• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Jaki tester diagnostyczny do 15 tys

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
W autelu jak i launchu za bardzo na polski liczyc chyba nie mozesz. Co do reszty to nawet nie wiem bo mam wszystko w angielskim

yez

Nowy
Punktów
0
Miasto
ck
Mam na warsztacie Snap-on modis , texe,launcza i autela z uniwersalnych testerow. Snap ona czyli SUN juz dawno sobie odpuscilem i jedtnie jak oscyloskop potrzebuje to wyciagam. Launch jest w miare spoko ale autel go przebija. Texa tez jest calkiem spoko.
Na ten moment uzycie uniwersalnych testerow wyglada u mnie tak 75% autel 20%texa a reszta to launch i snap.
Warsztatu obok maja tylko snap ony i delphi I czesto podstawiaja auta do nas na diagnostyke

Jaka wersja Autel'a?

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
W Autelu od modelu 908 S Pro masz darmowe programowania sterowników Mercedesa, BMW i Mini dla aut starszych niż 1.5 roku.
Nikt tego nie oferuje a na tym da się zarobić dobrą kasę. Sprzęt się zatem szybko zwraca.
Moim zdaniem Autel najbardziej uniwersalny

Dale

Gaduła
Punktów
11
Przypadkiem programowanie nie działa tak długo, jak długo aktywne są aktualizacje?

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Przypadkiem programowanie nie działa tak długo, jak długo aktywne są aktualizacje?
Tak jest. Masz aktualizacje testera to darmowe programowanie w tych markach pojazdów co wspomniałem działa. A jak to robisz to 4 reprogi i zarabiasz na aktualizacje. Nie robisz reprogów to nie kupujesz aktualizacji i cała reszta testera działa bez żadnego blokowania się. Diagnostyka, adaptacje, kodowania itd.

Dale

Gaduła
Punktów
11
To ile kasujesz za programowanie? Aktualizacje Autela kosztują krocie.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Fakt tanio nie jest wiec lepiej po dwoch latach tester pogonic i kupic nowy. Na ten moment jest to najlepsze tester uniwersalny jaki mialem

Dale

Gaduła
Punktów
11
W cenie nowego testera jest rok aktualizacji.

Nie napisałeś ile kasujesz za programowanie :)

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Ja kupijac swoj tester mialem do wyboru z roczna lub dwuletnia aktualizacja. Roznica w cenie byla mniejsza niz zakup licencji po roku.

Dale

Gaduła
Punktów
11
Jak z tą ceną za programowanie?

Tak nawiasem Autel nie jest jedynym producentem wielomarkowego sprzętu, który umożliwia "darmowe" programowanie online BMW / MB / VW.

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
To ile kasujesz za programowanie? Aktualizacje Autela kosztują krocie.
Wierz mi, że jeśli masz klienta co już miesiącami błąka się od serwisu do serwisu, ponosząc kolejne koszty i nadal bez nadziei na rozwiązanie problemu, to z uśmiechem na ustach zapłaci ci 1500 i jeszcze poleci Cię innym.

Tak nawiasem Autel nie jest jedynym producentem wielomarkowego sprzętu, który umożliwia "darmowe" programowanie online BMW / MB / VW.
Co jeszcze tak działa ? Możesz coś polecić ?

Punktów
0
Miasto
Zachpom
Witam,

Panowie zastanawiam się nad zakupem testera CDIF3 lub LAUNCH , wydaje mi się że raczej będzie to LAUNCH, jednakże proszę o podpowiedz ile może kosztować oryg, a ile klon ?? Jaki jest najwyzszy model Launcha obecenie ? Z góry dzieki za podpowiedzi.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Bierz launch. Żaden cdif nie zastąpi launcza. Będzie Pan zadowolony. Walić ten język polski.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Panowie ku.wa czy to prawda czy śnie? 51300 hrywien multihub?
Wychodzi niecale 7.5 kafla

Do góry Bottom