• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kto miał do czynienia z firmą AVANTI

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
tak mi sie skojarzył ten temat bo byłem w tej firmie dopiero co(mam nie pod nosem bo 2 godzinki drogi niecałe),co prawda nie bede ani chwalił ani ganił bo dałem tylko tarcze do przebicia do wozu wyczynowego bo zywcem nie mialem sie kogo złapac na szybkosci a czas nagli i firme ktora mam po reką akurat jest na urlopie i musiałem tam pojechać,zobacze jak to bedzie smigac bo to moje auto.
Z innej strony jak obejrzałem zakład i sprzet ktorego tam uzywaja to moge jedynie pozazdroscic,przede wszystkim stanowiska probiercze do podzespołów juz zregenerowanych

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Ta tarcze tez nabijałem za 150 zeta, z LUKA okladziny mi przynitowali, jezdza, jak najbardziej, ale to na tym sie konczy ich regeneracja.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Robił ktoś u nich sprzęgło hydrokinetyczne? Jakieś opinie?

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
nic nie robic u nich. przez 5 lat jak u hukalowicza robilem , nigdy ale to nigdy nic sie im nie udalo zrobic aby wytrzymalo wiecej niz 3 miesiace. gwarancji brak.

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Nie będe ukrywał że kiedy pracowałem 3dni w tej firmie w lublinie i to co jest napisane w tym temacie to jest prawdą, ale miałem nadzieję że sprzęgła hydrokinetyczne są robione dobrze ale widzę że tak samo.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Nie będe ukrywał że kiedy pracowałem 3dni w tej firmie w lublinie i to co jest napisane w tym temacie to jest prawdą, ale miałem nadzieję że sprzęgła hydrokinetyczne są robione dobrze ale widzę że tak samo.

Trzy dni to żeś tam zwojował...mógłbyś opisać życie pracownicze w tej firmie?

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Trzy dni to żeś tam zwojował...mógłbyś opisać życie pracownicze w tej firmie?

3 dni kolego, było to jakieś 2-3lata temu dokładnie, ogólnie atmosfera pracowników nie najgorsza,ale byli tam tylko tacy to dobrze łapali ten temat i była duża rotacja nowych, kasa jakaś 10zł na godzinę i wszystko cacy poza tym że wkładali chińskie uszczelniacze do maglownic i ludzie faktycznie krótko na tym jeździli bo jak by miało być inaczej. Praca taka jak na produkcji, ciągle to samo, rozbierasz,szlifujesz listwę, myjesz,nowe uszczelniacze, składasz, na maszynę sprawdzić czy jeszcze trzymają uszczeniacze,malowanko i zrobione.

J.A.G

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Augustów
Miałem z tą firmą do czynienia już sporo lat wstecz, 7lat jakoś tak będzie.
Nabrałem się jak większość na tanią usługa regeneracji dwumasy.
Zawsze staram się kupować nowe części ale do mojego Audi S6 C4 2.2T koło kosztuje 3.700zl poza aso, więc to już za dużo jak na moje możliwości.
Oddałem im cichutkie koło z luzem promieniowym. Dostałem grzechiczacy złom.
Rano niby jest cicho jak się odpala i po dluzym postoju ale później na jałowych jest katastrofa. Luz niby zlikwidowali ale myślę, że odbywa się to tak jak ktoś na początku napisał, że dokładne są kawałki sprężyn i to one jak już poddadza się nieco to grzechoczą.
Dałem im też tarcze i docisk. Tarcza jak tarcza, same okładziny dali ale docisk i koło zostało przeszlifowane, pierwsze tysiąc km ruszyć się nie da normalnie, napęd z budy wyrywa tak szarpie. Jak już się dotrze to ok ale zero wzmianki o takiej "njedogodnosci" czy też naturze po takim procesie.
Kilka tel i chamskie odpowiedzi, że jeździć aż przestanie szarpać i halasowac. Szarpać przestało ale hałas pozostał...
Zero refleksji, że coś źle zrobili, sam wymontuj i na swój koszt odsylaj, oni poprawią ale kasy nie zwrócą za demontaż i wysyłki.
I gdyby tak ze 2-3x trzeba wyciągać i montować po ich poprawkach, to wychodzi nowe koło nawet za te magiczne 3.700zl bez nerwów (czyli taniej :) bo zdrowia nie przeliczysz).
Jak koło kosztuje nowe do 2-2.5tys nie ma co kombinować i potem żałować.
NIE POLECAM!
ODRADZAM!

Michał_1977

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Leżajsk
Też mnie skusiło i oddałem do AVANTI w celu regeneracji, koło 2masowe z 1,9TDI ARL.
Miało być zayebiście wykonane, bo prosiłem samego szefa lub kierownika, żeby było cacy, bo silnik ma dostać wirusa.
Mieli powstawiać mocniejsze sprężyny łukowe.
Dodatkowo zakuli mi tarcze kevlarem i takie tam bla, bla, bla...
Ogólnie jak wszystko do mnie wróciło, to wyglądało ładnie. Wypiaskowane i powierzchnie trące po szlifie.
Zamontowałem, ale auto na tym zestawie wirusa się nie doczekało, a mnie mało szlag nie trafił, bo jeszcze chwila i chyba skrzynie by rozpieprzyło, tak roztłukło ta 2masę. Nie dało się nawet po bułki do Biedronki jechać. Z gipsem a łapie wydzierałem skrzynię :mad:
łączenie ruchome dwóch części koła, prawie puściło
Spójrzcie. Oto 2masa po około 2-3 miesiącach jazdy. Może 1000km przejechałem na niej:
https://photos.app.goo.gl/uhYMPDGpiwXGnbhy5

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
regenerowane to szkoda brać do ręki. chyba, że taka decyzja klienta na jego odpowiedzialność. najwyżej zarobi się dwa razy.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Klient, który żałuje zapłacić raz za dobrą dwumasę nie jest skory zabulić za wymianę dwa razy. Czasem trzeba zdiagnozować oprócz auta również jego właściciela. Bo z reguły gościu, który chce, żeby mu auto zrobić na szybko i byle jak to liczy na to,że i zapłaci byle jakie pieniądze. Tak właśnie rodzą się problemy:eek:

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Klient, który żałuje zapłacić raz za dobrą dwumasę nie jest skory zabulić za wymianę dwa razy. Czasem trzeba zdiagnozować oprócz auta również jego właściciela. Bo z reguły gościu, który chce, żeby mu auto zrobić na szybko i byle jak to liczy na to,że i zapłaci byle jakie pieniądze. Tak właśnie rodzą się problemy:eek:

Taki mamy popieprzony zawód, nie dość że trzeba być dobrym mechanikiem to jeszcze trzeba być dobrym psychologiem.
Krótko mówiąc: nie sztuka naprawic auto, sztuką jest wiedzieć komu nie naprawiać.

euroserwis8

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
101
Miasto
Piaski
Święte słowa.

zbylu

Początkujący
Punktów
3
Miasto
woj.pomorskie
"Taki mamy popieprzony zawód, nie dość że trzeba być dobrym mechanikiem to jeszcze trzeba być dobrym psychologiem.
Krótko mówiąc: nie sztuka naprawić auto, sztuką jest wiedzieć komu nie naprawiać."

Jakbym siebie słyszał , nic dodać , nic ująć :)

Do góry Bottom