• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupno auta do 12 tys zł. Proszę o rady :)

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
A samochód nie sprowadzony, kupiony w Polskim salonie ma 95% szans bycia wytłuczonym po naszych polskich drogach. Takim tokiem rozumowania kupie sobie rower.

Fikol

Początkujący
Punktów
0
czytam wątek, ale handlarz dla mnie zawsze pozostanie handlarzem. Zapewniam Ciebie, że nie sprawdza się samochodów co mają tylko porysowany zderzak. Peugeot jest na CANie, wystarczy, że będzie gdzieś przecięta wiązka, Henio to naprawi po swojemu i masz problemy z elektryką na bank. Piszesz z prosbą o radę, to jej udzielam nie musisz brać moich uwag pod uwagę:)

A samochód nie sprowadzony, kupiony w Polskim salonie ma 95% szans bycia wytłuczonym po naszych polskich drogach. Takim tokiem rozumowania kupie sobie rower.

zawieszenie najtańsze w naprawie z tego wszystkiego:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
nie no w przypadku tego człowieka to juz wiem co mowie, sprowadza różne samochody. Tylko rozbite to fakt ale wiem co kupuje. Wiadomo ze kazdy handlarz musi zarobic, ale to osoba która znam i ktora znajomego nie wrobi, nie obawiam sie. Samochodu tez za grosze u niego nie kupie. Ale skupmy sie raczej na ocenianiu samochodow, tzn np. Czy wchodzic w tego peugeota czy dać sobie z nim spokoj i poszukać niemca, Leon, Toledo czy np. Octawia?

nomado

Gaduła
Punktów
15
Miasto
Zamienie
nie straszcie tak tymi francuzami, jeśli trafi zadbaną i serwisowaną sztukę to nie ma się czego bać ( i tu potrzebny zaufany handlarz )
oczywiście większość sprowadzanych aut to odpicowane złomy

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
a ja lubie bezwypadkowe, auto dla mnie może miec nakulane kilometry ale nie moze być bituch

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
Każdy ma wady i zalety miałem 307 2.0b ponad rok ale pogonilem bo trochę dużo palił bo żonka małe odcinki robiła,teraz gość który kupił założył gaz i narazie lata chwali ze fajne auto.

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
a co myślicie o skodzie octavii 1.8 20V turbo 2000r., przebieg 220 tys, serwisowany ? Dzisiaj oglądałam, świetnie utrzymana, bezwypadkowa 100%, wszystkie elementy sprawdzone czujnikiem. Ogólne widać że ktoś o nią dbał, świeżo sprowadzona ze Szwajcarii, jutro jade z nią do mechanika, rano dostanę info z ASO Skody, co się z tym autem działo. Myślicie, że warto?

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Ile za tą szkodę ktoś woła? Ja już z pół roku auta szukał i coś czuje że jak tak dalej pójdzie to kupie sobie nową Dacie:) Przynajmniej będę wiedział co kupuje.

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
Myślę, że ostatecznie poszłaby miedzy 10-11 tys. Jak chcesz to polecam ją, stoi w Lublinie, sprawdziłam w ASO przebieg, niestety tylko 4 wpisy, ale wydaje się realny, w książce serwisowej było więcej wpisów nie wiem od czego to zależy. Ja z niej rezygnuję bo ze względu na turbinę może mnie to potem trochę kosztowac no i ostatecznie doszłam do wniosku że wolałabym wersję 125KM bez turbo. Masz daleko ale jeśli chcesz to dam ci na nią namiary

Teraz kręcę się koło Toyoty Corolli, 1.6 benzyna, z 2003r. Jutro jadę ją obejrzeć. Jak ona sobie poradzi z gazem?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Nie ja tej skody też bym nie łyknął:) Skąd Ty weźmiesz taką corolle 10-letnią za 10-11 tyś?

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
a wezme, za 12500zl, stoi, dzis będę ja oglądać, zobaczymy co ona warta:D

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
juz wiem dlaczego taka niska:D malowany, szpachli nie zalowali:D oglądałam tez peugeota 307, do małych poprawek, przerysowane nadkole i drzwi, cena 8000, wiec niska reszta w porządku. Zastanawiam sie czy sie bawic w robienie go czy szukać dalej...

Darchitek

Gaduła
Punktów
0
Ja sprzedając samochód poprzedni odstawiłem do blacharza i lakietnika-2 tyg. Kupiłem Paska tak samo uszkodzonego więc znowu 2 tygodnie czekania, łącznie miesiąc bez samochodu ale opłacało się bo w stanie wręcz idealnym miałem za ok 3tyś mniej niż normalnie :) Wszystko zależy od tego czy masz czas czy potrzebujesz auto na teraz.

AniaJune

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Lublin
i ma cos z colta;D ale wracajac do peugeota 307, to mam tez opcje kupić lekko walniętego w wersji poliftowej z 2006r. Tylko ze za ok 11tys. No i do przerejestrowania. Ale powoli dochodze do wniosku ze to będzie najlepsza opcja, bo młodszy i z pewniejszego zrodla

Darchitek

Gaduła
Punktów
0
wyobraź sobie jak ten samochód będzie tracił na wartości. Jeżeli bym kupił to na rok bo ma gwarancję a dalej... sprzedać tylko kto to kupi

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
darchitek jak by taką dacią jeździła z 5 lat to wiele by nie straciła:)

Fikol

Początkujący
Punktów
0
i ma cos z colta;D ale wracajac do peugeota 307, to mam tez opcje kupić lekko walniętego w wersji poliftowej z 2006r. Tylko ze za ok 11tys. No i do przerejestrowania. Ale powoli dochodze do wniosku ze to będzie najlepsza opcja, bo młodszy i z pewniejszego zrodla

wstaw jakieś zdjęcia jak rozbity, bo tak to takie gadanie o niczym.

Do góry Bottom