• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak pracowników do warsztatu

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Taki ,,janusz biznesu,, jak ty to powinien mieć kontrolę za kontrolą wszystkich urzędów aż do zamknięcia warsztatu...:mad: jesteś w Polsce to zatrudniaj Polaków:bored:

A do wszystkich takich ,,januszy,, to powiem tak - jesteście ,,gównozjady,, i te wasze pier...nie o braku pracowników to se możecie wsadzić- tam gdzie wam słońce nie dochodzi...:banghead:
Jak byście traktowali ludzi jak należy i płacili to byście nie musieli pisać takich pierdół po forach...:meh:

Przepraszam za szczerość wypowiedzi, ale taka jest moja osobista opinia... nie chce mi się teraz rozpisywać dlaczego, może wieczorem wyjaśnię obszerniej:D

A co powiesz o Polakach pracujących za granicą? Nie masz warsztatu to nie wiesz jak jest z pracownikami. Przyjdzie ci taki że więcej spierdoli niż zarobi i więcej czasu z tel niz z kluczem w ręku i on chce 3 tysie do ręki na początek.
Albo zaraz po szkole co nic nie umie i chce 2 tysie bo za mniej mu się nie opłaca. Woli bachora zrobić i 500+ wziąć plus jakis zasiłek z mopsu. Ja po szkole 800zł zarabiałem w warsztacie i sie cieszyłem że mogę się czegoś nauczyć.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
iweta68. Jesteś mechanikiem? Dobrym? Z kąd?
Może dam ci pracę. Tu gdzie teraz pracuję zdążają się mechanicy płci żeńskiej i to całkiem ogarnięci.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Taki ,,janusz biznesu,, jak ty to powinien mieć kontrolę za kontrolą wszystkich urzędów aż do zamknięcia warsztatu...:mad: jesteś w Polsce to zatrudniaj Polaków:bored:

A do wszystkich takich ,,januszy,, to powiem tak - jesteście ,,gównozjady,, i te wasze pier...nie o braku pracowników to se możecie wsadzić- tam gdzie wam słońce nie dochodzi...:banghead:
Jak byście traktowali ludzi jak należy i płacili to byście nie musieli pisać takich pierdół po forach...:meh:

Przepraszam za szczerość wypowiedzi, ale taka jest moja osobista opinia... nie chce mi się teraz rozpisywać dlaczego, może wieczorem wyjaśnię obszerniej:D

Kolego. Jaki jest problem w zatrudnianiu Ukraińców? Tu gdzie teraz robię pracuje trzech Niemców. Sześciu Polaków. Rumun. Czterech Bałkańców. Trzech Litwinów. Na pewno kogoś pominąłem. Uważam że Ukrainiec powinien zarobić tyle samo co Polak. Najważniejsze jest podejście i wzajemny szacunek zarówno pracodawcy jak i pracownika.

iweta68

Początkujący
Punktów
1
iweta68. Jesteś mechanikiem? Dobrym? Z kąd?
Może dam ci pracę. Tu gdzie teraz pracuję zdążają się mechanicy płci żeńskiej i to całkiem ogarnięci.
Prowadzę warsztat po ojcu od 1995r. Moja córka skończyła w tym roku technikum samochodowe.

iweta68

Początkujący
Punktów
1
Kolego. Jaki jest problem w zatrudnianiu Ukraińców? Tu gdzie teraz robię pracuje trzech Niemców. Sześciu Polaków. Rumun. Czterech Bałkańców. Trzech Litwinów. Na pewno kogoś pominąłem. Uważam że Ukrainiec powinien zarobić tyle samo co Polak. Najważniejsze jest podejście i wzajemny szacunek zarówno pracodawcy jak i pracownika.
Bardzo mądre słowa.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Drogi szachu41 w odpowiedzi na twoje argumenty :
Albo zaraz po szkole co nic nie umie i chce 2 tysie bo za mniej mu się nie opłaca.
jeżeli uważasz, że 2 to dużo to zobacz to: IMG_20180803_203342.jpg
I porównajmy oferty:
NETTO- przyjmują wszystkich (wystarczy umieć układać na półki, i mieć chęć nauczyć się obsługi kasy ), czysta praca, klimatyzacja, miła atmosfera i jeszcze pewnie parę innych...
PRACA NA WARSZTACIE- wymagania często nie wiadomo jakie, brudna robota, pot po jajach i zap...ol, atmosfera...- jakie wymagania taka zazwyczaj atmosfera (szef drący ryja o byle co)- a płaca- zostawię bez komentarza...:meh:

I co byś wybrał na miejscu takiego młodego ???:bored:

A teraz kolego kilex do ciebie::D
Dlaczego wyjechałeś z polski skoro jest tu tak dobrze ?:bored:Czyżby za mało zarabiałeś ?

Jaki jest problem w zatrudnianiu Ukraińców?
Taki jest problem, że psują rynek... Polacy ciężko pracowali na to żeby zarabiać dobrze:bored:
Tak samo jak garażowcy psują rynek legalnie prosperującym warsztatom:bored:
Najważniejsze jest podejście i wzajemny szacunek zarówno pracodawcy jak i pracownika.
Masz zdecydowanie rację, ale sądzę, że nie możliwe do zrealizowania bez tzw. ,,bata,, jakim jest w wypadku -pracodawcy trudność w znalezieniu pracownika (musi np. lepiej płacić, zapewnić lepsze warunki w pracy itp.)- w wypadku -pracownika - możliwość poprostu dobrej płacy za wykonaną dobrze pracę:D

A

Anonymous123

Ogólnie malo czasu mam na siedzenie na forum bo niestety wlasny warsztat i brak rak do pracy sprawiają, że trzeba tyrac po 14 h, ale zawsze jak czytam przeróżne tematy to napotykam twoje posty i nie widzę aby byly pomocne tylko zawsze sa pełne krytyki, poniżania i wysmiewania. Od dłuższego czasu szukam kogoś do pracy i nie ma. Jaka to różnica jakiej narodowości? Bo co mam być patriotą i płacić Polakowi 3500 lub więcej za to , ze ogólnie jemu sie nawet nie chce przyjść do pracy ?
Witam
Ja zatrudniam pracowników za wschdniej granicy pracują za 2000 zł i są zadowoleni a wiedzą i zapałem nie ustępują naszym mechanikom. Dwa lata temu zatrudniłem pierwszego teraz mam siedmiu.
Fajnie że dbasz o interes ale spróbuj przeżyć za 2000 i to w obcym kraju...

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Natomiast MTM to już pojechałeś...
Sam zatrudniam zza wschodniej granicy bo polaków nie ma...
:meh: To tak jak byś powiedział, że musisz pracować na ,,ryżowym,, sprzęcie, bo oryginalnego nie ma w Polsce... kwestia $$:D

Ogólnie malo czasu mam na siedzenie na forum bo niestety wlasny warsztat i brak rak do pracy sprawiają, że trzeba tyrac po 14 h, ale zawsze jak czytam przeróżne tematy to napotykam twoje posty i nie widzę aby byly pomocne tylko zawsze sa pełne krytyki, poniżania i wysmiewania. Od dłuższego czasu szukam kogoś do pracy i nie ma. Jaka to różnica jakiej narodowości? Bo co mam być patriotą i płacić Polakowi 3500 lub więcej za to , ze ogólnie jemu sie nawet nie chce przyjść do pracy ?
Pewnie znowu mi wytkniesz, że krytykuję itp. ale skoro tyrasz po te 14 h to pewnie tak chcesz- w sensie twoja sprawa:D ale nie zmuszaj innych do tego:bored:
Może ktoś kto chce pracować jako mechanik- chce żyć normalnie tj. iść do pracy na 8 h i po prostu zarobić normalne pieniądze żeby np. po pracy nie być zjechanym jak koń po westernie i mieć siłę np. pójść jeszcze na siłkę, pograć w piłkę z dzieciakiem itp.
A spróbuj się przyznać takiemu ,,szefowi,, że robisz coś takiego po pracy- to ci tak dopier...li roboty, że będziesz siedział po 20 h w robocie... zamiast zainwestować w sprzęt ułatwiający pracę i co za tym idzie ją przyśpieszający...
Ale nie ,,byznesmeny,, sobie umyśliły w tych pustych łbach, że na warsztacie to trzeba jeb...ać po min. 9 -10 - 12 h...

Kolego zaproponuj pracę 8h i daj zarobić te 3,5 na łapę i wspieraj pracownika np. szkoleniami, fajnymi warunkami pracy,a zobaczysz, że to o pracę u ciebie się będą bili:D i to pracownikom będzie zależało:D

Ostatnia edycja:

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Albo zaraz po szkole co nic nie umie i chce 2 tysie bo za mniej mu się nie opłaca. Woli bachora zrobić i 500+ wziąć plus jakis zasiłek z mopsu
moze ty masz bachory. Dzieci sie ma nie dla 500+. Moj syn idzie na mechatronike i na pewno za 2 tys nie pójdzie w smary. Doloze mu predzej do C+E i pójdzie za 1800 zl tygodniowo weekend wolny jezdzic za kolkiem

Trzeba drzec i golic klientow i placic pracownikom. Takie zycie

Ja tez nie jestem zadowolony ze swojego zycia. Po co mi byla szkola elektryka i inne gowna. Po zawodowce bym zaczal jezdzic tirem to teraz bym mial 15 aut i mial wywalone na wszystkich jak moi koledzy. Chalupy powystawiane. Auta z salonu itp itd. Nowki dafy i scanie

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Jeżeli życzysz dzieciakowi jazdę tirem to masz z miejsca tytuł ojciec roku.

najgorsza praca, już taplanie się w smarach to pikuś przy tym. Daje mu 2 lata i wysiądzie psychicznie, fizycznie.

P

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jeżeli życzysz dzieciakowi jazdę tirem to masz z miejsca tytuł ojciec roku.

najgorsza praca, już taplanie się w smarach to pikuś przy tym. Daje mu 2 lata i wysiądzie psychicznie, fizycznie.

P
Dlaczego tak sądzisz kolego? czyżbyś miał tak miłe doświadczenia w pracy w ,,dziadtransie,,:p:D
Bo ja mam np. kolegę co latał w PL 4 latka i miał takie właśnie koszmary (jakieś pestki, dwie karty itp.), a teraz już lata 3 roczek za odrą i po prostu się nadziwić nie może, że jednak można normalnie pracować w tym zawodzie i jeszcze zarabiać w E:D
A ,,dziadtransy,, cały czas poszukują pracowników...:rolleyes: brak rąk do pracy...:D

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Mam C i E, nigdy zawodowo nie jeździłem, ale mam na co dzień kontakt z kierowcami.
Porażka, niechluje, pijaki itp. typowe dziady.

Zamknięci na tydzień jak pies w budzie, jedyne co to porozmawiać mogą z kimś na stacji , załadunku, rozładunku a i tak zazwyczaj ani me ani be, bo ang czy niemiecku to ja nie znaju. ..

Porażka.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
A kto im da te 5- 6 tys. na miesiąc za połączenie kierownicy i pedałów ?

Do góry Bottom