• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Immobilajzer w Renault Megane 96-99

Pienio1985

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
Witam wszystkich, mam problem z immo w Renault Megane IphI 98r. 1.6 benzyna 8V.
Od pewnego czasu immo w mojej reni zaczeło wariowac tzn. nie za każdym razem dało si samochód otworzyc i odpalic. Kluczyk mam na podczerwień.
Gdy wszystko jest ok to dioda z immo przed otwarciem samochodu mruga załóżmy raz na 2 sekundy. A u mnie od jakiegoś tygodnia nie świeci wogóle.
Gdy otworze drzwi "recznie" tzn. przekrecając zamek w drzwiach i załacze zapłon to mruga ta żółta kontrolka z zygzakiem, nie działają np. kierunkowskazy.
Przycisk otwierania/zamykania drzwi w samochodzie ten na desce rozdzielczej też nie działa. Sprawdziłem bezpieczniki, odbiornik w podsufitce też nie jest zalany.
Nie mam już siły do tego i prosze o konkretne rady w celu wypiecia tego immo na stałe lub o namiary na dobrego elektryka w okolicach Mysłowic/Katowic.
Za błedy przepraszam ale nie mam w lapku niektórych polskich końcówek.
P.S Kluczyk podaje sygnał, sprawdzałem w komórce :)

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Zgłoś się do kolegi z Grupy Wsparcia Technicznego: Marek_S,
powinien Ci ogarnać temat.

A

autozibi

Witam wszystkich, mam problem z immo w Renault Megane IphI 98r. 1.6 benzyna 8V.
Od pewnego czasu immo w mojej reni zaczeło wariowac tzn. nie za każdym razem dało si samochód otworzyc i odpalic. Kluczyk mam na podczerwień.
Gdy wszystko jest ok to dioda z immo przed otwarciem samochodu mruga załóżmy raz na 2 sekundy. A u mnie od jakiegoś tygodnia nie świeci wogóle.
Gdy otworze drzwi "recznie" tzn. przekrecając zamek w drzwiach i załacze zapłon to mruga ta żółta kontrolka z zygzakiem, nie działają np. kierunkowskazy.
Przycisk otwierania/zamykania drzwi w samochodzie ten na desce rozdzielczej też nie działa. Sprawdziłem bezpieczniki, odbiornik w podsufitce też nie jest zalany.
Nie mam już siły do tego i prosze o konkretne rady w celu wypiecia tego immo na stałe lub o namiary na dobrego elektryka w okolicach Mysłowic/Katowic.
Za błedy przepraszam ale nie mam w lapku niektórych polskich końcówek.
P.S Kluczyk podaje sygnał, sprawdzałem w komórce :)

Wygląda na to , że skrzynka bezpieczników jest do przelutowania :)

Pienio1985

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
Ostatnio edytowane przez moderatora:

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Jak nie bsi to co twoim zdaniem? pytanie do kolegi Pienio. Najtańsza opcja to zakup bsi ze zdjętym immo lub oddanie go do dobrego elektryka.

A

autozibi

P

Po czym tak stwierdziłeś?? pytam z czystej ciekawości :)
Dużo roboty nie ma z wyjęciem skrzynki bezpieczników , więc warto sprawdzić .
Miałem już kilka takich przypadków w Renault - ach z tych roczników ,
po za tym był brak kierunkowskazów i powodem były "zimne" luty w skrzynce .

Pienio1985

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
Bardzo dziękuje za konkretne wskazówki.... czekam może jeszcze ktoś podeśle namiary na konkretnego elektryka w moich okolicach :) a ten moduł bsi znajduje się gdzieś koło bezpieczników??

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
BSI to moduł zespolony ze skrzynką bezpieczników, czyli ta skrzynka z bezpiecznikami to właśnie to. Znajduje się na wysokości lewego kolana kierowcy:)

Pienio1985

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
To już wszystko wiem, 2 torxy tam są pod klapką od bezpieczników, wróce do domu to biore się za odkręcanie. Dziękuje za pomoc :)

master-nemo

Początkujący
Punktów
0
Witam ja mam taki problem i musze szybko go rozwiązać dzisiaj przyjechałem samochodem i wszystko było ok po 10 min chciałem zapalić i dupa nie zapalił przekrecam kluczyk kreci a nie zapali lampka z imob nie gasnie jak zawsze tylku mroga szybko jak przekrecam kluczyk co zrobic z tym fantem ( renault scenic 99' 1.6 ) Juz akumulator odlanczalem i podlanczalem baterie sa dobre w kluczykach centralny dziala . Ratujcie

cognoste

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Bielsko - Biała
Rozwiązanie awaryje to kod odblokowania wprowadzany za pomocą klawisza blokowania drzwi i mrugniec lampki imo. Kod ten dostaniesz w salonie za ok 100 do 200 zl albo za pomocą programu wyliczysz z danych na tabliczce ze skupka prawych drzwi. Poszukaj w szukajce bylo duzo na ten temat.

master-nemo

Początkujący
Punktów
0
Rozwiązanie awaryje to kod odblokowania wprowadzany za pomocą klawisza blokowania drzwi i mrugniec lampki imo. Kod ten dostaniesz w salonie za ok 100 do 200 zl albo za pomocą programu wyliczysz z danych na tabliczce ze skupka prawych drzwi. Poszukaj w szukajce bylo duzo na ten temat.
Aha wiec w poniedziałekskocze do salonu popytac po dzwonilem wczoraj do paru elektrom i jeden z nich mi mowi ze musze kupic jakis tam zestaw cos do kluczyka komp i cos tam zestaw 3 czesci za ktory uzywany krzykneli mi 300 zł i nie wiem czy warto no plus robocizna jeszcze ale najpierw tak jak mowisz skocze do salonu popytam

cognoste

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Bielsko - Biała
Google szukajka kodowanie kluczyka generator kodów imo jest dokładny opis jak to zrobić i kasy nie stracisz

Lynx222

Moderator Car Audio
Punktów
2922
www.kody-radio.pl
Popieram Wszystko jest na google Trzeba tylko poswiecic troche czasu i na spokojnie poczytac
Powodzenia

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Może i działa ale na stare siriusy bo fenixa gumiaka nie daje rady obrobić lub podaje niewłaściwy kod.

master-nemo

Początkujący
Punktów
0
nic z tego nic nie działa zamowilem nowy sterownik dzisiaj ma przyjsc moze to cos da

figus2

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Ryki
A co ci da nowy sterownik, no chyba że bez immo kupisz

MARYUSZ

Nowy
Punktów
0
Miasto
koszalin
Witam wszystkich. Poszukuje Poszukuję osoby ktora mi wymontuje lub naprawi te ustrojstwo ktorym jest immobiliser? Koszalin. Reno Megane 97r. benzyna
Kluczyk sprawny wysyla sygnal sprawdzony w serwisie, kontrolka w aucie mryga zarowno ta desce jak i na podsufitce

Konio

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
41
Miasto
Pow.Sztumski
Witam wszystkich. Poszukuje Poszukuję osoby ktora mi wymontuje lub naprawi te ustrojstwo ktorym jest immobiliser? Koszalin. Reno Megane 97r. benzyna
Kluczyk sprawny wysyla sygnal sprawdzony w serwisie, kontrolka w aucie mryga zarowno ta desce jak i na podsufitce

w Koszalinie są magicy co ci to zrobią za 200PLN -prosty temat bo poprzez forum nikt ci tego nie zrobi niestety.

master-nemo

Początkujący
Punktów
0
oj ja wymieniłem sterownik i wszystko gra zakupilem go za 230 zł na Allegro

Do góry Bottom