Niestety po wyczyszczeniu tego syfu i ponownym złożeniu wiele się nie poprawiło. Auto komunikuje się z Lexią widzi kalkulatory ale niestety nadal trzyma immo. Trochę poszperałem w cytrynie lexią bo miałęm czas i w samym BSi jest stały błąd:
Defek stały, Elektorniczna Diagnostyka Pokładowa lub kalkulator silnika.,
Chciałem sprawdzić czy widzi kluczyki i tutaj chcę się zapytać bo nie wiem czy w dobrej zakładce sprawdzałem. W zakładce BSi - rozpoznanie po kliknięciu w rozpoznanie kluczyków pojawia się taki komunikat:
Oczywiście ja tego kodu nie znam dlatego nic nie wpisywałem. Dalej w podgrupie BSi ale zakładce rozpoznanie z tego co wiedzę to kluczyk rozpoznaje bo pokazuje liczbę rozpoznanych kluczyków, tylko nie wiem czemu pokazuje 2 jak używam jednego.
Jest to moje pierwsze użycie lexii stąd tyle pytań być może dla innych banalnych. Rozmawiałem z elektronikiem i najbliższy wolny termin ma na przyszły poniedziałek, ale po słownym opisie sytuacji stwierdził, że najprawdopodobniej padło BSi. Wiem, że można je przełożyć bez zmiany ECU pod warunkiem, że nowe BSi będzie z kodem. Nie mówię, że sam to zrobię ale chcę wiedzieć, w którym miejscu trzeba przypisać nowy kod?