Rasoir
Początkujący
Witam, otwieram wymianę opon. Zastanawiam się jaki wybrać kompresor do 3000zł, tak aby spełnił moje oczekiwania. Na allegro jest pełno kompresorów, w 90% chińczyki, co inny to inne parametry choć składane na tych samych podzespołach co zresztą widać na zdjęciach, nie wiem już sam co wybrać. Celuje raczej w duży kompresor 200 litrów lub więcej, ale co mi z dużego zbiornika jak pompa nie będzie nadążać?
Znalazłem za 2850zł kompresor Virgo, 3 tłoki, silnik 7,5kW, zbiornik 200l. Rzekoma wydajność to 1150l/min choć mniemam, że jest pewnie o połowę mniejsza, czy to dobry wybór? Czy raczej celować w coś innego? Widzę, że większość kompresorów ma dwutłokowe pompy, ten jest nieco innej budowy bo pompa jest w zabudowie podwójnie widlastej.
Sam już nie wiem
Doradźcie coś, bo na śrubę mnie na razie nie stać, budżet nie może być powiększony, a chciałbym dostać coś co będzie pompować i nie będzie musiało cały czas działać żeby nadążyć z powietrzem.
Widzę, że większość parametrów jest mocno zawyżona w opisach aukcji dlatego też pytam czy ktoś ma jakieś doświadczenia
Znalazłem za 2850zł kompresor Virgo, 3 tłoki, silnik 7,5kW, zbiornik 200l. Rzekoma wydajność to 1150l/min choć mniemam, że jest pewnie o połowę mniejsza, czy to dobry wybór? Czy raczej celować w coś innego? Widzę, że większość kompresorów ma dwutłokowe pompy, ten jest nieco innej budowy bo pompa jest w zabudowie podwójnie widlastej.
Sam już nie wiem
Doradźcie coś, bo na śrubę mnie na razie nie stać, budżet nie może być powiększony, a chciałbym dostać coś co będzie pompować i nie będzie musiało cały czas działać żeby nadążyć z powietrzem.Widzę, że większość parametrów jest mocno zawyżona w opisach aukcji dlatego też pytam czy ktoś ma jakieś doświadczenia