• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Immobilajzer w Renault Megane 96-99

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Marku, jest temat o tym w naszym dziale. Moja pierwsza robota, to była właśnie renówka :D

MAYKI33

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Witam wszystkich jestem nowy na forum mam problem z reno megane coupe 1,6 98r. Mam ten samochód od wiosny tego roku został sprowadzony z Niemiec.
Przestał odpalać. Miał przebicie na kablach więc je wymieniłem na nowe wraz ze świecami. Iskra jest. Nie odpala nadal. Sprawdziłem czy podczas odpalania dochodzi paliwo do listwy wtryskowej , dochodzi. Nie wiem już gdzie szukać problemu , czy to przez immobiliser? Jeśli tak to jak go wyłączyć? Dodam że w samochodzie wszystko działa rozrusznik kręci , swiatła , kierunki , nawiew , klakson ,wycieraczki działają. Akumulator nałaodowany.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
W twojej miejscowosci jest najmocniejsza firma w immobilizerach w polsce,wystarczy tam podjechac z autem,gwarantuje ze zrobia to immo,zaplacisz i bedziesz zadowolony,tu na forum moze sie dowiesz jak wylaczyc ale zapewne nie masz odpowiedniego sprzetu.

Lynx222

Moderator Car Audio
Punktów
2922
www.kody-radio.pl
Witam wszystkich jestem nowy na forum mam problem z reno megane coupe 1,6 98r. Mam ten samochód od wiosny tego roku został sprowadzony z Niemiec.
Przestał odpalać. Miał przebicie na kablach więc je wymieniłem na nowe wraz ze świecami. Iskra jest. Nie odpala nadal. Sprawdziłem czy podczas odpalania dochodzi paliwo do listwy wtryskowej , dochodzi. Nie wiem już gdzie szukać problemu , czy to przez immobiliser? Jeśli tak to jak go wyłączyć? Dodam że w samochodzie wszystko działa rozrusznik kręci , swiatła , kierunki , nawiew , klakson ,wycieraczki działają. Akumulator nałaodowany.

Mysle ze z nerwow sam sie pogubiłes
Sprawdz faktycznie czy jest iskra i paliwo Sprobuj odpalic na plaka

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
zobacz czy są impulsy na wtryskach, we wtyczkę od wtryskiwacza włóż żaróweczkę 5w bezcokołową

MAYKI33

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Podejrzewam że to jakaś pierdoła a teraz nie stać mnie żeby wywalić z 300-400 zł Wiele rzeczy w aucie robię sam ale tutaj nie wiem o co kaman.
Zapomniałem dodać że Renia z kluczyka otwiera się i zamyka normalnie. Nie robiłem nic w nerwach bo to żony auto:) , iskra jest na pewno sprawdziłem na każdej świecy. Do listwy wtryskowej dochodzą dwa przewody paliwowe które wpina się na taki zatrzask , podczas próby odpalania lało się z nich paliwo.
Na plaka? czyli podczas rozruchu psiknąć plakiem w dolot powietrza tak? Zapomniałem dodać że nie jestem mechanikiem zawodowym.

przycisk wewnętrzny od centralnego też działa

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
zobacz czy są impulsy na wtryskach, we wtyczkę od wtryskiwacza włóż żaróweczkę 5w bezcokołową
Podejrzewam że to jakaś pierdoła a teraz nie stać mnie żeby wywalić z 300-400 zł Wiele rzeczy w aucie robię sam ale tutaj nie wiem o co kaman.
Zapomniałem dodać że Renia z kluczyka otwiera się i zamyka normalnie. Nie robiłem nic w nerwach bo to żony auto:) , iskra jest na pewno sprawdziłem na każdej świecy. Do listwy wtryskowej dochodzą dwa przewody paliwowe które wpina się na taki zatrzask , podczas próby odpalania lało się z nich paliwo.
Na plaka? czyli podczas rozruchu psiknąć plakiem w dolot powietrza tak? Zapomniałem dodać że nie jestem mechanikiem zawodowym.

przycisk wewnętrzny od centralnego też działa

MAYKI33

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
A więc tak: Gdy auto jest zamknięte dioda miga mniej więcej z prędkościa sekund , gdy otworze auto dioda miga tak samo gdy wkładam kluczyk tak samo , gdy włączam zapłon świeci sie około 3-4 sek i gaśnie. Na zapłonie świecą mi sie tylko kontrolki: oleju , ładowania i temp. silnika. Gdy odpalam gasną wszystkie kontrolki , gdy przestaje kręcić znowu pali się olej , ładowanie , i temp silnika. Jak gasze zapłon dioda immo zapala sie na dwie sek po czym znowu miga tak jak lecą sekundy

MAYKI33

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Dioda w kluczyku mryga bardzo szybko w momencie otwierania i zamykania auta.

iskara jest paliwo jest prąd jest wszystko działa rozrusznik kręci aku naładowany immo żyje więc co to może być? gdy sprawdzałem paliwo odpiąłem taki wężyk który podpięty jest na taki plastikowy zatrzask do listwie wtryskowej. Gdy kolega kręcił z tego wężyka dość mocno leciało paliwo czyli wychodzi na to że immo nie odcieło dopływu paliwa dobrze kombinuje?

Nie wiem też czy dobrze robie czepiając sie tego immobilisera może przyczyna tkwi gdzie indziej tylko nie wiem gdzie szukać.

Ostatnia edycja:

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
Paliwo dochodzi do listwy ale czy jest napięcie na wtyczkach wtryskiwaczy

MAYKI33

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
sprawdziłem żarówką w5w świeci podczas odpalenia więc sygnał na wtryski idzie , sprawdziłem na każdym wtrysku

MAYKI33

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Nie możliwe robiłem jeden kabel jedna świeca po kolei poza tym są różnej długości ale te auto nawet nie zakaszle słychać tylko jak kręci silnikiem i nic więcej żadnego dymku z rury

Jutro jeszcze spróbuje z tym plakiem

Ostatnia edycja:

MAYKI33

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Zawiozłem samochód do mechanika okazało sie że rozrząd przeskoczył naprawa 550 zł bez pompy wody bo była nowa auto już sprawne dziękuje za podpowiedzi i życzę wszystkim forumowiczom wesołych świąt :)

Do góry Bottom