Witam wszystkich jestem nowy na forum mam problem z reno megane coupe 1,6 98r. Mam ten samochód od wiosny tego roku został sprowadzony z Niemiec.
Przestał odpalać. Miał przebicie na kablach więc je wymieniłem na nowe wraz ze świecami. Iskra jest. Nie odpala nadal. Sprawdziłem czy podczas odpalania dochodzi paliwo do listwy wtryskowej , dochodzi. Nie wiem już gdzie szukać problemu , czy to przez immobiliser? Jeśli tak to jak go wyłączyć? Dodam że w samochodzie wszystko działa rozrusznik kręci , swiatła , kierunki , nawiew , klakson ,wycieraczki działają. Akumulator nałaodowany.
zobacz czy są impulsy na wtryskach, we wtyczkę od wtryskiwacza włóż żaróweczkę 5w bezcokołowąWitam wszystkich jestem nowy na forum mam problem z reno megane coupe 1,6 98r. Mam ten samochód od wiosny tego roku został sprowadzony z Niemiec.
Przestał odpalać. Miał przebicie na kablach więc je wymieniłem na nowe wraz ze świecami. Iskra jest. Nie odpala nadal. Sprawdziłem czy podczas odpalania dochodzi paliwo do listwy wtryskowej , dochodzi. Nie wiem już gdzie szukać problemu , czy to przez immobiliser? Jeśli tak to jak go wyłączyć? Dodam że w samochodzie wszystko działa rozrusznik kręci , swiatła , kierunki , nawiew , klakson ,wycieraczki działają. Akumulator nałaodowany.
, iskra jest na pewno sprawdziłem na każdej świecy. Do listwy wtryskowej dochodzą dwa przewody paliwowe które wpina się na taki zatrzask , podczas próby odpalania lało się z nich paliwo.zobacz czy są impulsy na wtryskach, we wtyczkę od wtryskiwacza włóż żaróweczkę 5w bezcokołową
Podejrzewam że to jakaś pierdoła a teraz nie stać mnie żeby wywalić z 300-400 zł Wiele rzeczy w aucie robię sam ale tutaj nie wiem o co kaman.
Zapomniałem dodać że Renia z kluczyka otwiera się i zamyka normalnie. Nie robiłem nic w nerwach bo to żony auto, iskra jest na pewno sprawdziłem na każdej świecy. Do listwy wtryskowej dochodzą dwa przewody paliwowe które wpina się na taki zatrzask , podczas próby odpalania lało się z nich paliwo.
Na plaka? czyli podczas rozruchu psiknąć plakiem w dolot powietrza tak? Zapomniałem dodać że nie jestem mechanikiem zawodowym.
przycisk wewnętrzny od centralnego też działa
Powiedziałem mu jak to sprawdzićPaliwo dochodzi do listwy ale czy jest napięcie na wtyczkach wtryskiwaczy