• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Drgania kierownicy w Hyundai i40

HyundaiI40

Początkujący
Punktów
0
Witam.Jestem w posiadaniu Hyundai I40 z 2014 roku 1.7 CRDI 136 km manual. Problem mam z nim od samego dnia zakupu i tyczy się to drgań na kierownicy podczas jazdy.
Jeden mechanik stwierdził że będzie to przegub wewnętrzny, faktycznie pytania ze strony mechanika były następujące: czy drgania sie nasilają podczas przyśpieszania, moja odpowiedź była że tak w przedziale 110km/h-130km/h podczas przyśpieszania występują drgania jak puszczam gaz to drgania ustają, więc kupiłem nową całą półoś prawą bo tam faktycznie wyczuwalny był luz. Po wymianie półosi nic sie nie poprawiło.Jak było tak jest cały czas.
Koła były wyważane, opony zimowe są nowe założone w 2018 roku i wtedy też tak sie działo.Koła letnie są również wyważone, felgi proste.
Robiłem zbieżność przód+tył.
Wstawiam zdjęcia z przeprowadzonej ustawienia zbieżności.
Nie wiem czy to będzie coś wnosiło do tego ale przy ruszaniu słychać stuknięcie pojedyncze.
Może znajdzie się ktoś kto jest w stanie pomóc.
Pozdrawiam
zbieżność1.png
zbierzność2.png

Robertos 1979

Gaduła
Punktów
1
a ja chcę do mechanika który nie oszukuje a robi to co uważa za słuszne. Jak wiecie nie jestem mechanikiem a wiele rzeczy przy aucie ogarniam sam. Au to naprawia mi kolega mechanik któremu oddając auto wiem że nie muszę go sprawdza po robocie .

Robertos 1979

Gaduła
Punktów
1
Nie mam żadnych kwasów, a swoje auto prowadzam do mechanika który jest drogi ale wiem że robi dobrze swoją robotę .... także szanujcie normalnych klientów

HyundaiI40

Początkujący
Punktów
0
To jest standard na forum ze pytam o coś na co nie otrzymuje odpowiedzi od pewnej osoby a rozpętuje sie gównoburza?

Do góry Bottom