Witam mam problem z hamulcami a dokładnie w ogóle ich nie mam pedał jak wciskam powoli idzie z lekkim oporem z 3 cm a następnie wpada do samego dołu wymieniłem pompę a wszystko nadal tak samo co to może być dodam że wersja z ABS
Nowa kupionaPompa ze szrotu?
...czy przed wymianą pompy miałeś to samo ??wymieniłem pompę a wszystko nadal tak samo co to może być dodam że wersja z ABS
Tak i mechanicy powiedzieli że mam wymienić pompę wymieniłem i cały czas to samo...czy przed wymianą pompy miałeś to samo ??
Ale czy to normalne że wgl mi pedał nie robi się twardy jak pompuje ?Może odpowietrzyc układ wystarczy?
Tacy mechanicy jak i ty mechanik...jak się nie ma pojęcia o pojęciu to się nie zabiera za robotę...Tak i mechanicy powiedzieli że mam wymienić pompę wymieniłem i cały czas to samo
nie powiedzieli Ci: że trzeba potem odpowietrzyć ?Tak i mechanicy powiedzieli że mam wymienić pompę wymieniłem i cały czas to samo
Ja się nie uznaje za mechanika ale wolałem się wziąć za to samemu niż wzywać lawetę i płacić fortunę a ja pytam się tu żeby dostać odpowiedz a nie żeby mi mówić że mechanikiem nie jestem ... PozdrawiamTacy mechanicy jak i ty mechanik...jak się nie ma pojęcia o pojęciu to się nie zabiera za robotę...![]()
A ty pewnie jak bym nie dopisał że wymieniłem pompę to też byś pierwsze co powiedział że pompa do wymiany XDTacy mechanicy jak i ty mechanik...jak się nie ma pojęcia o pojęciu to się nie zabiera za robotę...![]()

Mam nadzieję że to tylko to odpowietrzenie i będzie gitCzyli i tak na koniec warsztat zarobi tylko podwójnie, bo będą musieli od początku robić. Teraz ty zmarnujesz czas i wydasz pieniądze a potem i tak laweta i na warsztat. Twoja historia nie jest pierwsza, także ten.![]()
Odpowietrzylem ale wiesz jak to się odpowietrza w domu ...Też mam taką nadzieję. To w końcu odpowietrzales czy nie?
No wiem, ostatnio wziąłem się za wymianę sprzęgła w kuchni, to żona była mało zadowolona.Odpowietrzylem ale wiesz jak to się odpowietrza w domu ...
To to jest normalne że hamulce tak samo działają mi na zepsutej pompie jak na dobrej ale nie odpowietrzonej ?No wiem, ostatnio wziąłem się za wymianę sprzęgła w kuchni, to żona była mało zadowolona.
Zacznij odpowietrzać od pompy hamulcowej i po kolei idź dalej.
Jesli masz trochę pojęcia to sobie poradzisz. Jeśli nie, to wizyta u złodzieja mechanika cię czeka hehe
To to jest normalne że hamulce tak samo działają mi na zepsutej pompie jak na dobrej ale nie odpowietrzonej ?

..objawów zepsutej pompy ABS jest wiele ...dlatego dobrze by było abyś sam poczytał o tym na Necie .Wówczas łatwiej będzie Tobie pomóc .Być może to co przeczytasz będzie idealnie pasowało do Twojego auta .Korektor siły hamowania ma za zadanie wyrównywania siły hamowania kół tylnych ..np,na zakrętach lub przechyłach samochodu . Doszukiwałbym się usterki w innym miejscu ale nie w korektorze siły hamowania .jakie są objawy zepsutej pompy ABS i c
Dzieki wielkie to biore sie za czytanie..objawów zepsutej pompy ABS jest wiele ...dlatego dobrze by było abyś sam poczytał o tym na Necie .Wówczas łatwiej będzie Tobie pomóc .Być może to co przeczytasz będzie idealnie pasowało do Twojego auta .Korektor siły hamowania ma za zadanie wyrównywania siły hamowania kół tylnych ..np,na zakrętach lub przechyłach samochodu . Doszukiwałbym się usterki w innym miejscu ale nie w korektorze siły hamowania .