• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak hamulców (audi 80 B4 2.0 1993r.)

Pulchny

Początkujący
Punktów
0
Witam mam problem z hamulcami a dokładnie w ogóle ich nie mam pedał jak wciskam powoli idzie z lekkim oporem z 3 cm a następnie wpada do samego dołu wymieniłem pompę a wszystko nadal tak samo co to może być dodam że wersja z ABS

Pulchny

Początkujący
Punktów
0
Tacy mechanicy jak i ty mechanik...jak się nie ma pojęcia o pojęciu to się nie zabiera za robotę...:meh:
Ja się nie uznaje za mechanika ale wolałem się wziąć za to samemu niż wzywać lawetę i płacić fortunę a ja pytam się tu żeby dostać odpowiedz a nie żeby mi mówić że mechanikiem nie jestem ... Pozdrawiam

Tacy mechanicy jak i ty mechanik...jak się nie ma pojęcia o pojęciu to się nie zabiera za robotę...:meh:
A ty pewnie jak bym nie dopisał że wymieniłem pompę to też byś pierwsze co powiedział że pompa do wymiany XD

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Czyli i tak na koniec warsztat zarobi tylko podwójnie, bo będą musieli od początku robić. Teraz ty zmarnujesz czas i wydasz pieniądze a potem i tak laweta i na warsztat. Twoja historia nie jest pierwsza, także ten. :)

Pulchny

Początkujący
Punktów
0
Czyli i tak na koniec warsztat zarobi tylko podwójnie, bo będą musieli od początku robić. Teraz ty zmarnujesz czas i wydasz pieniądze a potem i tak laweta i na warsztat. Twoja historia nie jest pierwsza, także ten. :)
Mam nadzieję że to tylko to odpowietrzenie i będzie git

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Odpowietrzylem ale wiesz jak to się odpowietrza w domu ...
No wiem, ostatnio wziąłem się za wymianę sprzęgła w kuchni, to żona była mało zadowolona.

Zacznij odpowietrzać od pompy hamulcowej i po kolei idź dalej.

Jesli masz trochę pojęcia to sobie poradzisz. Jeśli nie, to wizyta u złodzieja mechanika cię czeka hehe

Pulchny

Początkujący
Punktów
0
No wiem, ostatnio wziąłem się za wymianę sprzęgła w kuchni, to żona była mało zadowolona.

Zacznij odpowietrzać od pompy hamulcowej i po kolei idź dalej.

Jesli masz trochę pojęcia to sobie poradzisz. Jeśli nie, to wizyta u złodzieja mechanika cię czeka hehe
To to jest normalne że hamulce tak samo działają mi na zepsutej pompie jak na dobrej ale nie odpowietrzonej ?

Pulchny

Początkujący
Punktów
0
dzisiaj rozkręciłem z pompy przewody hamulcowe po czym zacząłem pompowac pedał hamulca i z pompy zaczęło tryskać z dziur na przewody płynem czyli pompa i serwo jest ok i tu jest pytanie jakie są objawy zepsutej pompy ABS i czy może być to na innym forum pisali o korektorze siły hamowania to może jednak to ?

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
jakie są objawy zepsutej pompy ABS i c
..objawów zepsutej pompy ABS jest wiele ...dlatego dobrze by było abyś sam poczytał o tym na Necie .Wówczas łatwiej będzie Tobie pomóc .Być może to co przeczytasz będzie idealnie pasowało do Twojego auta .Korektor siły hamowania ma za zadanie wyrównywania siły hamowania kół tylnych ..np,na zakrętach lub przechyłach samochodu . Doszukiwałbym się usterki w innym miejscu ale nie w korektorze siły hamowania .

Pulchny

Początkujący
Punktów
0
..objawów zepsutej pompy ABS jest wiele ...dlatego dobrze by było abyś sam poczytał o tym na Necie .Wówczas łatwiej będzie Tobie pomóc .Być może to co przeczytasz będzie idealnie pasowało do Twojego auta .Korektor siły hamowania ma za zadanie wyrównywania siły hamowania kół tylnych ..np,na zakrętach lub przechyłach samochodu . Doszukiwałbym się usterki w innym miejscu ale nie w korektorze siły hamowania .
Dzieki wielkie to biore sie za czytanie

Do góry Bottom