• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kto miał do czynienia z firmą AVANTI

Punktów
0
Miasto
walbrzych
witam, miesiac temu regenerowalem dwumase i sie rozsypala .radze nie dawac dwumasy do regeneracji a przynajmniej tej firmie. jest gorzej niz przed regeneracja, az korpus skrzyni wytarlo. ma gorsze luzy niz wczesniej.

Edzio

SuperMechanior
Punktów
35
Miasto
Londyn
temat conajmniej dziwny, wiekszosc osob wypowiadajacych sie negatywnie maja max 5 postow...

red2050

Nowy
Punktów
0
Miasto
zabrze
Chcę wszystkich ostrzec przed firmą DMF Service przedtem chyba się nazywała Avanti.
Tamta nazwa spalona teraz mają nową jakość ta sama dwumas nie wytrzymał 30 000 km
Nie uznają gwarancji.

safek1

Gaduła
Punktów
7
Miasto
WĄBRZEŹNO
witam, miesiac temu regenerowalem dwumase i sie rozsypala .radze nie dawac dwumasy do regeneracji a przynajmniej tej firmie. jest gorzej niz przed regeneracja, az korpus skrzyni wytarlo. ma gorsze luzy niz wczesniej.

Bo jak ma się udać skoro producent nie przewidział regeneracji koła dwomasowego,co za tym idzie niema udostępnionej dokumentacji technicznej odnośnie użytych materiałów i procesu technologicznego gdyż jest to pilnie strzeżona tajemnica firm.
Firmy które się zajmują regeneracją są dla " łosi i jeleni"i dla ludzi których nie stać na utrzymanie auta.Żaden szanujący się warsztat nie zaproponuję regeneracji koła dwumasowego.Zwykły "kowalski" sądzi że regeneracja polega na wyeliminowaniu luzu obrotowego co jest wierutną bzdurą,i dlatego regeneracja polega na dołożeniu kawałka sprężyny i pospawaniu wszystkiego w całość,ot cała regeneracja

sprinter

Początkujący
Punktów
0
Miasto
wlkp
Zaloza sprezyne od tramwaju i pozniej efekt.ma byc tanio.tak jak kolega wyzej pisze rzeczywistosc

Punktów
0
Miasto
Inowrocław
Witam. Oto moja przygoda z firmą AVANTI z Kielc. Kupiłem od nich dwumasę do zafiry, ponieważ swoją miałem jeszcze zamontowaną zapłaciłem 150 zł kaucji. Po odesłaniu zdemontowanej dwumasy czekałem na zwrot kaucji 3 tygodnie, jednak się nie doczekałem. Po kilku telefonach w końcu grzecznie zmusiłem człowieka z drugiej strony telefonu aby sprawdził co się dzieje z tą kaucją. Pan łaskawie sprawdził i oznajmił że nie mogli zrobić zwrotu kaucji bo nie było dokumentu kaucyjnego(daję obie ręce i głowę że był) a po drugie koło nie nadaje się do regeneracji i kaucja nie może być zwrócona. Powiedziałem że należało mnie jako klienta poinformować o takim fakcie, rozmówca powiedział mi że nie miał jak bo nie miał telefonu, powiedziałem że na druku pocztowym na paczce był adres, na co odpowiedział że nieczytelny a minut e wcześniej czytał go potwierdzając moje dane.
Nie polecam

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Dwu masy się nie regeneruje, a firma Avanti od dawna jest na cenzurowanym na wielu forach.

Naughty

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
dwumasy się regeneruje, ale Avanti chrzani robotę po całości. Niedalej jak tydzień temu otrzymałem zwrot po kilku naprawdę nieprzyjemnych rozmowach, bo klient już nie dawał rady. Do tego mi zarzucono, że sam grzebałem w dwumasie :O ciekawe jak. A powiem, że się głownie elektryką zajmuję - to bym się nie porywał z motyką na słońce, chyba? :O no cóż... koniec końców dwumasę oddałem do innej lokalnej firmy i jest ok

bosant

Nowy
Punktów
1
Miasto
Wieruszów
Witam na forum. Odkopuję temat bo myślę że moja opinia będzie pomocna dla przyszłych klientów Avanti. Wysłałem sprzęgło hydrokinetyczne do regeneracji w środę, dziś jest poniedziałek i sprzęgło już u mechanika czeka na zamontowanie. Po otwarciu paczki zauważyłem że coś tam było spawane dookoła więc chyba ktoś tam zajrzał. Podzielę się opinią zaraz po zamontowaniu przez mechanika. Dam znać też jak sprzęgło padnie. Trochę się zacząłem martwić jak czytam wasze opinie o dwumasie i maglownicach. Regeneracja z przesyłką w dwie strony wyszło 570 zł netto. Na yt regeneracja wygląda to profesjonalnie. Zobaczymy jak auto będzie śmigać - e46 320d 2004r. (Avanti Kielce)

safek1

Gaduła
Punktów
7
Miasto
WĄBRZEŹNO
Ale czy wy ludziska nie rozumiecie że producent NIE PRZEWIDUJĘ REGENERACJI KOŁA DWUMASOWEGO a co za tym idzie niema żadnej dokumentacji technicznej potrzebnej do jej ponownej naprawy.

Naughty

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
no ja Cię przepraszam bardzo, ale zawory EGR czy chociażby filtr cząstek stałych też niby nie podlega regeneracji, a jednak osobiście znam ze dwie firmy, które się tego podejmują. A nadal producent nie przewiduje takich zabiegów.

moim zdaniem, oczywiście moim, nie znaczy, że to ma być jakiś wyznacznik, regeneracji podlega każdy podzespół, który:
a) podczas regeneracji wraca do pełnej sprawności i niemal takiej samej żywotności
b) nie zagraża bezpieczeństwu
c) nie pociąga uszkodzeń innych podzespołów.

Wracając do topicu, koleżka bosant to chyba ten sam co widnieje na kilku innych forach jako ten zatrudniony zachwalający Avanti, o czym przeczytamy zdaje się w następnym jego poście :) Profil założony 5.02 post 5.02? postów 1 :) coś mi tu śmierdzi :) swoją drogą regenerowałem w innej kieleckiej firmie zarówno przekładnie jak i dwumasy i powiem szczerze, że klienci byli zadowoleni to i ja jestem zadowolony :)

bosant

Nowy
Punktów
1
Miasto
Wieruszów
Pardon pany. Miałem napisać już dawno ale czasu wciąż mało. Teraz dostałem maila ze ktoś się obudził w temacie. Koleżka bosant to niestety nie ten który będzie zachwalał firmę Avanti. Konwerter przyszedł niby coś tam było robione bo spawy dookoła ale auto jeździ tak samo jak jeździło a nawet gorzej. Nie mogę na 100% powiedzieć że to wina konwertera bo pominąłem jeszcze wymianę tulei (lozyskowania konwertera) i elektro zaworu sterującego tcc w skrzyni który również powinien być wymieniony przy regeneracji konwertera. Tego niestety dowiedziałem się później. Dla szukających wskazówek moja skrzynia to gm 5l40e. Za regenerację której nie jestem w stanie teraz potwierdzić zapłaciłem 500 netto. Nowy konwerter kosztuje 2000, tuleja 40, zawór 160. Wymiany nie dają gwarancji poprawy. Usterka może być w skrzyni. Lepiej od razu jechać do fachowców ( uczciwych). Tyle mogę powiedzieć na ten temat.

Naughty

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kielce
zwracam honor, bo spotkałem się z (chyba pracownik lub szef tego schematu) zachwalającymi pod niebiosa markę opiniami, a niestety u nas w Kielcach każdy wie, z czym się wiąże współpraca z tym zakładem.

tak czy siak, wybacz - mój błąd

"wszystkie dwumasy regeneruje firma arcelor mittal"

(nie kojarze jak się cytuje tu na forum)

stal - produkcja, akcesoria etc? Zostanę przy sprawdzonych kontrahentach :)

kordeo25

Początkujący
Punktów
0
www.mbmeganarzedzia.pl
Ja korzystałem z tej firmy i dołączam do grona polecających.. Jestem zadowolony z usług, ceny dobre, terminowość tak samo dobra

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Maszyny do wywarzania są trzy w Europie. Dwie ma Sachs i jedną Luk.
a czwartą już dokańczany z teściem u niego w stodole;) mial śrutownik na złom wywalic.mysle kuzwa szkoda .
To co z nim zrobimy ?pyta teść
No jak Co !?kuzwa ...wyważarke do dwumasy.
No to jedziem..Po czym trzasnął drzwiami..
C,D.n

Do góry Bottom