• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Immobilajzer w Renault Megane 96-99

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
rozbierz pilota i sprawdź nószki diody :)

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
niestety więcej nie pomogę w moich przypadkach zawsze lutowanie pomagało :)

Maciej

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Inowrocław
sprawdź pilota czy za każdym razem jak naciśniesz guzik świeci dioda podczerwieni
podczerwien działa sprawdzałem aparatem cyfrowym. a może któryś z kolegów wie jak wklepac kod za pomoca przycisku blokowania drzwi w kabinie? (podejrzewam ze sie rozkodował kluczyk)

damiu

Nowy
Punktów
0
Witam, mialem problem z immobilaiserem, rozlaczylem akumulator na 3 godz po ponownym podlaczeniu wsztstko wrocilo do normy, dioda nie miga a z kluczyka otwieram i zamykam

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
podczerwien działa sprawdzałem aparatem cyfrowym. a może któryś z kolegów wie jak wklepac kod za pomoca przycisku blokowania drzwi w kabinie? (podejrzewam ze sie rozkodował kluczyk)
ńcu

musisz czekać tyle mignięć diody jaką masz pierwszą cyfrę potem naciskasz guzik z następnymi tak samo tylko nie pamiętam czy coś trzeba na początku i na końcu :)

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
118.jpg Tu masz dokładny opis
1. siedzisz w samochodzie i zamykasz go dobrym pilotem dioda mruga (jeśli nie masz dobrego pilota wystarczy wyjąc bezpiecznik 5A zasilający immo i po ponownym włożeniu go dioda zacznie juz mrugać)
2. włączasz stacyjkę i wbijasz kod
3. wyłączasz stacyjkę i naciskasz na przycisk centralnego zamka. zamki
zamkną się i otworzą
4. naciskasz 2 razy na pierwszego pilota zamki zamkną się i otworzą,
naciskasz 2 razy na 2 pilota, zamki zamkną się i otworzą.
powinno pomoc...pozdrawiam

Na tą operację masz w sumie 1,5 sekundy. Jeżeli zrobisz to w dłuższym czasie
któryś pilot nie będzie działał.
Jeżeli nie uda się zaprogramować pilota tzn. że jest walnięty.
Masz 3 podejścia później zablokuje się dekoder!

badziewiak

Nowy
Punktów
0
Witam mam problem z IMMOBILISER dioda podczerwieni działa a nie zamyka ani nie otwiera samochodu

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Jak tak to chyba z centralnym, a nie IMMO może bateria już na rozładowaniu?

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
I co? to że świeci nie znaczy od razu o tym że bateria jest na tyle sprawna żeby wysłać jeszcze sygnał do samochodu aby centralka zadziałała.
Dam przykład mojego malucha też z alarmem (wersja Exclusive ): Naciskam przycisk od alarmu raz działa 100x nie działa wymiana baterii działa za każdym razem bo ma napięcie odpowiednie, albo kręci rozrusznikiem jak ta lala a nie pali ładuje akumulator kręci i odpala czemu? Bo ma wystarczające napięcie aby kręcić rozrusznikiem i dać napięcie na cewkę.
Bateria kosztuje parę zł więc od niej najlepiej zacząć bo może być jedną z przyczyn ale i najtańszą do naprawy, tym bardziej jeśli od nowości nie wymieniana.

badziewiak

Nowy
Punktów
0
dzięki kolek jak coś to będę pisał

wymieniłem baterie w pilocie i to samo

badziewiak

Nowy
Punktów
0
mam pytanie czy można zakodować i ny kluczyk jeżeli jest podczerwień

Karollla

Nowy
Punktów
0
Kilka dni temu chciałam odpalić auto (megane II 99r.) drzwi otworzyłam centralnym, kluczyk w stacyjkę , przekręciłam , kontrolki się zaświeciły, zgasły, rozrusznik zakręcił ale samochód nie odpalił, tak jakby nie było iskry , po paru nieudanych razach odpuściłam, wieczorem samochód normalnie odpalił.
Dziś już z centralnego nie mogłam otworzyć (lampka kontrolna pilota się świeci przy naciskaniu), a gdy przekręciłam kluczyk już żadne kontrolki się nie zaświeciły ,dalej już nie przekręcałam , żeby czegoś nie schrzanić ;) I co teraz ? A ...., samochód rok temu sprowadzony , nie wiem kiedy była wymieniana bateria a kluczyk żeby było ciekawiej jest tylko jeden.

Panowie pomóżcie :)
Co po kolei ? Jak się zabrać za naprawianie , tylko tak żeby czegoś bardziej nie popsuć ;)
Czy bateria , jak tak to gdzie ja kupić Czy zabawa z odpinaniem akumulatora ma sens ?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
skoro kontrolki sie nie zaswieciły to bym zaczął od akumulatora, może siadł ze względu na niską temperaturę otoczenia, a potem sprawdziłbym stacyjkę

Maciej

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Inowrocław
Wyświetl załącznik 1108 Tu masz dokładny opis
1. siedzisz w samochodzie i zamykasz go dobrym pilotem dioda mruga (jeśli nie masz dobrego pilota wystarczy wyjąc bezpiecznik 5A zasilający immo i po ponownym włożeniu go dioda zacznie juz mrugać)
2. włączasz stacyjkę i wbijasz kod
3. wyłączasz stacyjkę i naciskasz na przycisk centralnego zamka. zamki
zamkną się i otworzą
4. naciskasz 2 razy na pierwszego pilota zamki zamkną się i otworzą,
naciskasz 2 razy na 2 pilota, zamki zamkną się i otworzą.
powinno pomoc...pozdrawiam

Na tą operację masz w sumie 1,5 sekundy. Jeżeli zrobisz to w dłuższym czasie
któryś pilot nie będzie działał.
Jeżeli nie uda się zaprogramować pilota tzn. że jest walnięty.
Masz 3 podejścia później zablokuje się dekoder!
a co jeśli ma sie tylko jeden kluczyk?

Karollla

Nowy
Punktów
0
skoro kontrolki sie nie zaswieciły to bym zaczął od akumulatora, może siadł ze względu na niską temperaturę otoczenia, a potem sprawdziłbym stacyjkę
tak , arni miałeś rację , akumulator , odpalony z kabelków i na razie od kilku dni bez problemu zapala ,
dzięki ;)

Do góry Bottom