U mnie to samo. Wysłałem papiery na początku grudnia. Dostałem potwierdzenie odbioru i cisza...Już ponad miesiąc czekam i zero wieści o nadaniu numeru BDO
U mnie to samo. Wysłałem papiery na początku grudnia. Dostałem potwierdzenie odbioru i cisza...Już ponad miesiąc czekam i zero wieści o nadaniu numeru BDO
Taaa?? A kto miał ten obowiązek?? Ten kto produkował odpady - czyt. ten kto przekazywał odpady do utylizacji i otrzymywał tzw kartę przekazania odpadu to rzeczywiście miał obowiązek rejestracji BDO - chyba do lipca 2018... A reszta?? A reszta została do tego zmuszona dostając termin do końca 2019... Więc kto sobie strzelił w kolano? - My?? Nie! Władza ustawodawcza i wykonawcza. Więc niech paniusia nie płacze tylko wykonuje robotę aby jej pracodawca -(suweren, podatnik, przedsiębiorca, człowiek pracy) otrzymał w określonym ustawowo czasie swój upragniony numer BDO.......Pani stwierdzila ze obowiazek rejestracji jest od 2 lat i to raczej ja mialem poslizg i wiekszosc osob ktore dawno powinna rejestracji dokonac?!

Jak ci zabraknie puszek to zabierz starej puchy po lakierze do włosów... Sztuka jest sztuka. Nikt nie będzie dochodził co jest / było w środku. Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Najważniejsze abyś zapłacił 100zł raz do roku ziom.... K-A-P-E-W-U ???.... Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo.... Pomnożyć ilość nowozarejestrowanych w samym grudniu 2019 do bedeło przez 100zł i już mamy trochę sianka na załatanie kilku dziurek....btw tak z innej beczki
na zlomowisku tez facet uprzedzal mnie by kontrolowac ilosc posiadanyh (czyt przekazywanych do utylizacji) puszek cisnieniowych (po cleenerach itp)bo to odpad nieezpieczny i zgodnosc tego z fakturami zakupowymi. Bo na kontroli beda to sprawdzac co do szt. Cyrk na kolkach.

Nie chodzi o opłatę rejestracyjną tylko roczną....Ja sie dowiedzialem ze nie podlegam oplacie, juz napisalem maila o zwrot bo stowke przelalem.
przy tych uprawnieniach które w tym roku dostali myśliwi, to strach będzie do lasu wchodzić.Teraz dopiero lasy zostaną zasypane wszelkiego rodzaju gównem..
No to do lasu.... hehehehehe - żarcik sytuacyjny to był!Inter cars akumulatorów już nie przyjmuje.
Teraz to już nic na fakturę nie biorę....