jak to mówią: Prawdziwego mężczyznę poznaje się nie po tym, jak zaczyna, ale jak kończy.Ja osobiście to z każda chyba firma miałem jakaś wtopę. Różnica jest tylko zasadnicza w tym jak cię traktują gdy dzwonisz ze jest problem
Ok, to żeby sprawdzić to wszystko będę musiał już podjechać do serwisu, bo obrotów wejściowych skrzyni sam nie sprawdzę.konwerter wlasnie na tempomacie najlatwiej sprawdzic , ja bym spr w parametrach jak reaguje wtedy pedal gazu , porownaj obroty wejsciowe skrzyni i obroty silnika na wykresie
KonwerterCo byście obstawiali? Konwerter czy tarcze wylatane? 5hp19 wyrzuca te błędy po mocnym nagrzaniu oleju w skrzyni tak do 80stopni i wtedy przy redukcji 5 na 4 i 4 na 3. Na zimniejszym oleju jest wporządku,jeździ i biegi zrzuca i przerzuca prawidłowo dopiero jak się go ugrzeje trochę to głupieje i wpada w tryb awaryjny oraz wyrzuca te błędy. Myślę czy nie jest to usterka elektryczna że nie dzieje się to od zimnego silnika?
I teraz pytanie, gdzie tu wysłać żeby to ktoś zrobił dobrzeKonwerter
Sprawdziłem dziś rano jakie dane pokazuje mi interfejs obd2 i w trakcie tego falowania i trzymania gazu w jednej pozycji, procent wciśnięcia się nie zmienia, czyli najprostsza rzecz niestety odpada.konwerter wlasnie na tempomacie najlatwiej sprawdzic , ja bym spr w parametrach jak reaguje wtedy pedal gazu , porownaj obroty wejsciowe skrzyni i obroty silnika na wykresie

Tak, ale kupilem takiego allroad z uszkodzonym motorem i nie wiadomo czy było tak samo przed robotą bo przecież prawdy Ci nikt nie powie, ogólnie to chce to ogarnąć i właśnie już nie ruszać tych starych trupówWidze ze któryś raz robisz 5hp19 albo 24. Dla mnie to zabytki l. Już ich nie biorę bo tylko sie ruszy to problem. Te skrzynie maja po 20 lat
jak to mówią, jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz