Termostat vemet, motoroad i jakiś jescze był , wszystkie nowe . Termostaty są sprawne obydawa zaczynają się otwierać przy 80stopniach , sprawdziłem w garnku z wodą i termometrem . Nie przepuszczają. To czy używam czy nie nawiewu nie ma większego znaczenia, czy go używam czy nie temperatura jest taka sama, 65 -72 stopni, używam nawiewu tak jak zawsze, a dla kontroli termostatu i temperatury nie używam. Układ wydaje się odpowietrzony , węże pełne .
Musze sprawdzić ten czujnik temp. Niebardzo mogę go znaleźć . Ten koło termostatu to tylko czujnik od załączania wentylatorów , czyli 0 lub 1.
Zauważyłem że wspomaganie hydrauliczne bardzo odbiera ciepło wystarczy obrócę kierownica na skrzyżowaniu i temperatura leci na łeb do 65stooniC, pompa jest połączona z silnikiem , zbiornik wyrównawczy , magiel i wszystkie węże .
Proszę o info gdzie znajde czujnik temp. nie spalin ,tylko silnika.
Czy w zbiorniku wyrównawczym ciecz wspomagania ma przepływać na tyle gwałtownie że tworzy się widoczny wir i strumień unoszący się powyżej lustra?
Wiem że na zbiórniku jest zawór zwrotny ale niewiem czy jest sprawny , przepuszcza w 2 str tylko w jedną mocniej .