlotaraczka
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
M

Mattizlotaraczka

nowy watek, bo widze ze kolega Misiek sie ( znow ) wkurzyl, nie rozumiem dlaczego ? chyba ze jest zasada by pisac krotko i zwiezlo. Ja w wojsku nie bylem, to nie wiem jak tak sie pisze.
Moze za duzo osobistych wycieczek, zgadzam sie z tym.
Ale jak ktos mnie obraza i wkleja obrazki o trutce na szczury to jak mu odpowiedziec ?
Od teraz osobiste wycieczki pewnych czlonkow tego forum beda ignorowane.

Chetnie bym porozmawial o tej opcji ze sie kola zebate walkow rozrzadu przestawily, ale nie wiem czy kolega Misiek znow tego nie zamknie ?
O pradach bladzacych chyba jeszcze za wczesnie dywagowac ? :)
Uwzialem sie na Ecu, by wszystko na to wskazywalo, i wyszlo ze mam racje. Czy do konca mam racje wyjdzie jak zaloze 2-ie ecu jak wroci od magikow od ecu ze swiezym opgramowaniem.

"Ja tam nie mam nic do ciebie matti. Kazdego gnoją tu nie tylko ciebie"

tak zauwazylem, niektorzy jakby czerpali z tego zyciowa energie, moze w zyciu im nie wyszlo ? :)
moze powinienem to ignorowac. w koncu mowia : jak nie ruszysz gow..na to nie smierdzi

M

Mattizlotaraczka

Nie pompuje stale. Po włączeniu zapłonu włącza sie na chwile żeby podbić cisnienie i się wyłącza dopiero jak ecu widzi obroty silnika uruchamia ją ponownie.
OK. czyli jakby czujnik walu pierdyknal to ecu nie zobaczy obrotow i nie wlaczy pompy w baku , tak ? czyli jakbym jechal w trasie i czujnik walu papa to pompa mi nie wtloczy paliwa do filtra , tak ?
ale gadzina powinna chlusnac wacha jak przekrecamy kluczykiem na pozycje wszystkie kontrolki sie pala

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
MATI -teraz serio zapytam
czy miałes do czynienia z autami czy to jest Twoja pierwsza praca ????
bo to co tu wypisujesz to za glowa boli czytajac .upierasz sie przy swoim a masa ludzi podaje ci info a Ty ich masz gdzies?
czy znasz budowe pompy wstepnej (elektrycznej)???? tam masz zaworek !!!!!!!!!!! czy wiecej mowic?? mam nadzieje ze juz wiesz o co chodzi!!!
wez byle jaka pompka zewnetrzna podaj mu cisnienie do filtra (paliwo z banki ) o bedziesz wiedzial wszystko
chlopaku robisz zamieszanie i ;) nie bede pisał wiecej aby Cie nie urazic
pawel;)

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
OK. czyli jakby czujnik walu pierdyknal to ecu nie zobaczy obrotow i nie wlaczy pompy w baku , tak ? czyli jakbym jechal w trasie i czujnik walu papa to pompa mi nie wtloczy paliwa do filtra , tak ?
ale gadzina powinna chlusnac wacha jak przekrecamy kluczykiem na pozycje wszystkie kontrolki sie pala
CZYLI PRAWIDŁOWO DZIAŁA ale czy cisnienie podaje???

M

Mattizlotaraczka

bingo ! powinna, a nie chlusta.

bo to co tu wypisujesz to za glowa boli czytajac .upierasz sie przy swoim a masa ludzi podaje ci info a Ty ich masz gdzies?
czy znasz budowe pompy wstepnej (elektrycznej)???? tam masz zaworek !!!!!!!!!!! czy wiecej mowic?? mam nadzieje ze juz wiesz o co chodzi!!!
wez byle jaka pompka zewnetrzna podaj mu cisnienie do filtra (paliwo z banki ) o bedziesz wiedzial wszystko
pawel;)
w szkole to bylem 30 lat te,u i zapomnialem, szczerze ? pompy paliwa nie ruszalem w zyciu, nie bylo takiej potrzeby. zawodowo krotko robilem i latwe rzeczy. a prywatnie to nigdy nie bylo problemow z pompami. choc hydrauliki liznalem bo mam Bx-a na hydropneumatycznym zawieszeniu. tam nie ma pompy nisk. cisnienia.

CZYLI PRAWIDŁOWO DZIAŁA ale czy cisnienie podaje???
chcesz mi utrudnic ? czyli jak nawet ona dziala i chlusta wacha to pytanie czy dobrym cisnieniem ? jak to zmierzyc ? litry na sekundy ?

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
nie ,stary to jest elektryczna co z tego ze ja slyszysz jak moze cisnienia nie daje ....kazdy z nas tu wymienił ich setki wiec wierz mi i innym ze to jest czesta usterka !!!!!!!!!!!!!!!!!!! niedawno KOMAR wymieniał w mondeło dieslu bo slabo dawala ;)
nie wiem czy tam jest pompa w koszu czy zewnetrzna jesli w koszu to caly koszyk wymienic serio

M

Mattizlotaraczka

pawel;)
jak napiszesz bez wysmiewania sie to mnie nie urazisz ?
szczerze : kupilem ta fure tez by nabrac doswiadczenia typu pasek rozrzadu i inne nowoczesne wynalazki, bo nigdy nie grzebalem w autach z ecu. a jak robilem to latwe rzeczy firma handlowala autami 250 miesiac i nikt sie nie bawil w skomplikowane naprawy, a u dealera tez szybkie proste rzeczy bo kasa lepsza niz rozwiazywanie takich problemow

M

Mattizlotaraczka

nie ,stary to jest elektryczna co z tego ze ja slyszysz jak moze cisnienia nie daje ....kazdy z nas tu wymienił ich setki wiec wierz mi i innym ze to jest czesta usterka !!!!!!!!!!!!!!!!!!! niedawno KOMAR wymieniał w mondeło dieslu bo slabo dawala ;)
nie wiem czy tam jest pompa w koszu czy zewnetrzna jesli w koszu to caly koszyk wymienic serio
w koszu czyli w zbiorniku paliwa ?
jest w zbiorniku paliwa.
skad wiesz ze pompa slabo daje ? to widac na skanerze ?- ilosc pompowanego paliwa ?

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk